Bizim için "malum parti gitsin de ülke batsın diye düşünüyorlar" diyip kızıyorlar. Ne kadar da haklısınız. Batalım yahu! İnşallah batarız!
Bakın şu foruma kaydolduğumda 3,5 TL civarına benzin aldığımı hatırlıyorum. O zamanlar henüz ÖTV indirimi gelmemişti motora, o haliyle bile 0 CBF 150'yi 3900 TL satın almıştım.
Asgari ücret artıyor diye pohpohladığı her geçtiğimiz gün alım gücümüz daha da azaldı. Maaş 1 kalem zamlanıyor ama elektrik, su, doğalgaz, yakıt, kira, gıda, vergi 10 kalem... Yol yaptı, cami yaptı, hastane dikti diye bayıldık oyları. Evet metro yaptı, birinin yapımında da bizzat ben çalıştım. Yaptı mı? Yaptı!
Ancak bu terazi bu yükü artık kaldırmıyor. Bir kısım yalaklar jiplerde gezerken, vatandaşın geri kalanı asgari ücret altında inim inim inliyor. Ülke yapay bir bolluk içinde büyüyor, borç stoğu artıyor ancak bütün bu para ensesi kalın kaymak tabakanın cebine giderken, canım vatandaşım her geçen gün daha da fakirleşiyor. İşin kötüsü hayatında bolluk, varlık görmemiş garibim yurdum insanının ne durumda olduğunu fark edebileceği bir medya da kalmadı etrafında... Ekonomi çok iyi, dünya lideri vs. vs. derken boş mastürbasyon yapıp duruyoruz. Laf edince solcu diyorlar, çapulcu diyorlar. Abicim ben sen çocuğuna 1 ekmek fazla götür, iyi okullarda okut, güzel bir gelecek yarat diye çabalıyorum. Sonra haşmetlimize en ufak laf edince "uuuuuuuuu". Gelir adaletsizliğinden şikayet edince "ama haşmetlimiz şunu bunu yaptı". E abicim ben senin cebine girmeyen haram paraları da sorguluyorum. Yardım edeceğine biat kusup dil atma tekniğini geliştiriyorsun.
İşte bu ve bunun gibi birçok sebepten dolayı batalım da kurtulalım. Halkımız ekonominin de dış politikanın da nasıl iyi gittiğini bir de gerçekten görsün ve hissetsin. Ülkenin beyaz yaka diye tabir edebileceğiniz kesimi borç içinde, ancak 3-5 aşağı maaşla da olsa kendini geçindirip aç kalmayacak şartlarda yaşayabilir, varsa birikiminden kullanabilir. Asgari ücretle 7 çocuk geçindirip, ekonominin çok iyi olduğunu iddia eden sevgili yurdum insanımın, işsiz kalıp, bir de üstüne devlet yardımları kesildiğindeki halini merak ediyorum. Biraz görsün "ehonomi çoh eyi" mi değil mi?
Ben razıyım abi! Motorumu da satarım, işimden de vazgeçerim, birikimimi de yakarım. Yeter ki şu ülkenin saf ve temiz vatandaşları siyasal islamın ne olduğunu bir yakından görüp tatsın. Dürüstlük, namus, hak-hukuk gibi kavramların dinle, namazla, duayla olmayacağını anlasın. Her başı secdeye değenin dünya malına tamah etmeyeceğini düşünmesin. Sola da sağa da giden paranın, harcanan vergilerin hesabını sormayı öğrensin. 5 çocuk yapıp büyüyünce bakarlar diye çocuklarına umut bağlayacağına, bir çocuk yapıp "yetiştiririm bunu elbet" diye kendine umut bağlasın...
Söylenecek şey çok, ama anlayan maalesef yok... Dibi görmeden çare yok arkadaşlar. Vurduğu yerden seksin!