Motorlu bisiklet

İnternet üzerinde bisiklete uygulanabilir kitler mevcut 80cc motorları bisiklete monte edip 60-70 km ile yolculuk yapabilme şansımız var veyahutta sadece bisiklet şeklinde basitçe kullanabiliyoruz.
Böyle bir proje gerçekleştirmeyi , şehir içi kullanmayı planlıyorum hem sportif hem pratik bir çözüm olabilir.

Şimdi asıl konumuz bu aracın kanun karşısında ki yeri Nedir ?
Kanun namına durdurulunca sonumuz ne olur ?

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRUKgMOo2Q8lo3ryj9SAwjnK42pyC1nxcAU3aWA14TnWd_HC6LW6MNaqgTIEg

kanun yönünü bilmemde şu elemanın yaptığına göre konuşayım

900 tl ye getirtmiş çok pahalı

motor çok randımanlı çalışmıyor sürekli gaza boğulma eğiliminde

aktarma organınında çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum pek fazla stabil hızlara çıkmaya uygun değil.

zincir koparma dişli atma eğiliminin çok olacağını akabinde sürücüyü fiziksel tehlikeye atacağını düşünüyorum.

bu iş gereksiz fantazi olur bisiklete motor taktım demekten öteye gitmez.

teknik olarak motorlu bisiklet olacağı için plaka ve a1 ehliyet gerektireceğini düşünüyorum.

Bende bu veletden​ ilham aldım mobilet motorunu direk bisiklete takmayı planlıyorum
Zincir dişli mekanizması dert değil start stop da problem çıkartmaz sadece karbüratör ve benzin deposu lazım.

Bir nevi hafifletilmiş daha fonksiyonel mobilet imal etmeyi planlıyorum .
Ama işin içine plaka girecekse bu iş yaş

Konuyla alakalı olabilir diye yazıyorum bartında ağaç motorunu dikine koyup doğrudan tekere bağlıyan bi abi görmüşdüm.Büyuk boy dişli vardi tekerde pedalda çalışıyordu küçük bir butonu vardı basınca gidiyordu.Hani çok hız yapmaha uymazda maksat yokuşlarda takviye düzlükde yormasınsa bu dağa basit olabilir.Youtubede vardı sanırım benzer videolar.

Bende bu veletden​ ilham aldım mobilet motorunu direk bisiklete takmayı planlıyorum
Zincir dişli mekanizması dert değil start stop da problem çıkartmaz sadece karbüratör ve benzin deposu lazım.

Bir nevi hafifletilmiş daha fonksiyonel mobilet imal etmeyi planlıyorum .
Ama işin içine plaka girecekse bu iş yaş

mobilet motorununda kasnak kayış takımını bisiklete adapde etmek için bi sürü işlem yapman gerek. kasnak kayış takımı olunca da dinamik motor bağlantıları gerekli. dinamik motor bağlantısını bisiklete entregre etmek uzunca işçilik. depo konusu çözülür o basit.

bu sistemleri bisiklete entegre ettikten sonra bisikletin şasesinin mobiletin şasesinden farkı kalmıyacak.sadece tekerler farklı olacak. ben yaptım daha önce peugeot motoru bağlamıştım.

hiç bir koşulda kullanışlı bişey olmayacak. ben bisiklete motor takım demek için yapılacak bişey. hobi olarak fantazi amaçla uğraşılabilir.

ama kendin yapmayacak başkasına parayla yaptıracaksan hobi olmaktanda çıkar.

öğrenci olduğun için, imalat ustası olmayacağını düşünüyorum. o işi sen yapamazsın.

bence tekrar gözden geçir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar