motorlara zam yolda

Moderatör (forrap)
Bende bu muhabbeti anlamıyorum dolara,euro ya zam geldiği zaman herşeye zam geliyo,peki kabul ama neden dolar,euro ucuzladığı zaman herşey ucuzlamıyor?Sonuç itibariyle alının malın pahalıdan alınması ucuzlamaması için bir etken olabilir,ama ucuz alındığı zamanda çoğunlukla ucuzlamıyor ve bu paralar birilerinin cebine kalıyor:pr:

forrap' Alıntı:
Bende bu muhabbeti anlamıyorum dolara,euro ya zam geldiği zaman herşeye zam geliyo,peki kabul ama neden dolar,euro ucuzladığı zaman herşey ucuzlamıyor?Sonuç itibariyle alının malın pahalıdan alınması ucuzlamaması için bir etken olabilir,ama ucuz alındığı zamanda çoğunlukla ucuzlamıyor ve bu paralar birilerinin cebine kalıyor:pr:

"forrap" kardeşim,yazdığın şeylerin açıklaması ticari ahlaktır.Malesef bizim esnafımızda pek sık rastlanmayan bi özelliktir.

aidikurt' Alıntı:
valla motorlara zam yolda degıl geldım bılem motomax acıkladı yenı fıyatları sıtede

çok komik bir firma olarak görüyorum artık onları:)
stoklarına hiç girmemiş, ülkemize hiç getiremedikleri, getirip getirmeyecekleri de mechul olan mallara zam yapmışlar :)

http://www.motomax.com.tr/fiyatlar_1.asp?markanedir=10

supershadow gelene kadar bir zam daha yer artık, bisanda da aynı modeli var, o model çok pahalı, onun fiyatının yanına yaklaşır artık...
bu gidişle motor alamayacağım :)

Ülkede birlik olsa böyle dakika başı zam gelmez herşeye..Protesto etmeyi,tüketici hakkımızı kullanmayı bilmiyoruz..Yeni zam geldi de ne oldu? Parası olan zamma aldırış etmeden yine gidip alacak motorunu vs..:farao: Toplu boykot yapılsa firmalar mecburen düşürecek fiyatları..İki fazla kazanmak var hiç kazanamamak var? Aklı olan işletmeci zarar etmeden kazanmayı tercih eder..Şayet ben bu yaz motor almaktan vazgeçicem..Ne kendisine ne de yakıtına para yeter..Bugün gidip keeway sl150 alsan 4000 ytl ye mal olacak sana..Cok fazla dolmuşum bu konuda galiba:) Ama ülkede bazı şeylerin değişmesi gerekiyorsa bu birlik ve beraberlik içinde olur..Hepinize saygılar

sonunda sayın bakanımız cari açıgın tahmin elinenin cok ustunde oldugunu açıkladı simdi her kalem kopartabildikleri kadar alabilmeye calısacaklar yani ötv yi geri cekmeleri hayal bence

forrap' Alıntı:

çok doğru::plus1:: ::plus1::

Abi ne güzel söylemişsin. Babam bi yandan hükümet bi yandan. Telefonumu satıyorum motor alabilmek için şimdide zam diyorlar. Ağlamak istiyorum ben yaaa

Alacam ulan size inat alacam
o nasıl bi telefonmuş abi ya satılıpta motor alınacak :)

Kur artışı sonucu fiyat ayarlaması yapmaları kaçınılmaz maalesef , ithalatçı firmalar geçen yıl sonundan itibaren belirli kotalarda motorsiklet alımı için anlaşmalar yaptılar , özellikle çinli üreticilerden ithalat yapan firmalar dolar kurunun 1.50 nin üzerine çıkması ile mutlaka TL bazda fiyatlara yansıtacaklar , ithal motorsikletlerin giriş fiyatları düşük olsada gümrük , vergi,ötv derken gene iş son kullanıcıya yani bizlere yansıyor . Nasıl olsa taşırız :) diye düşünülsede , artık nefes kalmadı ,

kota anlaşması yaparak belli sayıda motor ithal eden firmalar nasıl satış gerçekleştirecekler merak ediyorum , yarın merkez bankası faizler hakkında mıuhtemel açıklama yapacak , beklenti bu yonde eğer artış olur ise banka faizleride artacak demektir , istediğimiz makinalara bir süre daha bakabiliriz resimlerinden :)

ben geçen haftadan beri biliyordum, şimdi hatırladım. ama ben geçtiğimiz haftasonu geleceğini duymuştum.

Honda Transalp 2002'de (dolar 1.500.000 TL iken) 15 milyar tl civarındaymış 10.000$. Bugün dolar 1.50 ytl, Transalp 14.303 YTL, fiyat 9.000$.

Motosiklet firmalarının ötv arttırımı sonrası hemen zam yapmadıklarını, bir süre ÖTV'yi kar marjlarından finanse ettiklerini de hatırlamıyoruz sanırım.

Aaah balık hafızalı toplumumuz, ah...

yani bu millete yani bize ne yapsalar az gelir ses soluk cıt yok vur abalıya bakalım daha nelerden olacağız önümüzdeki günlerde

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar