Motorlara Yağ Konulmayacak !

Mekanik anlamda sürtünmeyi azaltan, yakıt tasarrufu sağlayan ürün geliştirildi.
Türk teknoloji firması, nanoteknolojiyi kullanarak, bor madeninden sanayi ve gemicilik sektöründe enerji ve yakıt tasarrufu sağlayacak iki yeni ürün geliştirdi.
NNT Nanoteknoloji Bor Ürünleri AR-GE Sanayi Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Anıl Akın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, firma olarak yaklaşık 18 yıldır nanoteknoloji ve bor üzerine çalıştıklarını, işe başladıklarında devletin AR-GE kurumlarıyla ve üniversitelerle işbirlikleri yaptıklarını, ancak 18 yıl önce nanoteknoloji konusunda bir ön yargının olduğunu söyledi.

Dünyadaki bor madeninin yüzde 94'ünün Türkiye'de bulunduğunu anlatan Akın, şunları kaydetti:

''Borun önemini ortaya koymak açısından bazı çalışmalar yaptık. Bu çalışmalar neticesinde şu ortaya çıktı; bor gelecekte askeri ve sivil sanayide çok faydalar sağlayacak değişik ürünler ortaya çıkarabilecek kapasiteye sahip bir maden. Biz de bunun işlenmesi, ülkeye katma değer sağlaması açısından AR-GE çalışmalarına önem verdik. Firmamızda çalışan bilim adamlarıyla, akademisyenlerle beraber değişik projeler geliştirdik. Endüstriyelleşmeye hazır 20'ye yakın projemiz var. Savunma sanayi ve sağlık sektörüne kadar birçok değişik projemiz var. Hepsi de bor bazlı nanoteknoloji ile geliştirilmiş projelerdir.''

''NANOLUBE'' İLE YAKIT TASARRUFU

Akın, yağlamayla ilgili yaptıkları çalışmalarda, piyasada üretilen ve satılan konvansiyonel yağlayıcıların, belli bir süreye kadar fayda gösterdiğini, daha sonrasında ise kimyasal tepkimeye girdiğini, etkisini kaybettiğini ve sanayide büyük kayıplara yol açtığını gördüklerini belirtti.

Yağın etkisi kaybolduğu taktirde ciddi aşınmaların ve sürtünmelerin ortaya çıktığını ifade eden Akın, ''Parçalar eskiyor, elektrik ve enerji sarfiyatları artıyor. Bunun minimuma indirilmesi için bor madeni ile nanoteknolojiyi bir araya getirerek maksimum seviyede çalışacak bir yağlayıcı, dolayısıyla enerji ve yakıt tasarrufu sağlayacak bir ürün ortaya çıkması konusunda çalışma yaptık. Elde ettiğimiz veriler neticesinde 'nanolube' adını verdiğimiz ürün ortaya çıktı'' diye konuştu.

Avrupa'nın en önde gelen bağımsız kuruluşları olan Almanya'daki TÜV Laboratuvarı, Almanya Devlet Malzeme Araştırma Laboratuvarı, Almanya Nanoteknoloji Araştırma Laboratuvarı ve İngiltere Kraliyet Motor Araştırmaları Enstitüsünde ve Amerika'daki Sauthwest Research Institute'de ürün testi yaptıklarını dile getiren Akın, şunları söyledi:

''Yapılan testler sonucunda ürünün gerçekten nanoteknolojik ve bor madeniyle işlenmiş yeni nesil bir yağlayıcı olduğu ortaya çıktı. İkincisi, kullanıldığı sistemlerde eğer bu otomobil ise yüzde 10 ve üzeri yakıt tasarrufu sağladığı, eğer bir üretim makinesiyle burada da ciddi oranda elektrik tasarrufu sağladığı ortaya çıktı. Bunları belgeledikten sonra piyasaya girme anlamında firmalarla referans çalışması yaptık.''

Ekli dosyalar

• motor-yaglari-hakkinda-hers.jpg
    motor-yaglari-hakkinda-hers.jpg
    13.8 KB · Görüntüleme: 9,491
Moderatör tarafında düzenlendi:
Haberde bir eksiklik var ,motorlara yag konulmayacak deniyor. Ama haber iceriginde yine bor madeninin katki olarak kullanildiginda faydalari yaziliyor. Acikcasi Bor katkisi bu kadar faydali ise dunyadaki tum yag firmalari bu malzemeyi ele alirlardi. Mobil yada Castrol musterisini daha memnun edecek satisini artiracak her turlu teknolojiyi her zaman satmak ister. Ama bu Bor madeni efsanesi Turkiyede sikisip kaldi. Hani Turkiye kazanmasin diye kimse Bor madeni almamizlik etmiyor , cunku sonucta o bor madenini yagina katan firma satis patlamasi yasayacak ise onun kazanci da Turkiye kadar ciddi bir kazanc olurdu.Benim halen kafamdaki soru bu tum testler bu kadar mukemmel neden o zaman talep yok? Bence bor madeninden yag katkisi yapmak yerine ondan yakit uretmeyi deneseler cok daha iyi olacak. Para katki maddelerinde degil yakitin ta kendisinde...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
motor ustaları ise motora zaraarı diyor :silent:

valla bravo çok iyi birşey yapmışlar normalde bir kamyon bor verip bir kilo işlenmiş bor zor alıyoduk ülke olarak

Sanırım yanlış okumadıysam Boru katkı maddesi olarak değilde
Yağ ile karışık olarak üreticekler yani normal yağı nasıl alıp koyuyorsak bunuda o şekilde alıp koyucaz yağ

Mekanik anlamda sürtünmeyi azaltan, yakıt tasarrufu sağlayan ürün geliştirildi.
Türk teknoloji firması, nanoteknolojiyi kullanarak, bor madeninden sanayi ve gemicilik sektöründe enerji ve yakıt tasarrufu sağlayacak iki yeni ürün geliştirdi.
NNT Nanoteknoloji Bor Ürünleri AR-GE Sanayi Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Anıl Akın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, firma olarak yaklaşık 18 yıldır nanoteknoloji ve bor üzerine çalıştıklarını, işe başladıklarında devletin AR-GE kurumlarıyla ve üniversitelerle işbirlikleri yaptıklarını, ancak 18 yıl önce nanoteknoloji konusunda bir ön yargının olduğunu söyledi.

Dünyadaki bor madeninin yüzde 94'ünün Türkiye'de bulunduğunu anlatan Akın, şunları kaydetti:

''Borun önemini ortaya koymak açısından bazı çalışmalar yaptık. Bu çalışmalar neticesinde şu ortaya çıktı; bor gelecekte askeri ve sivil sanayide çok faydalar sağlayacak değişik ürünler ortaya çıkarabilecek kapasiteye sahip bir maden. Biz de bunun işlenmesi, ülkeye katma değer sağlaması açısından AR-GE çalışmalarına önem verdik. Firmamızda çalışan bilim adamlarıyla, akademisyenlerle beraber değişik projeler geliştirdik. Endüstriyelleşmeye hazır 20'ye yakın projemiz var. Savunma sanayi ve sağlık sektörüne kadar birçok değişik projemiz var. Hepsi de bor bazlı nanoteknoloji ile geliştirilmiş projelerdir.''

''NANOLUBE'' İLE YAKIT TASARRUFU

Akın, yağlamayla ilgili yaptıkları çalışmalarda, piyasada üretilen ve satılan konvansiyonel yağlayıcıların, belli bir süreye kadar fayda gösterdiğini, daha sonrasında ise kimyasal tepkimeye girdiğini, etkisini kaybettiğini ve sanayide büyük kayıplara yol açtığını gördüklerini belirtti.

Yağın etkisi kaybolduğu taktirde ciddi aşınmaların ve sürtünmelerin ortaya çıktığını ifade eden Akın, ''Parçalar eskiyor, elektrik ve enerji sarfiyatları artıyor. Bunun minimuma indirilmesi için bor madeni ile nanoteknolojiyi bir araya getirerek maksimum seviyede çalışacak bir yağlayıcı, dolayısıyla enerji ve yakıt tasarrufu sağlayacak bir ürün ortaya çıkması konusunda çalışma yaptık. Elde ettiğimiz veriler neticesinde 'nanolube' adını verdiğimiz ürün ortaya çıktı'' diye konuştu.

Avrupa'nın en önde gelen bağımsız kuruluşları olan Almanya'daki TÜV Laboratuvarı, Almanya Devlet Malzeme Araştırma Laboratuvarı, Almanya Nanoteknoloji Araştırma Laboratuvarı ve İngiltere Kraliyet Motor Araştırmaları Enstitüsünde ve Amerika'daki Sauthwest Research Institute'de ürün testi yaptıklarını dile getiren Akın, şunları söyledi:

''Yapılan testler sonucunda ürünün gerçekten nanoteknolojik ve bor madeniyle işlenmiş yeni nesil bir yağlayıcı olduğu ortaya çıktı. İkincisi, kullanıldığı sistemlerde eğer bu otomobil ise yüzde 10 ve üzeri yakıt tasarrufu sağladığı, eğer bir üretim makinesiyle burada da ciddi oranda elektrik tasarrufu sağladığı ortaya çıktı. Bunları belgeledikten sonra piyasaya girme anlamında firmalarla referans çalışması yaptık.''

"erke dönergeci" efsansi gibi bir şey bu bor ve bor zenginliğimiz herhalde...

bildiğimiz konvensiyonel yağ ama bor katkılı olacak,bor heryerde kullanılıyor,elimizi yıkadığımız sabunda bile bor var,çok iyi bişey yapmışlar,nano teknoloji olduktan sonra castrol mobil falan filan hikaye,mtor ustaları tabi zararlı der,motorun ömrü uzadığı içindir,yani motor ustalarının ceplerine zararlı da ondan,inşallah daha iyisini de yaparlar,bi de bor katkılı benzin olsa ne iyi olur

bildiğimiz konvensiyonel yağ ama bor katkılı olacak,bor heryerde kullanılıyor,elimizi yıkadığımız sabunda bile bor var,çok iyi bişey yapmışlar,nano teknoloji olduktan sonra castrol mobil falan filan hikaye,mtor ustaları tabi zararlı der,motorun ömrü uzadığı içindir,yani motor ustalarının ceplerine zararlı da ondan,inşallah daha iyisini de yaparlar,bi de bor katkılı benzin olsa ne iyi olur
Bor katkılı benzin neyi koruycak onu anlamadım. Bor katkısının amacı Surtunmeyle performansı dusen motoru korumak. Bu benzinde olunca nasıl olacak.... Asılında Biz Nano teknolojisi ile uretilmiş benzin istiyoruz. Deponun 3/4 sen dolduracan 1 hafta kullanmıycan. Sonra depo full olacak.. :queen::queen: Sakası bir tarafa Gercekten Turk teknolojisi artık kendini gostermeye başladı. Fakat henuz ulke ekonomisine etkisi olmadı..

bütün taksiciler bu bor denen şeyden alıyor sanayiden biri gidiyor biri geliyor,yakıtı azaltıp çekişi yükselttiğini söylüyorlar =) izmit sanayiiyi salladı bu bor =) ama taksiciler çıldırdı :D

Sürtünmeyi sıfıra düşüremedikçe her zaman yağa muhtaç olacağız...

Bu günlerde de moda oldu bu durum. Her şeyin önüne bir "Nano teknoloji" veya "bor var içinde" gibi şeyler diyerek her iki konuyada anlam veremeyen yurdum insanına birşeyler kaktırılıyor.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
ne nano teknolojiymiş arkadaş
yakında arabasız gidecez bu nano teknoloji sayesinde

Haberde bir eksiklik var ,motorlara yag konulmayacak deniyor. Ama haber iceriginde yine bor madeninin katki olarak kullanildiginda faydalari yaziliyor. Acikcasi Bor katkisi bu kadar faydali ise dunyadaki tum yag firmalari bu malzemeyi ele alirlardi. Mobil yada Castrol musterisini daha memnun edecek satisini artiracak her turlu teknolojiyi her zaman satmak ister. Ama bu Bor madeni efsanesi Turkiyede sikisip kaldi. Hani Turkiye kazanmasin diye kimse Bor madeni almamizlik etmiyor , cunku sonucta o bor madenini yagina katan firma satis patlamasi yasayacak ise onun kazanci da Turkiye kadar ciddi bir kazanc olurdu.Benim halen kafamdaki soru bu tum testler bu kadar mukemmel neden o zaman talep yok? Bence bor madeninden yag katkisi yapmak yerine ondan yakit uretmeyi deneseler cok daha iyi olacak. Para katki maddelerinde degil yakitin ta kendisinde...

aynen katılıyorum bence de katkı maddesinden ziyade ülkemize özgü bir yakıt üretilmesi ülke ekonomisini muhteşem seviyelere getirebilir düşünemiyorum bile:queen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:34 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:33 ----------

motor ustaları ise motora zaraarı diyor :silent:

öyle bi dönemdeyiz ki artık herkes kendini usta,exper sanıyor ben şahsen mantığımı dinlerim usta musta hikaye:bounce:

Forumdan Uzaklaştırıldı
biz bu yağdan koyacaktık arabaya ( bor power ) ama garantiyi bozuyormuş , o yzden vazgeçtik ...

tabi kendi isediğini yapıcaksın ama ustadedim adam 2 gunluk bise deilki adam 30 senedir araba mtoru ypıyo..

öyle bi dönemdeyiz ki artık herkes kendini usta,exper sanıyor ben şahsen mantığımı dinlerim usta musta hikaye:bounce:

sözüm meclisten dışarı tabi şimdi senin bahsettiğini tanımam etmem onun hakkında yazmadım ben geneli için dedim...artık her kafadan ses çıkar oldu da :pr:

arkadaşlar yanlış anlamayın sakın ama buna bu kadar uğraşan profesörler, mühendisler ustadan daha mı cahiller ben de bunu anlayamıyorum... :bounce:

Bütün mühendisler,prof larımız belki teknik anlamda,bilimsel olarak herşeyi biliyorlar fakat bu yeterli degil.Önce bu memleketin milli duygularla yönetilmesi,idare edilmesi ve aynı milli duygular içindeki halkın buna sahip çıkıp desteklemesi gerekir.Eger bu maden gerçekten bu kadar değerli ise,bu memeleketin her karış topragı gibi milletin, bu madene sahip çıkması bu madenin ihracatı üretimi ile ilgili hertürlü pazarlama ve kullanım haklarının şeffaf bir şekilde millet ile paylaşılması(kapalı kapılar arkasında yapılan dogalgaz anlaşmaları gibi kalleşce degil)gerkililigi kanaati içindeyim.hatta ham madde olarak ihracatının yasaklanması gerekli.Kimmeraklı ise gelir teknoljisi ile anlaşır bu sınırlar içinde ürününü çıkarır ortaya bu ülke menşeeli olarak bu sınırlardan dışarı pazarlanır.Üretimdeki yüzde 0.1-0.2 si neyse alır mutlu olmaya çalışır.:queen::queen::queen:Beynimizi çalıştıramıyoruz bari teknoloji de, Allah'ın bizlere sunduğu nimetleri heba etmeyelim.

Doblo Multijet aracımda Bor Power kullandım. Benim kullandığım mamül, ekstra olarak yağa katılan tipiydi. Motor sesinin azalması ve çekişine olumlu katkıda bulundu.
Etki şekli Kısaca; motor iç yüzeyinin bor kristallaleriyle kaplanması ve bu kaplamanın bilye yatağı etkisi ile sürtünme ve aşınmayı azaltılması.

Sitesinde de şu ibare geçiyor:
BORPower aktif madde olarak tek çeşit kristalden oluşan Bor Elmas tozu (MCDP) ve Nano Bor içerir. MCDP-Kristalleri yüksek basınç altında pürüzlü metal yüzeylere sıkıca preslenir, mikron mertebesinde boşlukları doldururlar ve elmas sertliğinde, pürüzsüz koruyucu bir filim tabakası oluştururlar. Nano bor bu yüzeyleleri kaplayan MCDP katmanları arasında ayrıyeten bir katı yağlayıcı etkisi gösterir. ALINTI
Ben de bir motor teknisyeniyim, lakin bilim karşısında tecrübe bir yere kadar.
Motosiklet'de bu katkılar kullanılabilir mi? maalesef! Mootosiklet'e konan yağ, Hem motor, hem dişli kutusu hem de Debriyaj'ın bulunduğu ortamda görev yapmaktadır. Bu tip katkı maddeleri debriyaj'ın kavrama fonksiyonunu menfi olarak etkileyeceği için kullanılması salık verilmez.
Yapılan çalışma sonucu ortaya konan bu ürünü karalamaya çalışan arkadaşlarımın, iyi bir araştırmadan sonra düşündüklerini yazıya aktarmalarının daha akılcı olacağını değerlendiriyorum.
Aklına geleni yazmak; Bilgi kirliliğine sebeb olur, diğer adıyla "Dezenformasyon”dur.

Dezenformasyon: Bu faaliyet toplumu ve düşmanı yanlış sahte bilgilerle maniple ederek aldatma, yönlendirme, gerçekleri saptırma, sulandırma, gerçeklerin inandırıcılığını bozma, yanlış bilgilerle inancı kuvvetlendirme yada zayıflatmaya dayanır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar