Selamlar,
öncelikle ilk mesajım gibi gözükse de bayadır giremiyordum, forum değişmiş sanırsam, yeniden üye olmam gerekti, ortama yabancı değilim onu belirtmek istedim...
Konu biraz uzmanlık alanıma giriyor zira otomobil modifikasyonu üzerine bir şirketimiz var ve otomobillerde bu beyaz yanan ampul olayı baya popüler şu sıra..
okuyunca tüm yazılanları müdahale etme gereği hissettim, gerçi doğru şeyler yazan arkadaşlar da olmuş ama genel olarak bir özet yapmak istedim..
Öncelikle motorunuzun üstünde orjinalde nasıl bir ampul varsa, tip olarak, genelde H4 ve H7 olur, aynısının beyaz ışık veren muadilini almanız gerekir..
Hangi tip ampul olduğunu bilmiyorsanız büyük olasılık kitapçıkta yazar, eğer yazmıyorsa sökün ampulü, onun üstünde duy kısmında ufacık bir karakterle ne olduğu yazar..
Mesela H7 diyelim, W değeri de aynı olan (büyük çoğunluğu 55W'dır, o da orjinal ampulünüz üstünde yazar) bir beyaz ışık veren ampül tercih edeceksiniz..
Bu tercihi yaparken de ucuz etin yahnisi olayını unutmayacaksınız, gördüğünüz 15-20ytl'lik ampuller 2 hafta-1 ay gibi kısa sürelerde patlıyorlar ve paranız boşa gitmiş oluyor, ayrıca tüm olayları mavi boya olduğu için dışardan güzel gözüküyor ama aydınlatması bir facia...
Ampul olarak kesinlikle ama kesinlikle Philips'in en son serisi olan Diamond Vision'ı tavsiye ediyorum, gerçekten bu olayda son nokta! Ürün ilk geldiğinde hemen birkaç arkadaşımıza taktık ve görenler "aa ne zaman xenon taktırdın" demişler...tabi ki kesinlikle bir xenon değil ama aydınlatmadan da kayıp vermeyerek dar bütçeye uygun bir çözüm sunuyor...
H4 fiyatı 60lı rakamlar, H7 fiyatı 80li fiyatlar, reklam gibi olmasın diye tam fiyat vermiyorum, bilginiz olsun diye söylüyorum..
Xenon ise 400küsür dolarlarda, onun da tam fiyatını veremiyorum reklam olmasın diye..
1 ay önce 1000rr'lı ve 600rr'lı 2 arkadaşımıza taktık, mükemmel oldu, xenon apayrı bir olay tabi ki, ayrıca bu yukarıda yazdığım fiyat takım halinde fiyatı, genelde motorda (çift farlı tiplerde, fazer, 1000rr vs. gibi) bir tanesi uzun, bir tanesi kısa oluyor..arkadaşlar kısalara taktırmayı tercih ettiler dolayısıyla bir set alıp 2 kişi kullandılar, yani fiyat 200küsür dolarlara geldi..uzunu xenon almak biraz gereksiz..tabi uzun yaptığınız zaman sarı sarı olması bazılarının estetik kaygılarını rahatsız edebilir ama bunun da çözümü yine arkadaşınızla ortak bir Diamond Vision seti almaktan geçiyor, uzunları da tek tek paylaştınız mı kısada zenon uzunda diamond vision ampul olarak mükemmel bir ikili yakalayabilirsiniz...
Bu konuda diyeceklerim bunlar..
Angel Eye olayı ise tamamen farklı bir kavram, arabaların bazılarında görüyorsunuzdur, bmw'nin bazı arabalarında ise standart, park farları açılınca yuvarlak hareler yanıyor, bu olaya angel eye denir, bu konuyla alakası olduğunu sanmıyorum...
Son diyeceğim kesinlikle korkmayın, motorun üstünde olan ampule bakın, %90 H7 55W veya H4 55W yazacaktır..aynı özelliklerde Philips Diamond Vision alın,takın,mest olun,güle güle kullanın...Eğer hatırlarsanız beni adamın bir bildiği varmış dersiniz içinizden