Ben glock tebrik ettim dogru tek aciklamayi yapti diye, yazinda surtunme kat sayasi , agirlik ve ivme gucu ile ilgili bir tek kelime var ise seve seve seni de tebrik ederim.
Ama bilim ile uzaktan yakindan alakasi olmayan seyleri yaziyorsunuz
bilim her zaman teoride mümkündür. bir kere fizik kurallarında ağırlık kavramından çok nadir bahsedilir. bu kavram yerini kütleye bırakır. ivme gücü diye birşey yoktur. doğrusu ivme dir. gördüğünüz gibi sizin yazınızda doğru değil...
desem saçmalamış olurum. çünkü ivme diye bir kavram var. siz ifade ederken ivme gücü dediniz. bazı arkadaşlar tork dedi ben dahil. bazı *arkadaşlar beygir gücü dedi. zaten tartıştığımız şeyde bu. şimdi siz bunun adına ivme koydunuz doğru da biz tork dedik diye mi yanlış oldu?
fizik kurallarına göre sürtünme nin artışı ile kütle/ağırlık doğru orantılıdır. yani benim yarisim 800 kg. passat 1.5 ton. bu durumda yarise etkiyen sürtünme katsayısı az olacağı için daha seri olması gerek.
başka bir konu fiziğin en önemli başlıklarından biri olan eylemsizlik. halt etmiş. eylemsizlik cisimlerin bulunduğu konumu koruma isteğidir. bu kanuna göre bir motor 100 km hızda gidiyorsa, ona etkiyn tüm kuvvetleri bıraktığımızda 100 ile devam etmesi lazım. pratiğe gelince yerçekimi ve rüzgar bu teoriyi hem doğru kılıyor, hemde bitiriyor. çünkü dünya daki tüm kuvvetler bizim elimizde değil.
bilim adamı ön dişli büyüdüğünde devir/vites oranı küçüleceğinden son hız artar der ama ivme ve doğrudur. bizim motor ustaları bisikletle aynı mantık ön vitesi yükseltirsen daha zor hızlanırsın ama iyi hızlanırsın. son hız artar tork düşer der. buda doğrudur.
söylediğinizde tek bir tutarsız cümle yok. ancak biz ivmeye ivme değil hızlanma dedik diye bizimkilerde tutarsız olmaz, olamaz. kusura bakmayın ama ben tek doğru açıklamayı glock yaptı diyemeyeceğim. herkesin söylediğinde doğruluk payı var..