@phradrel ve @maktama ülkenin azınlığında oluşan olaylar genele yansıyor,ben buna karşıyım.Özellikle phradel kardeşim bu ülkede yaşamıyorsunuz herhalde.
Tabiki bu tip olayları yapanları sonuna kadar kınıyorum,ama biz kendi içerimizde daha doğru düzgün anlaşamadan dış ülkelerden bizim ülkemize tavsiye edilmemesi gayet normal.
Tabi ki trafikte kazalar olabilir saygısız sürücüler olabilir,belliki siz izmirden istanbulu canavar gibi görüyorsunuz.
Ben geçen ay 2200 km motorla anadoluna turuna çıktım,bilmiyorum sizler çıktınız mı?
Hiç de öyle hırsızlık gasp gibi olaylar başıma gelmedi hemde özellikle gece yolculuk yapmama rağmen sabaha kadar motor sürdüm köylere girdim çıktım köy kahvelerinde esnaf lokantalrında yemeğimi yedim çayımı içtim bir kişide bana kötü gözle bakmadı.
Aksine gittiğim heryerdeki insanlar oldukça misafirperver yaklaştılar.
Andolunun insanı oldukça misafirperver dir bunu bilmiyorsanız size diyecek lafım yok.
Geçe sabaha karşı girdiğim benzilikteki adam kaza yaparım korkusuyla isterseniz mescitte dinlebilirsiniz diyorsa o kızdığınız kamyoncular ile esnaf lokantalarında karşılıklı yemek yiyorsak ayrılırkende dualarımız sesinle diyorlarsa burada yanlış anlatılan bir şeyler var.Ben bu anlattığım olayları fazlasıyla yaşadım.
Oturduğunuz yerden yazmak kolay daha bu formda istanbulun avrupa yakasından anadolu yakasına geçmemiş insanlar var siz neyi anlatıyorsunuz.
Hocam, Anadolu'nun misafirperverliğini yardım severliğini vs vs zaten herkes biliyor, bunları anlatmaya gerek bile yok ki her daim anlatılıyor da çok güzel bir şekilde. Bilinmeyen kısımlar ise, her zaman (nadir de olsa) başınızın derde de girebileceği, ki bunu çok kişi aklına getirmiyor, bilmiyor, önlem almıyor. Bu kötü olaylar yazılmazsa, saklanırsa, gizli kalırsa ne kadar az da olsalar(ki bölgeye/şehre/ilçeye... göre azlık-çokluk değişiyor) olmaya devam ederler hatta daha da artarak devam ederler.
Biz demiyoruz ki her yer kötü, tu-kaka, ancak olan olaylar da öyle yenir-yutulur cinsten değil(tecavüz, cinayet...). Bahsedilmek istenen de bu.
Siz ayakta mı yazıyorsunuz bilmiyorum ancak ben doğma büyüme bir Karadenizli olarak, Diyarbakır'da, Mersin'de, Eskişehir'de, İzmir'de, Ankara'da okumuş/yaşamış/çalışmış biri olarak oturduğum yerden yazıyorum