motorla ilk tanışmam ve aklımdaki sorular

ben 16 yaşındayım yaklaşık 3-4 senedir motora hevesim var ilk deneyimimi bizim sucu hakan abinin motoru honda activa da yaşadım
bu deneyim beni motor hevesini daha da arttırdı.(4-5 defa falan binmişimdir)
motorla alakalı pek bi bilgim yok 2014 ekimde 17 yaşını doldurup 18 den gün alıp a2 ehliyetine yazılıp motor almayı düşünüyorum ailem
ilk başta karşı cıksada sonradan razı oldular motor konusunda ustalaşmış abilerim ve arkadaşlarımdan isteğim ilk motora hangi model den başlayım
internetten araştırmaya başladım genelde japon markalarını öneriyolar (max. 2500 tl bütcem var).

Uzun lafın kısası
1- motora hangi model den başlamalıyım (kafamda cub var)
2- 100 cc motorlarda vergi varmıdır

sagdan soldan duyduklarıma gore bazı modellerde titreme sorunu varmış benim istediğim az yakan ucuz yollu saglam bi motor almak.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:38 ----------

yardım edicek yokmu ya :/

MT hosgeldın. 100 cc altına vergi almıyor devletimiz
Asya ve Kuba öneririm, ekonomızın bır mıktarınıda koruma ekıpmanlarına ayırmanız tavsıye ederım
Acemılı at daha ıyılerını alacagına ınanıyorum

hocam belki yardımcı olabilir diye 'başlangıç motoru, motora başlangıç' yazımın linkini atayım.

http://bilmeyenadam.wordpress.com/2012/12/30/baslangic-motoru-motora-baslangic/

hoş bulduk fz6_fazer :) asya ve kuba japon malımıdır yada motorlarda japon motorları daha iyi diye duydum ve nettede buna benzer birçok yazı gördüm bu konuda bi bilginiz varmı acaba :)
yardımınız için teşekkürler..

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:36 ----------

asya ve kuba önermişiniz bu motorlar titreme yaparmı yedek parçaları ucuzmudur izmirde yaşıyorum

Hangi modeli alırsanız alın mutlaka koruma demiri taktırın. Faydasını göreceksiniz :wiinkk:

tabiki sonuçta 2 teker 2 arkadaşımı kaybettim motor kazasında :/
birde kask modellerine bakıyodum netten baya yüksek maliyetli 150-250 arası heryerde bölemidir kazıklanmayım :))

Seni en iyi anlayanlardan biri ben olurum. 95 doğumluyum 2011de bu aylarda Allahım 2012 Ekim ayı nasıl gelecek deyip iple çekerdim. Günlerim MTde her yazıyı okuyarak, ilan sitelerinde her tür motosiklete bakarak, Altın Elbiseli Adam programının her bölümünü tekrar tekrar izleyerek geçti :) Daha yeni kursa yazılma fırsatı buldum Ağustos başında ehliyet elimde. Emin ol zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksın. Eğer okuyorsan derslerine çok iyi çalışmakla beraber kendine hergün severek yapacağın bir hobi bul ve gün sayma, gün sayınca zaman geçmiyor :) İyi günler, gelecekte kazasız sürüşler dilerim :)

cankutkaba cok dogru aynı kafadayız kardeşim :D gün sayma demişin ama sayıyorum sayılı gün çabuk geçer derler de 532 gün nasıl geçer bilmiyorum tavsiyen için sağol :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar