motorla ilgili sormak istediklerim

meraba beyler benim bazı sorularım var konuya en uygun yer buraydı öle gördüm onun için buraya açdım

nese sorularım::

yağmur suyu motorsiklete birşey yaparmı yani motor dışardayken yağmur yağsa
sorunla karşılaşırmıyım
(debriyajdı frendi elektirk aksamıydı)
aynı şekilde trafikde giderken lastiklerden dolayı motora su sıçrasa herhangi bir zarar veririmi (özellikle elektirik devleri kafama takıldı bir zararrı olurmu elektirkden dolayı ))

intden kullanım klavuzunu okudum ybr nin jikle die bir şeyden bahsediyor
bu motorun ısınması için gerekli falan diyordu bunu hava soğukkenmi yapmamız lazım yoksa her seferinde yapmam lazımmı

birde motoru çalışmıyorken hareket ettirsem herhangi bir sorunla karşılaşırmıyım (kısa mesafe yerdeğiştirme yürüyerek yani )

birde mesela bayır aşa inerken falan motoru boşa alsam öle insem herhangi bir sorun yaşarmıyım motorun durma ihtimali varmıdır zarar veririmi böyle gitmem

bu soruyu forumda gördüğüm bir yazı üzerine sordum
"rölantide çalışdırmak iyi birşey değil kısa sürede olsa motoru kapat" demişdi biri
tabi yol alırken değil normal duurken öle çalışmasın maksadında

sorularımı cevaplarını iple çekiyorum acayip merak saldım bu ile:queen:

inşallah doğru yere açmışımdır konuyu

şimiden sağolun

arkadasim once burda surekli yagmur yagiyo ve bende yagmur camur dinlemeden motorumla geziyorum,motorum bazen yagmur altindada kaliyor.bi problem olmaz ancak tabi periyodik olarak bakimini yapman lazim ben binsemde binmesemde her pazar(izin gunum de :)) motorumun her yerini temizlerim zinciri ve metal aksamlari yaglarim vs.elektrik problemi olmaz tabi acikta ciplak kablo falan yoksa.simdi jikle meselsi souk havalarda motoru calistirdiin zaman rolantide calismaz motor isinana kadar onu kullanmalisin.vites bosa atma melsesinide tavsiye etmem zaten mesela 5 te giderken bosa alana kadar....kisa duraklamalarda da motor durdurmada yakit tasarrufu ve motorun hararet yapmasini onler.benim yamaha el kitabimda da ozellikle belirtilmisti..

1.Yağmur suyu abartı olmadıkça motora zarar vermez ama tabi motorun krom yada demir aksamlarına zararı olabilir sürekli pas koruyucu maddelerle silinmelidir motora su kuvvetli olursa zarar verir araba yıkamalardaki tüfekler fazla yakından motora sıkılmamalıdır.

2.Jigleyle ilgil soğukda çekersen daha iyi olur motor ısınır zaten soğukda hemen yola çıkılmaz.Sıcakda gerek yoktur.

3.Kısa mesafede hiç bişey olmaz istediğin yere götür.

4.Rölanti içinde eğer motor hava soğutmalıysa evet durduğu yerde çalıştırmak zararlıdır ama çok uzun süreler için geçerlidir bu kısa süreler için sanmıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar