En sağlam taktik
Durmalı yada duracak kadar yavaslayıp kopekle diyaloga girilmeli (utanmıyormusun olm falan gibi). Bagırmaya bile gerek yok. Dikkat, deneyin edin kopekler donen lastige gıcık. Yavaslayınca ve uzerinde bir insan oldugunu anlayınca onlar için kovalamanın bir esprisi kalmıyor.
dayanamadım bır kopekli anımı anlatacam ;
Askerdeyken Mardin kızıltepede, gece gorevindeyiz. (ben yedek subay tim k.) Gecenin yarısı sanayi sitesinden goruntü aldık gidin bakın dediler. 5 km araziden cıt cıkarmadan alcak alcak isaretleşe isaretlese yaklastık. Sitenin duvarına geldik.
Gece gorusle ıcerıyı ınceleyıp sessiz sessiz pozisyon alıyorduk. arazıden 10 15 tane kopek havlaya havlaya uzerimize geldi.
biz bir saattir o kadar sessiz gelmisiz surune surune, ve ıcerıde cok muhtemel tehlikeli sahıslar var. kopek korkusu diger tum korkulardan ustun geldi . 20 kısı anam anam diye dagıldı sıtenın ıcıne.
bende duvardan kontrolsuz atlarken telsizin sapı gozume geldi, lensim dustu.
zar zor toparlanıp kovaladık kopekleri. sonra tabi gizlenmeye falan gerekde kalmadı. kabak gibi asfatltan yuruye yuruye donduk.
sonra ben yanıma bı cavus bıde fener alıp aynı yolu gerı dondum ve lensı buldum dusurdugum yerde( dustugu yere bır tas koymustum fenerle donup bakmak ıcın. mecburdum cunkı istanbuldan sıparıs verıp gelmesı 3/4 gun surecekti)
genede severim itleri