Motordan yarım litre 500ml yağ cıktı

Motor yağmı yakıyor onceki değişimimde hep 1lt cıvarı alıyodum bugun değiştigimde yarım litre yag cıktı içinden egzozdan dumanda atmıyor kokuda gelmiyor nasıl bukadar yag eksiltmiş olabilir her 2000 de değişiyorum en son koydugum yag minaral değil yarı sentetik castrol 15w40
NEk1GX.jpg
[/url][/IMG]

Benim çinli motorun da yağ seviyesi çubukta normal olmasına rağmen yağ değişimlerinde yağ hep eksik çıkıyo. Nasıl oluyo bilmiyorum. Koyduğum yağ miktarı da 1 litre her zaman.

90km sabit kullanırım 7000 devir mengü bende yag cubuguna baktıgımda normal görünüyordu fakat bugun değiştirdigimde yarım litre yag cıktı segmanlarda sorun olsa 2000km ye kadar coktan motor kitlenmiş olması lzmdı dimi

Segmanda sorun olsada yağ koyduğun sürece problem olmaz şu an 80000 de yağ eksilten babamın motoru halen problemsiz gidiyo 500 kmde yarım lt yağ ekliyoruz bu şekilde 20.000 km dir gidiyor

Şu castrolden kurtulun bir zahmet.O kadar seçenek arasında 500 kmde kararan yağı neden tercih ediyorlar anlamış değilim.:pr:

Şu castrolden kurtulun bir zahmet.O kadar seçenek arasında 500 kmde kararan yağı neden tercih ediyorlar anlamış değilim.:pr:

Motul candır, 5100 10-40W kullanıyorum. Hem viteslerim çiçek gibi hem de 4000km(bir sorun hissetmeyince bu kadar uzadı, sonra nolur nolmaz diye değiştirdim) dayandı ve 4000km sonunda 50ml eksilmişti. Shell'in yağını kullandığımdaysa bu rakam 200ml civarındaydı.

Motul candır, 5100 10-40W kullanıyorum. Hem viteslerim çiçek gibi hem de 4000km(bir sorun hissetmeyince bu kadar uzadı, sonra nolur nolmaz diye değiştirdim) dayandı ve 4000km sonunda 50ml eksilmişti. Shell'in yağını kullandığımdaysa bu rakam 200ml civarındaydı.

Repsol'den tut mobil1'e kadar hepsini kullandım en iyisi motul.Ben 15-50 kullanmama rağmen yağı ucuza aldığım için bin kmde bir değiştiriyorum.4 binde birşey olmaz motula.
Castrol yüzünden milletin;
Motorun çekişi düştü
Kalkışlarda motor titriyor
Sabahları zor çalışıyor
Motor 80'i geçmiyor
Debriyaj ayırmıyor
Vites boşa geçmiyor
vs
vs.. sorularını cevaplamaktan bıktım onlar anlamamaktan bıkmadı.:pr:

Son düzenleme:
4 litre elf 10-40 yağ almıştım 40 tl ye kışın vites geçişleri fena alet 1-2 hep tekerde :queen::p

motul castrol mobil v.b bunlarıda kullandım hepsi aynı geliyor bana bi fark gözlemleyemedim konu dısına cıktı ama 1lt koydugum yagdan 2000km sonunda 500ml kalması korkulacak bir durummudur peki normal bir durummudur acaba ilk defa bukdr az yag aldım

Motorda yağ yakma yoksa eğer o kadar yağ eksiltmesi için ya keçelerden kaçıracak yada karter delinecek vs. Böyle bişey olsayfı farkederdin zaten. Yağı tam boşaltamamış olabilirsin tıpayı söktükden sonra ayak marşıyla yokla şanzumanda illaki 200 300 gr. Daha yağ kalmıştır.

Repsol'den tut mobil1'e kadar hepsini kullandım en iyisi motul.Ben 15-50 kullanmama rağmen yağı ucuza aldığım için bin kmde bir değiştiriyorum.4 binde birşey olmaz motula.
Motorun çekişi düştü
Sabahları zor çalışıyor
Motor 80'i geçmiyor
Debriyaj ayırmıyor
Vites boşa geçmiyor
vs

Xt660 ta castrol ve motul kullandım. castrol motuldan daha iyiydi, bu kadar da abartmaya gerek yok. Aralarındaki fark kesinlikle o kadar değil

DKN

2.el alırken sorduğum tek soru ne yağ kondu :) genelde aldığım cevaplar 15-50 ayçicek yağı şeklinde

Motorun çekişi düştü
Sabahları zor çalışıyor
Motor 80'i geçmiyor
Debriyaj ayırmıyor
Vites boşa geçmiyor
vs

dahada abartın :) çinli motorumda full castrol kullandım maşallah 50 bin km hiçbirşey olmadı koyduğum yağı alıyordum en son 1000 km de 200 ml eksilmeye başlamıştı ipone koyduğumda vitesler geçmiyor zaten onca mühendis birşey bilmiyor son kullanıcı yağ konusunda mühendis

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Motoru çok sıkıştırıyorsan karter havalandırmasından atıyordur.

abi motoruna göre değişiyor yağ durumu mesela cbr250 için en berbat yağ motul... bir defa merak edip Eni 10-30 koydum ne titreşim kaldı ne bişey motor tertemiz gidiyor. servis de "jaso ma2 standardını sağladığı sürece istediğin 10-30 veya 10-40 koyabilirsin" dedi, kitapçıkta da öyle geçiyor zaten.

Xt660 ta castrol ve motul kullandım. castrol motuldan daha iyiydi, bu kadar da abartmaya gerek yok. Aralarındaki fark kesinlikle o kadar değil

Yağın konulduğu motor aradaki farkı hissetirmeyebilir fakat ybrde durum böyle.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:35 ----------

dahada abartın :) çinli motorumda full castrol kullandım maşallah 50 bin km hiçbirşey olmadı koyduğum yağı alıyordum en son 1000 km de 200 ml eksilmeye başlamıştı ipone koyduğumda vitesler geçmiyor zaten onca mühendis birşey bilmiyor son kullanıcı yağ konusunda mühendis

Niye abartayım ki?Motuldan para almıyorum,babamın yağı da değil.Castrol kullanıp motoru 100binde olanda var 200binde.Ben sadece castrole 25 lira,27 lira gibi saçma paralar verenleri uyarmaya çalışıyorum.Motul 28-30 lira akıl var mantık var.Motoruma castrolu bedava olsa koymam.

Not:Yukarıda yazdığım sorular benim uydurmam veya duyduklarım değil kullanıcıların her hafta grupta ve forumda sorduğu sorulardır.

Son düzenleme:
İpone castrolden daha pahalı bir yağ benim çinliye ipone koyunca boşa geçmiyor geçişler kemikleşiyor her yağ aynı tepkiyi vermiyor her motorda castrol kullanan çok var çevremde şikayet edenide pek göremedim bundan yoka çıkarak ipone kötümü demeliyim bence hayır :) insanlar her zaman kusursuz ister ama bazende olmuyor

Geçen Metro market'te stok fazlası 2 tane Castrol Power1 5W-40 buldum tanesi 16.8 liradan aldım süper oldu :) Şu anda da motorumda Castrol Magnatec var. 4 litrelik şişede 1 litre daha yağ kaldı bir sonraki yağ değişiminde kullanmak üzere.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar