motordan yağ sızıyor yardım.....!

mrhaba arkadaşlar benim asya 125t-15 model bir scooterım var geçenlerde işe giderken hava filitesinin tam altından aşşagı dogru yag sızdıgını fark ettim temizledim yeniden otoru çalıştırdım ve yeniden sızmaya başladı. yakınlardaki bir motor tamircisine götürdüm Conta Yakmış... dedi bende motorum garantili oldugundan servisine götürdüm servistekiler önemli birşey değil bişey olmaz diyip geçiştirdiler şimdi sizden yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar çok zor durumdayım sizce bu arıza ne olabilir şimdiden hepinize teşşekrler:rendeer:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
.......
conta yakmıştır :)

yanlız serviste hava filitresini felan söktüler hava filitresi tertemiz motorun çekişindede bir problem yok bir hortum var sanırım hava filitresinden karburatöre geliyor o hortumdan sızıyor... gerçekten contamı yakmıştır:(

fazla zorlamışsın felan dediler acaba yagı fazla koydukları için dışarı atmış olabilirmi??? 60km hızın üstüne çıkma felan dediler yani bunlar sizce beni geçiştirdimi ne yapmalıyım acaba arkadaşlar bana bir yardımcı olun lütfen bugun tamamen delirmek üzereyim ya

Son düzenleme:
Merhabalar;

Bazı bilgilere ihtiyacımız var öncelikle;

Motor çalışması esnasında üst kapakta normal çalışma sonucunda oluşan yağ buharı, üst kapak ile karbüratör arasında bir hortum yardımıyla motora tekrar sevkedilir. Böylece hem yağ buharının basıncı azaltırılır, hemde ek güç sağlanması amaçlanır. Hava filtresinin bulunduğu yerde uzun bir hortum görürsün aşağı doğru uzanan. Bu hortum, yağ buharının yoğunlaşarak filtreyi tıkamasını engellemek için vardır ve burada yağ toplanması oluşur. Belirli zamanlarda açılarak temizlenmesi gerekir bu hortumun. Yaz ayı malum, havalar sıcak. Şehiriçinde fazla sıkışan motorda buharlaşma fazla olur (yağ ısınan motorda fazlaca inceldiği için). Şimdi, sendeki sızıntı, akşam bıraktın, sabah geldin motorun yanına. yerde birkaç damla şeklinde mi? Yağ sızıntısı olmadan önce motor yağ değişim zamanı geldimi? Yağ sızıntısı varsa, mutlaka eksiltme de vardır. Böyle bir şey var mı? Ayrıca motorunun altında yağ sıçrayan yer var mı? Hortumun ucunu kapatan plastik tıkaç tam yerine oturuyor mu?

Hava soğutmalı motorlarda conta yakması uzak bir ihtimal. Bu durumda motorun hızla yağ kaybetmesi, motor çevresinin yağlı olması, performansının düşmesi gerekirdi. Ama mutlaka detaylı bakılması gerekir. Mevcut servis içini rahatlatmadıysa, özel servislere danışabilirsin. En az 3 usta görmesinde fayda var derim. Çünkü eğer conta değişimi deniliyorsa, motor inmesi gerekebilir.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bakma ben de şakaya vurdum da kusura bakma ya.bu yağ işleri sakat.çok fazla ihtimal var.blokta çatlak olabilir, contadan, civata gevşekliğinden, hortumdan olabilir.ama motor fazla yağı atar diye bişey yok.normal koşullarda motordan hiçbir şekilde yağın dışarı çıkmaması gerekir.servisin geçiştirmesi doğru bişey değil.fazla yağ koysan motoru sıkıştırırsın zaten ama yağı atmaz motor asla.motoru iyice yıka, temizle ve biraz kullandıktan sonra yağın nerden geldiğini bulmaya çalış.çözemezsen bilen birine göster.ama o şekilde çok fazla kullanma ve yağ seviyesini kontrol et.yoksa motoru kilitleyebilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar