Motordan hava filtresine giden boru ?

Merhaba arkadaşlar.

Motor bloğundan çıkan ve hava filtresine giden bir boru var. Ortasında 5-6 cm lik bi aparat mevcut. bunu çıkarttım ve temizledim içinden baya miktarda kusmuk tipinde benzin kokulu yarı sıvı yarı katı bişey çıktı. bu nedir acaba ? o boruyu takmadan çalıştırdım yanlışlıkla motor siyah duman attı taktım düzeldi :cyclopsan ne işe yarıyor ki o boru?

Bahsettiğin parça karterdeki basıncın ve oluşan su buharının dışarı atılması için kullanılır. Crankcase oil breather diye falan geçebilir adı.

Bahsettiğin parça karterdeki basıncın ve oluşan su buharının dışarı atılması için kullanılır. Crankcase oil breather diye falan geçebilir adı.

Dışarı... Nebileyim saçma geldi biraz, sonuçta çıkan şey kirli ve direk hava filtresine gidip hava filtresini de kirletiyor, sizce de saçma değilmi :pr:

Dışarı derken genelde hava filtresinin altında bulunan bir kutucuğa gelir. Bu kutu üstten hava filtresine alttan ise sizinde dediğiniz gibi kartere bağlıdır. Sonuçta karter içindeki buharın alınması için bir vakum gerekiyor olabilir ve o vakumda hava filtresinin içinde mevcut. Ancak su buharı ve basınçla beraber çekilen bir miktar motor yağı bu küçük kutunun içinde toplanır. Ordanda biraz hava filtre kutusuna gidiyor demekki. Zaten hava filtre kutusunun içinde bir miktar yağımsı şey hep bulunur.

Dışarı derken genelde hava filtresinin altında bulunan bir kutucuğa gelir. Bu kutu üstten hava filtresine alttan ise sizinde dediğiniz gibi kartere bağlıdır. Sonuçta karter içindeki buharın alınması için bir vakum gerekiyor olabilir ve o vakumda hava filtresinin içinde mevcut. Ancak su buharı ve basınçla beraber çekilen bir miktar motor yağı bu küçük kutunun içinde toplanır. Ordanda biraz hava filtre kutusuna gidiyor demekki. Zaten hava filtre kutusunun içinde bir miktar yağımsı şey hep bulunur.

Kelimesi kelimesine doğru dediniz, teşekkür ederim. :)

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Şimdi ben bişey sorucam.
Hava sogutmalı bir motorda su buharlaşması nasıl oluşur?
Birde bu buharlaşan su hangi aşamada ve motorun neresinde olur?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Pozitif karter havalandırma(PCV) olarak geçer, piston aşağıya inerken yağ buharı sıkışır ve kaçacak yer arar,keçeler contalar bunun yüzünden hasar alabilir. Hava filtre kutusuna yanması için gönderilir çünki atmosfere zararlı gaz salınımı önlenmiş olur.

Pozitif karter havalandırma(PCV) olarak geçer, piston aşağıya inerken yağ buharı sıkışır ve kaçacak yer arar,keçeler contalar bunun yüzünden hasar alabilir. Hava filtre kutusuna yanması için gönderilir çünki atmosfere zararlı gaz salınımı önlenmiş olur.

Bunu iptal etmenin bir yolu yokmudur sizce. Felaket kirletiyor bence bu hava filresini.

Benim hava filtemin yag akıtmasıda bu şekilde açıklanmıştı sanırım 2-3 ay kadar önce...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar