Motordan gelen ses

Motosikletimde gaz verdikçe gelen bir ses var ne olduğunu tam olarak anlayamadım.
https://vocaroo.com/i/s0NwnZ2YpAUj sesini kaydettim dikkatli dinlerseniz aragaz verdikten sonra gelen bi cızırtı tarzı bir ses var yardımcı olursanız sevinirim. :silent:
Motorum CBF 150

dostum cok calistirma motoru o halde :(

bir yerlerden (egzoz, yan kapak vs.vs.) civata atip.titresim yapmiyorsa biraz yatak sesi gibi geldi bana.

supap sesi daha sikirtilidir. bu sorunlu bir motora benziyor.

bir an once bir ustaya gotur.

kusura bakma moral bozmak istemezdim ama en dogrusunu usta soyleyecektir.

kolay gelsin.

dostum cok calistirma motoru o halde :(

bir yerlerden (egzoz, yan kapak vs.vs.) civata atip.titresim yapmiyorsa biraz yatak sesi gibi geldi bana.

supap sesi daha sikirtilidir. bu sorunlu bir motora benziyor.

bir an once bir ustaya gotur.

kusura bakma moral bozmak istemezdim ama en dogrusunu usta soyleyecektir.

kolay gelsin.
Teşekkürler motoru bu halde kullanmak ilerde ne gibi sorun çıkarır? Maliyeti de ne olur bana bunu tamir ettirmemin?

beklenilen veya normal denebilecek bir ses kesinlikle değil motorda anormallik olduğu kesin. bir tomar para ile güvendiğiniz bir ustanın yolunu tutmanızı tavsiye ederim

Subap sesine benzemiyor ama ses motor bloğu ısınınca ses yapıyorsa subaplar gevşektir. Soğuk motorda ses olmaz ama bana motor bloğundan vuruntu sesi gibi geliyor. Motorun kmsi nedir

Bana da yatak sesi gibi geliyor. Arkadaşların dediği gibi, kullanmayın daha büyük problemlere yol açabilir.

Anladım motoru bu halde kullanmak ne gibi sıkıntı çıkarır ilerleyen zamanlarda?

Krank bilyaniz boşluk yapmış olabilir. üzerine giderseniz motor kitler ve rulmanin parçaları motor içine dağılır.
Ses kaydından hem krank rulman sesi hemde subap sesi gibi geliyor. Subaplar komple gevsemiste olabilir ustaniza baktırmaniz gerekiyor. Subaplar çok gevsekse bir süre o şekilde kullanmaniz bir problem yaratmaz.

Anladım anlaşılan motor bloğuna baktırıcam maliyeti ne olur sizce çok sıkıntılı bir ses değil gibi? Motor 12 bin km de

Son düzenleme:
sen yine o şekilde kullanma masraf çoğalmasın belki sesin sebebi başka da olabilir hangi yağı koydun ki ?

En son ne zaman baktın hocam CBF 150'lerin yağ yakan modellerine denk geldiysen bilmeden sürmüş olabilirsin.

değiştireli 2 hafta falan oluyor ben her ay düzenli olarak kontrol ediyorum yağ yakma olayı olsa dahi muhtemelen bitmesine izin vermemişimdir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar