tam çözemedim, benim motosikletim de egzantrik dişlisine zinciri bir diş hatalı geçirsen bile çalışıyor, yani subaplar pistona çarparak çalışıyor ama yine de çalışıyor.. ona benzettim biraz ama senin motordan gelen ses biraz daha kalın gibi..
egzantrik gergisinin yeterince gergi yaptığından emin misin? çünkü ben en son motosikletimin krank dağılıyor sanıyordum ama meğersem gergi gevşelmiş ve biraz daha sıkınca ses falan kalmadı.. manuel gergi kullanıyorum ben..
sizin motorda da zamanlama sorunu var gibi, yani subaplar açılıp kapanması gereken zamanı ıskalıyor ve bu yüzden pistonlar ile çakışıyor olabilir... bunun olabilmesi için gerginin çok gevşek olması yada bir diş atlamış olması gerekiyor...
yakın zamanda motor sökülüp takıldı mı? motor sökülüp takıldı ise önceden de bu ses var mıydı? ya da sonradan mı oluştu?
evet, bu kranktan gelebilecek bir ses değil, pistonun üst kapağa çarpması da olacağını sanmıyorum çünkü 600f gibi bir makineye başka bir piston takmazlar benim yaptığım gibi.. bu olsa olsa dediğim gibi yanlış zamanlama yüzünden subap ve pistonlar çakışıyor gibi...
yinede konuya daha uzman biri yorum yapsa iyi olur..
------------------------------------------------------------------
edit: ben bir keresinde egzantrik gergi paletinin civatasını takmayı unutmuştum ve bir gün o şekilde kullandım, gün sonunda eve dönerken egzantrik zinciri içeride bir diş atladı ve aynı senin motor gibi çalışmaya başladı yolda ve hemen kenara çektim.. eve götürüp motoru komple söküp senteyi ayarlayıp geri topladım ve çiçek

ve bu sesi yaparken benim motosikletim de o ses ile beraber vuruntunun verdiği darbeyi hissediyordum hafiften. motor bloğuna yada şaseye elleyip o ses ile beraber vuruntu hissediliyor mu senin motorda?
tabi benim egzantrik gergi paletini tutan civata satılan bir şey değildi ve metrik 8 civatayı jet taşı ile torna yaparak kendim uydurmuştum..
edit2: o şekilde yüksek devirlere çıkarmayın motoru, içi dağılırsa masraf fena olur..