Motordan gelen ses subap sesi mi nasıl anlaşılır ?

Motosikleti
(yok)
Merhabalar öncelikle herkese iyi forumlar dilemekle beraber sorumu soruyorum, motoru soğukken sabahları çalıştırdığımda motorumdan gün içinde çalıştırdığım saatlerden farklı bi sesle beraber çalışma sesi geliyor ve egzozumda ufak minik damlacık veya buhar şeklinde püskürtülen bir sıvı oluyor ilk soğuk çalışmalarında motorumun, bunların sebepleri motorumun subap ayarı istemesinden midir ? çünkü yakıt tüketimimin normalden de daha fazla olduğunu fark ettim, şimdiden okuyan yanıtlayan herkese teşekkür edip iyi forumlar dilerim.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Subap sesi için dikiş makinesi sesi benzetmesi yaparlar. Ona benzer bir ses çıkıyorsa subap sesi olabilir. Yakıt tüketiminizin fazla olması kirli hava filtresinden tutun da dolaylı yoldan debriyaj balatanıza, fren ayarlarınıza pek çok nedenle olabilir. Motorunuzun marka model ve km bilgisini verirseniz daha sağlıklı olur.

Motosikleti
(yok)
Subap sesi için dikiş makinesi sesi benzetmesi yaparlar. Ona benzer bir ses çıkıyorsa subap sesi olabilir. Yakıt tüketiminizin fazla olması kirli hava filtresinden tutun da dolaylı yoldan debriyaj balatanıza, fren ayarlarınıza pek çok nedenle olabilir. Motorunuzun marka model ve km bilgisini verirseniz daha sağlıklı olur.
Hemen vereyim abi motorum 250sr 2024 kasa 3.400 kmde genç bir motor abi bende bu kmlerde subap bakımı isteyeceğini düşünmüyorum

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Hemen vereyim abi motorum 250sr 2024 kasa 3.400 kmde genç bir motor abi bende bu kmlerde subap bakımı isteyeceğini düşünmüyorum
Bence de subap ayarı istemesi bu km'de saçma. Soğuk havalarda sabah ilk çalıştırmada egzozdan buhar, duman ya da damla normaldir, bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Yine de motorunuzu akşam servise bırakıp, sabah motor tam soğukken subap ayarını kontrol ettirmenizi tavsiye ederim.

motor soğukken yani henüz yağlama yapmamışken motor kısmından "şıkırtılı" sesler gelmesi normal, o esna gaz verme yeter.

Motosikleti
Ns200 15"
Subap ayarı haricinde benzer sesi yapan bir ses egzantrik zincir sesidir, gerisi bozulduysa ses yapabilir. Bu ses debriyaja basınca geçiyorsa tas ses yapıyor demektir.

pea

Motosikleti
Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
Bence arkadaş, sabahları motor soğukken rölanti devrinin yüksek olmasını dert ediyor olabilir. :)
"Çalışma sesi" dediği, normal motor+egzoz sesi gibi geldi bana.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar