motordan gelen kuş (düdük) sesi

selam, tvs apache 150 motorumda durup duruken ses başladı. marş verişimle başlıyor, devirle birlikte artıyor 6 bin devirden sonra kesiyor. böyle cikcik diye, biraz da düdük sesine benzeyen bir ses. zincir sesi değil, sübap değil, motorun gidişi normal. ama ses motorun sesini bile bastırıyor. bir iki ustaya gösterdim anlamadı. yağını değiştirdim. ses devam ediyor. ses yolda 50-60 la giderken başladı. marş rublesi vb bir şey olabilir mi?

tahmini olan?

1) manifoldların kauçuksa yırtılmıştır, ıslık sesi geliyordur,
2) Disk balataların bitmiştir, artık metale sürtüyordur..

geçmiş olsun sadece sürüş esnasındamı geliyor bu ses yoksa durduğu yerde gaz açtığınızda da geliyormu

sürüş esnasındaysa anlamak zor sürtme olabilir bir kez düşmemde korkuluk demiri yamulmuş depoya süetüyormuş o ses

yine bilindik debriyaj tası sesi vardı takır takır ilk duyduğumda korktum motosiklet tamircisi krank dedi :sunny:

ama tastanmış kendim buldum sonra da değiştirmedim tası sattığım arkadaşada nedenini anlatım 10000 km ben kullandım o şekilde

şimdi de o kullanıyor yani ses motor içinden geliyorse çeşitli nedenleri olabilir özellikle ötme sesi rulmanlardan gelir

ama ihtimal tabi arkadaşın dediği gibi manifolttan gelen bir hava sesi de olabilir sesi iyi analiz etmek gerek

güvenilen bir tamirciye götürmeni tavsiye ederim malesef tamir konusunda herkez işinin ehli değil.

cevaplar için teşekkürler. ses daha marş düğmesine basar basmaz, civicivicivi diye bir ses geliyor. sadece motoru kestiğimde susuyor. 6000 deviri geçtiğimde susuyor. debriyajı denedim. sıkıntı yok.

yabancı forumlarda sordum. starter motor clutch (sanırım marş rublesi diye çevirebiliriz) sıkışmış diyorlar. valla motoru sürmeye devam etmek zorundayım. 1 hafta daha sürecem böyle. kaldığı yerde bırakır yoluma yaya olarak devam ederim, arkama bile bakmam! parça fiyatları uçmuş uçmuş.. tvs, alt tarafı hint malı motor... sanırım distribütör ve servisleri, yeni motor satamadıkça, kümesteki kazlara yoğunlaşmışlar..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar