Motordan gelen çatırtı...?

Selamun aleyküm arkadaşlar. Motorla yokuş aşağı giderken viteste iken ve gaz vermiyorken çatır çutur ses geliyor az miktarda. Hani motor freni yaparya kasılır motor. O esnada. Sebebi ne olabilir?

egzozdan mı geliyor? çat çat pat pat gibisinden? o kompresördeyken gelir genelde, yanmamış benzin atılır, atılırken de egzozdaki sıcaklığa çarpar ve patlar. sıkıntı değil fakat illa bunu duymak istemiyorum dersen, karbüratör ayarı yaptırırsan bu sıkıntıyı yaşamazsın.

egzozdan mı geliyor? çat çat pat pat gibisinden? o kompresördeyken gelir genelde, yanmamış benzin atılır, atılırken de egzozdaki sıcaklığa çarpar ve patlar. sıkıntı değil fakat illa bunu duymak istemiyorum dersen, karbüratör ayarı yaptırırsan bu sıkıntıyı yaşamazsın.
Evet hocam çat çat. Egzozdan geliyor sanırım, doğru. Yoo rahatsız olmuyorum da bir sorayım dedim. Öğrenmiş oldum teşekkür ederim.

Ama bu şekilde kullanırsan fazla yakar motor. Karbüratör ayarı yapılacak sadece. 2 dakikalık iş.

egzoz dan geliyorsa sıkıntı değil, ordan değilse zincir ve özellikle dişlileri kontrol et, geometrisi bozulmuşsa onlarda bu sesi yapar, özellikle dişli de sıkıntı var ise zincir çarpar bu sesi çıkarır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar