Motordan Düştüm Kolumu Sakatladım Hastanede Teşhis Koyamadılar Başına Gelen Var Mı ?

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
geçmiş olsun

geçen sene motorla düşük süratte yan yatıp kısa mesafe sürüklendim. sol kolum dirsek içi tarafından yere temas ettim. yani vücudumun ağırlığı sol omuzuma bindi. ilk sıcaklıkla birşey hissetmedim ama sonra sabaha kadar ağrıdan uyuyamadım. sabah ilk iş acile gittim. röntgen bile çekmeden birşey yok, kırık çıkık olsa duramazsın, kas zedelenmesidir diye geçiştirdiler. kolumu ileri geri oynatabiliyorken yukarı kaldırınca diğer elimle desteklemem gerekiyordu. bırakırken de aynı şekilde serbest olarak indirince aynı ağrı oluşuyordu. sonra ortopediye göründüm, film çekilip birşey yok ama birkaç ay böyle ağrır dediler. 3 ay sonra tekrar gittim, azalmış ama hale kolumu kaldırırken ağrı yapıyordu. emar çekmek için gittim ama gerek görmediler, bir iki ay daha bekle sonra geçmezse bakalım dediler. bira iki ay derken gerçekten de ağrı geçti. bu arada havalarda iyice ısınmıştı. şimdi kazanın üstünden bir sene geçti ve şükür bir ağrım kalmadı. öncedende düşmüştüm ama bu kadar uzun sürmemişti. bende kas yırtılması falan diye endişe etmiştim ama doktor kas içinde iltihap oluşuyor gibi bir şey demişti, 6 ay sürebiliyor demişti. iltihap geçmeden emar çekse de birşey anlaşılmıyormuş.

Kardeş düşenler kulübüne hoş geldin.
1- % 99 ihtimalle hiçbir şeyin yok.
2- Günde 2-3 defa buz masajı yap.
3- Düşme şeklinin açısına göre 2 ihtimal var. Ya aradaki kıkırdağı basınçla zorladın ya da kasların zorlandı. İkisinde de tedavi buz. Sabah buz akşam buz.
4- Aradan yirmi sene bile geçse orada tatlı bir sızı hissedersin.
5- Bir erkek olarak sakatlık zamanları hariç kuvvet antrenmanlarını ömrün boyunca ufak ufak yapmak zorundasın. Yoksa zırlak biri olursun.

Motosikleti
D400
Arkadaşlar tıbbi taviyeleri vermiş fakat cimerden sikayet edip üşenmezsen dava aç süründür işini düzgün yapmayan bu denyoları.

Motosikleti
Triumph Trident 660
şimdiki gençler ne kadar ponçik ya kıyamam ben size kız çocuğu gibisiniz kolunun üstüne düşmüş acıyormuş:D:ROFLMAO:
bi defa tenere ile uçtum düştüğüm yerden 3 saatte motoru çıkaramdık 20 gün topal gezdim hanım doktora gidelim diye kafamın etini yedi inat ettim gitmedim
geçen sene yıllık izinler belli oldu kefken e gittim denize yıllık izine 4 gün kala dönüşte dio ile tarlaya uçtum neyse kalktım eve geldim pantol paramparça dio nun ön cam parçalandı eve geldim garajda pantol u çıkardım deniz şortunu giydim dizim balon gibi pantol u çöpe attım o acıyla ne yaptığımı bilmiyorum
lan sabah kalktım dio nun anahtarı yok ara ara bulamıyorum sonra aklıma geldi gittim çöpten pantolumu aldım anahtar cebinde kalmış 😃
neyse işe gittim 2 gün sonra motoru yükledim doğru gürcistan a tet yapmaya 1 hafta topal bacakla tet yaptım 3 gün buz sardım komşular diyor ki yaw böyle motora mı binilir ne oldu geçmiş olsun birşey olmaz dedim sürmeye devam yolda iyileştim o kevlar pantolon dizime takıldıkça canımdan can gitti yürümemek için 40 takla atıyordum en son yara koptu yerinden
böyle yan yatmayla düşmeyle yatalak gibi davranıyorsanız gidin boğaz köprüsünden atlayın
Neden bizim toplumda (diğer toplumların sağlık olayını bilmiyorum) bir şey olunca doktora gitmek acizlik gibi hissediliyor belki geçmişte doktorun birisi kötü davrandı veya yanlıs bir işlem sonucu travma kaldı en zor durumda giderim diye tutturup kalıyorsunuz.
Bir de birine bir şey olunca diğer yaşantılardan kıyas yapılıyor o kıyasta benim kolumun acısını dindiriyor mu hayır ,ben ateistim ama dindar birini kabul edelim birisinin başına bir şey gelmiş kolu kırılmış veyahut kaybetmiş benimkin doku zedelenmesi var şükretmeliyim desede kolumun acısı geçecek mi benim hayır. benim kolum neticede yine acıyor ve işimi yapmamda engel.

F54

Neden bizim toplumda (diğer toplumların sağlık olayını bilmiyorum) bir şey olunca doktora gitmek acizlik gibi hissediliyor belki geçmişte doktorun birisi kötü davrandı veya yanlıs bir işlem sonucu travma kaldı en zor durumda giderim diye tutturup kalıyorsunuz.
Bir de birine bir şey olunca diğer yaşantılardan kıyas yapılıyor o kıyasta benim kolumun acısını dindiriyor mu hayır ,ben ateistim ama dindar birini kabul edelim birisinin başına bir şey gelmiş kolu kırılmış veyahut kaybetmiş benimkin doku zedelenmesi var şükretmeliyim desede kolumun acısı geçecek mi benim hayır. benim kolum neticede yine acıyor ve işimi yapmamda engel.
kolu kırılan kimse yok
kırık olsa zaten burda ne işin var direk hastaneye git derim
evet acı bu çekmeden veya zaman geçmeden iyi hissetmezsin çalışamazsın
kızların erkekler iyice prenses oldu söylemi gerçekten birçok konuda ve kişide doğru bir serzenişinde ötesine geçti

Motosikleti
Triumph Trident 660
kolu kırılan kimse yok
kırık olsa zaten burda ne işin var direk hastaneye git derim
evet acı bu çekmeden veya zaman geçmeden iyi hissetmezsin çalışamazsın
kızların erkekler iyice prenses oldu söylemi gerçekten birçok konuda ve kişide doğru bir serzenişinde ötesine geçti
Prenses olmamızın sebebi birazda bizim baba ve annelerimiz. Bir şey olmasın sokağa çıkmasın diye kısıtladınız kısıtladınız şimdi de büyüttüğünüzü beğenmiyorsunuz.
Fenomenler zaman içinde değişiyor 😇

Geçmiş olsun.
Ben de 2005'te ayağımı kırdıktan sonra Kocaeli Üniversitesi hastanesine gitmiştim.
İki buçuk saat falan sürünmüştüm çok tatsızdı. Ama asıl kötüsü, o ayağın kırılmış olduğunu 3-4 sene sonra öğrendim.. =)

Pahalıdır maalesef ama spor sakatlanmasından anlayan bir ortopedist ihtiyacı olursa Kadıköy Acıbadem Adnan Abbasoğlu'nu tavsiye edebilirim. Uche'nin ayağını toplayan kişidir kendisi.

Motosikleti
K 1600 GTL
Geçmiş olsun.
Ben de 2005'te ayağımı kırdıktan sonra Kocaeli Üniversitesi hastanesine gitmiştim.
İki buçuk saat falan sürünmüştüm çok tatsızdı. Ama asıl kötüsü, o ayağın kırılmış olduğunu 3-4 sene sonra öğrendim.. =)

Pahalıdır maalesef ama spor sakatlanmasından anlayan bir ortopedist ihtiyacı olursa Kadıköy Acıbadem Adnan Abbasoğlu'nu tavsiye edebilirim. Uche'nin ayağını toplayan kişidir kendisi.
uche nin üç bacaklı olduğu rivayet edilir...

Ameliyata girmedim ve bundan dolayı mutluyum =)

Uche'den sonra bizim bir kaç arkadaşın snowboard'da kendilerini imha girişimleri sonrası da gittik. Ben de hatta bu kırılan ayağın daha sonra toparlanması için ve bir motosiklet kazasından sonra da kendisine gittim. Basit bişey olursa çok para Acıbadem ama ciddi bir durum olursa aklınızda olsun.

Bende hali sahada dustum acilde biseyin yok dediler. Fakat bir kac gun bacak sisti.

ortopedi doktoru mr olmadan zor anlasilmasi dedi.

Mr dan sonra koltuk degnegiyle gezdim basma dediler cunku.

Fizil tedavi takviye falan geciyr zamanla.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Bilirkişiye sormak lazım.
Ebru_G%C3%BCnde%C5%9F_-_%C3%82%C5%9F%C4%B1k.png

yaşadığın durumu, açısını vb chatgpt-gemini-deepseek ve groka yaz, onlarda bütün netteki düşenlerin açık verileri var. en azından en olası şeyler hakkında fikir verir. yapay zekadan komikli kedi videoları dışında bunun için de faydalanmak lazım. ben küçükken el bileğim çıkmıştı, birisinin çıkığı farkedememesi bana mantıklı gelmedi, yine de belki mümkündür, gptye sormak lazım.
ayrıca sigara içme, bedenin genel sağlamlığı da dahil onlarca değişken, anlamsız şekilde garip-orantısız hasarlara da neden olabiliyor. bazen materyalist tıp (batı tıbbı) işe yaramıyor, o durumda da pranik şifa-akapunktur gibi olası çözümler var, belirgin bir tanı olmazsa, 3-5 güne azalıp düzelme yoluna gitmezse bunlara bak derim.

Benim liseden okul arkadaşım milli takımın doktoru, bir gün ona sordum futbolcuları nereye götürüyorsunuz, sizin özel yerleriniz vardır diye.

Bana Haydarpaşa numune hastanesi demişti.

İmkanları mı daha iyi, doktorlar mı daha tecrübeli, yoksa resmi kurum o yüzden mi bilmiyorum.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Çok geçmiş olsun.

Forumdaşlar kendi tecrübelerinden bahsetmişler zaten.

Anlaşılan birkaç ilaç da tesirli olsa da asıl zaman gerekiyor tam iyileşmesi için.

şimdiki gençler ne kadar ponçik ya kıyamam ben size kız çocuğu gibisiniz kolunun üstüne düşmüş acıyormuş:D:ROFLMAO:
bi defa tenere ile uçtum düştüğüm yerden 3 saatte motoru çıkaramdık 20 gün topal gezdim hanım doktora gidelim diye kafamın etini yedi inat ettim gitmedim
geçen sene yıllık izinler belli oldu kefken e gittim denize yıllık izine 4 gün kala dönüşte dio ile tarlaya uçtum neyse kalktım eve geldim pantol paramparça dio nun ön cam parçalandı eve geldim garajda pantol u çıkardım deniz şortunu giydim dizim balon gibi pantol u çöpe attım o acıyla ne yaptığımı bilmiyorum
lan sabah kalktım dio nun anahtarı yok ara ara bulamıyorum sonra aklıma geldi gittim çöpten pantolumu aldım anahtar cebinde kalmış 😃
neyse işe gittim 2 gün sonra motoru yükledim doğru gürcistan a tet yapmaya 1 hafta topal bacakla tet yaptım 3 gün buz sardım komşular diyor ki yaw böyle motora mı binilir ne oldu geçmiş olsun birşey olmaz dedim sürmeye devam yolda iyileştim o kevlar pantolon dizime takıldıkça canımdan can gitti yürümemek için 40 takla atıyordum en son yara koptu yerinden
böyle yan yatmayla düşmeyle yatalak gibi davranıyorsanız gidin boğaz köprüsünden atlayın
Yatalak gibi davranmıyorum kol kırıkmış bakan doktor görememiş şu an alçıda senin canının değeri yok diye diğer insanların da canının değeri yok demek değil sen motoru binmek değil düşmek için almışsın o da senin tercihin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar