Motordan Düştüm Kolumu Sakatladım Hastanede Teşhis Koyamadılar Başına Gelen Var Mı ?

Merhaba, 24 aralık 2025de keskin bir virajın sonunda motoru tam dikleştirirken arka tekerim kaydı ve sağ omzumun üstüne düştüm ama o kadar yumuşak düştüm ki ne motorda ne de benim üstümde hiçbir şey yoktu hatta koruyucu montum bile kirlenmemişti. Kendimi yerden kaldıramadım kolumda güçsüzlük vardı. İlk önce Baltalimanı kemik hastanesine gittim film çektiler bir şeyin yok yarına geçer buz tut diyip yolladılar. Bir sonraki gün geçmedi hatta daha kötü oldu hala da devam ediyor kolumun omuz ile dirsek arasındaki kısmını hareket ettiremiyorum çok güçsüz ve hareket ettirmeye çalıştığımda inanılmaz bir acı veriyor diğer elimden destek alarak kaldırıp havada bıraktığımda ise havada tutamıyorum inanılmaz bir acı ile aşağı iniyor kolum. Bende sağlıkocağına gittim o da ağrı kesici yazıp gönderdi. Bir sonraki gün yine geçmedi bende etfal fizik tedaviye gittim onlar da bir şey gözükmüyor sen bir ortopediye git diyerek kagıt yazıp yolladı. Ortopedi, acil yeşil alana gönderdi. Acil yeşil alan da tomografi çektirdi. Sonuçlar çıkınca da hiçbir şey gözükmüyor ortopediden randevu al ona gözük dedi. Böyle bir sağlık sorunu başına gelen var mı nereye gitmem lazım ne yapmam lazım yardımcı olur musunuz lütfen ?

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Merhaba, 24 aralık 2025de keskin bir virajın sonunda motoru tam dikleştirirken arka tekerim kaydı ve sağ omzumun üstüne düştüm ama o kadar yumuşak düştüm ki ne motorda ne de benim üstümde hiçbir şey yoktu hatta koruyucu montum bile kirlenmemişti. Kendimi yerden kaldıramadım kolumda güçsüzlük vardı. İlk önce Baltalimanı kemik hastanesine gittim film çektiler bir şeyin yok yarına geçer buz tut diyip yolladılar. Bir sonraki gün geçmedi hatta daha kötü oldu hala da devam ediyor kolumun omuz ile dirsek arasındaki kısmını hareket ettiremiyorum çok güçsüz ve hareket ettirmeye çalıştığımda inanılmaz bir acı veriyor diğer elimden destek alarak kaldırıp havada bıraktığımda ise havada tutamıyorum inanılmaz bir acı ile aşağı iniyor kolum. Bende sağlıkocağına gittim o da ağrı kesici yazıp gönderdi. Bir sonraki gün yine geçmedi bende etfal fizik tedaviye gittim onlar da bir şey gözükmüyor sen bir ortopediye git diyerek kagıt yazıp yolladı. Ortopedi, acil yeşil alana gönderdi. Acil yeşil alan da tomografi çektirdi. Sonuçlar çıkınca da hiçbir şey gözükmüyor ortopediden randevu al ona gözük dedi. Böyle bir sağlık sorunu başına gelen var mı nereye gitmem lazım ne yapmam lazım yardımcı olur musunuz lütfen ?

Gecmis olsun. Ortopediye git , sorunu bulana kadar pesini birakma.

Derdinin caresi orada , motosiklet forumunda degil.

Ortopediye gittim işte ortopedi yeşil alana yeşil alan tekrar ortopediye yönelndirdi. Şifamı burada aramıyorum zaten hani başına gelen vardır şu hastane şu doktora gittim yardımcı oldu falan der diye paylaştım.

Motosikleti
Triumph Trident 660

Abi adam zaten ortapediye gitmiş yeşil alana göndermişler düzgün ilgilenmemişler.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Eğer imkanın var ise özel hastane tavsiye ederim

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
10la giderken ben de çamurda kayıp düşmüştüm kalktım devam ettim eve gelince sol bacağımı bükememeye üstüne basamamaya başladım kırık çıkık da yoktu doku ezilmesi vardı sadece anlayacağın olabiliyor bu kadar farklı bölüm bişi yok demişse yoktur geçer 1 haftaya

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Abi adam zaten ortapediye gitmiş yeşil alana göndermişler düzgün ilgilenmemişler.

Eğer imkanın var ise özel hastane tavsiye ederim

Sevgili Burak

Iki tane yetiskin cocugum var ve ayni kavgalari onlarla da yapiyorum. Onlar da acil servisin her derde care oldugunu zannediyorlar.

Yesil alan kücük müdehalelerin yapildigi acil servistir. Kolunuz kirildiysa ise yarar ama bu tür daha derinlerdeki problemler icin hastanenin polikinlilerinde daha fazla zaman harcamali ve israrci olmalisiniz. Bazi yaralanmalar öyle yara bandi ile gecmez . Uzun süreli tetkik ve tedavi gerektirir , bunun yapildigi yer kesinlikle yesil alan degildir.

Kaza yaptigimda gittigim acil servis sag el bilegim icin "bisi yok bisi yok öpeyim gecsin" dedikten üc gün sonra ortopedi servisi beni ameliyata aldi. Neredeyse sag el bilegim hareket kaabiliyetini kaybedecekti. Aradaki fark o kadar aciktir.

Sevgilerimle

Ortopediye gittim işte ortopedi yeşil alana yeşil alan tekrar ortopediye yönelndirdi. Şifamı burada aramıyorum zaten hani başına gelen vardır şu hastane şu doktora gittim yardımcı oldu falan der diye paylaştım.
10la giderken ben de çamurda kayıp düşmüştüm kalktım devam ettim eve gelince sol bacağımı bükememeye üstüne basamamaya başladım kırık çıkık da yoktu doku ezilmesi vardı sadece anlayacağın olabiliyor bu kadar farklı bölüm bişi yok demişse yoktur geçer 1 haftaya

Burada alabilecegin cevaplar bunlar oldugu icin sana sifani burada arama demistim.

Yukaridaki sümüklü bebenin bacagi iyilestigine göre senin de kolun iyilesecektir mantigi , kolunun sakat kalmasina kadar gidebilir.

Saglik ciddi bir konudur ve uzmani disindakilere danisilmaz.

Motosikleti
Arora kasırga
Omuzun çıkmış
Aynada omuz başlarina bakarsan sen de farkedersin biri daha aşağıdadır
Küçükken aynı şekilde bisikletten düşüp aynı durumu yaşamıştım
Pilav kaşığını ağzıma götüremeyip kafamı aşağı eğerek yiyordum babam farketmesin diye
Tabi o zamanlar ortopediden falan haberimiz yok
Mahalledeki çıkıkçı teyzeye gitmiştik
Kolumu önce gevşetip sonra tam tur çevirerek haşırt diye yerine oturtmuştu
O gün bu gündür halen yerinde

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Sevgili Burak

Iki tane yetiskin cocugum var ve ayni kavgalari onlarla da yapiyorum. Onlar da acil servisin her derde care oldugunu zannediyorlar.

Yesil alan kücük müdehalelerin yapildigi acil servistir. Kolunuz kirildiysa ise yarar ama bu tür daha derinlerdeki problemler icin hastanenin polikinlilerinde daha fazla zaman harcamali ve israrci olmalisiniz. Bazi yaralanmalar öyle yara bandi ile gecmez . Uzun süreli tetkik ve tedavi gerektirir , bunun yapildigi yer kesinlikle yesil alan degildir.

Kaza yaptigimda gittigim acil servis sag el bilegim icin "bisi yok bisi yok öpeyim gecsin" dedikten üc gün sonra ortopedi servisi beni ameliyata aldi. Neredeyse sag el bilegim hareket kaabiliyetini kaybedecekti. Aradaki fark o kadar aciktir.

Sevgilerimle

Burada alabilecegin cevaplar bunlar oldugu icin sana sifani burada arama demistim.

Yukaridaki sümüklü bebenin bacagi iyilestigine göre senin de kolun iyilesecektir mantigi , kolunun sakat kalmasina kadar gidebilir.

Saglik ciddi bir konudur ve uzmani disindakilere danisilmaz.
biliyorum bensiz yapamadığını bunak hiç tartışmıyorum seninle şifa diliyorum 🙏

Motosikleti
Yok
Maaşa daha 1.5 hafta var maaş almadan ne yazık ki gidemem
@burak r25'in dediği gibi, geciktirmeden özel hastaneye git. Yakınından birinden borç al, sonra ödersin.

Bazen kaybedilen sağlığı geri kazanmak için, kazanılmış paradan kaybetmek elzem oluyor.

Sağlık en önemlisi, sağlığın olmazsa para da kazanamazsın.

Geçmiş olsun, umarım bir daha asla kaza yapmazsın.

Mümkünse eğitim ve araştırma hastanelerinden randevu al, Cerrahpaşa, Çapa gibi.

Özel hastanelerde işler sarpa sarınca buraya gönderiyor.

Filmlerde bir şey çıkmadıysa ezilmeden kaynaklı ağrı vardır. Yukarıda arkadaşın dediği gibi kırık çıkık yok ise 1 haftaya geçer.

Geçmiş olsun. Kaza geçirdiğimde Haydarpaşa numune hastanesine acil ortopediye gittim, yumuşak doku zedelenmesi teşhisi koyup 45 gün rapor vermişlerdi. Tam da 45 gün sürdü tam iyileşmesi. Çapa ya da numune hastanesine gidip şansını dene ama vazgeçme.

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Kemikte kırık yoksa muhtemelen Rotator Cuff da denilen manşet kaslarınızda zedelenme veya yırtıklar oluşmuştur. Bu kaslar en altta bulunurlar. Taşıyıcı değildirler dönme hareketlerini yaparlar ve zedelenmeleri kolaydır. Tedavisi 3 ay civarı sürse de asıl iyileşme iki yıla kadar sürebilir. Omuz bölgenizi kollayarak yaşamayı öğrenmeniz gerekecek. Özellikle ani hareketlerden kaçınmalısınız. Belirtilerini internetten araştırın ve kendinizde olan belirtilerle karşılaştırın.
Siz zaten Ortopedi bölümüne başvurmuşsunuz. Tam olarak emin olmak için Fizik Tedavi doktorlarına başvurursanız iyi olur. Bu tarz kas zedelenmeler röntgende belli olmayabilirler, Ultrason ile tespit edilir. Muhtemeldir ki Sulidin veya Nimokain Jel ilaçları destekli fizik tedavi ve istirahat önereceklerdir. Artık sert ve ani hareketlerden kaçınmalısınız.
Yalnız Sulidin ve Nimokain birbirinin emsal ilaçları olduğundan içerikleri de aynı ve sarı renkli boyar maddeye sahipler. Etkili ilaçlar ama tüm giyisilerinizi boyayacaktır. Alternatif olarak Reparil Gel N kullanmanızı öneririm. Kas zedelenmelerindeki iltihaplanmayı önleyecek ve sizi rahatlatacaktır.
Bu illetle iki senedir uğraşıyorum. Geçmiş gibi görünür ama sert hareketlerinizde tekrar ben buradayım mesajı gönderir.
Aramıza hoş geldin, geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza250-cygnusL
Omzunu bir kere zedelediysen bundan sonraki hayatında iyi korumalısın...
Geçen sene barfikste aşırı zorlamama bağlı olarak omuz kaslarımda aşırı esneme olmuş...
Aynada omuzlarım buynuma dik değil 45 derece olacak kadar şişmişti..
Sanırsın 10 yıldır vücut yapıyorum..

Önce ortopediye gittim devlet hastanesine.. Doktor bakmadan MR yazdı yolladı... Allahtan sıra yoktu gece 23 e randevu verdi...
Ertesi gün doktorum kas yırtılması dedi.. Ortopedi doktorum... :) Hatta bana kolajen iğneleri falan önerdi, paramla alacakmışım devlet vermiyormuş... Sen al gel ben vururum dedi.. :)
Gene de fizik tedaviye görün dedi.. Durum ciddi dedi..
Fizik tedaviye 10 gün sonrasına randevu aldım, Doktora girer girmez soyun dedi, daha uzaktan bakarak ''halk arasında kulunç girmesi varya, işte o '' dedi.. Sakın kolajen falan alma dedi, rantudil diye bir ilaç yazdı.. Ama çok ağrım var demiştim doktora... Yazdığı ilaç yan etki yaptı sarhoş oluyordum içince... Tekrar doktora gittim bu sefer ama aile doktoruna.. Bana bu sefer kristal kayması var dedi... Başka bir ilaç yazdı, 3 gün kullandım onu da kestim...

Kısacası bir omuz ağrısı bütün bedenimin içine etti... Ne kas yırtılması ne bişey.. Yakı yapıştırdım 1 ay da geçti.. Ama bazan zorladığımda ağrı tekrar başlıyor.. 5 aya yakın sallanarak geçirdim ilaç yüzünden... Şu an yeni toparladım..

Ya iyi bir doktora git, ya da hafif egzersizlerle kendin tedavi et.. Madem kırık kopuk falan yok... Sakın ilaç falan içme.. Ağrıyan noktaya yakı yapıştır, sıcaksu torbası falan...

Bir yerim kırılmadan kopmadan daha da doktora gidersem öpsünler diye yemin ettirdiler.. Seni denek olarak kullanıyorlar anlayacağın.. Daha gençsin çabuk iyileşirsin..

F54

şimdiki gençler ne kadar ponçik ya kıyamam ben size kız çocuğu gibisiniz kolunun üstüne düşmüş acıyormuş:D:ROFLMAO:
bi defa tenere ile uçtum düştüğüm yerden 3 saatte motoru çıkaramdık 20 gün topal gezdim hanım doktora gidelim diye kafamın etini yedi inat ettim gitmedim
geçen sene yıllık izinler belli oldu kefken e gittim denize yıllık izine 4 gün kala dönüşte dio ile tarlaya uçtum neyse kalktım eve geldim pantol paramparça dio nun ön cam parçalandı eve geldim garajda pantol u çıkardım deniz şortunu giydim dizim balon gibi pantol u çöpe attım o acıyla ne yaptığımı bilmiyorum
lan sabah kalktım dio nun anahtarı yok ara ara bulamıyorum sonra aklıma geldi gittim çöpten pantolumu aldım anahtar cebinde kalmış 😃
neyse işe gittim 2 gün sonra motoru yükledim doğru gürcistan a tet yapmaya 1 hafta topal bacakla tet yaptım 3 gün buz sardım komşular diyor ki yaw böyle motora mı binilir ne oldu geçmiş olsun birşey olmaz dedim sürmeye devam yolda iyileştim o kevlar pantolon dizime takıldıkça canımdan can gitti yürümemek için 40 takla atıyordum en son yara koptu yerinden
böyle yan yatmayla düşmeyle yatalak gibi davranıyorsanız gidin boğaz köprüsünden atlayın

Aynısını yaşadım 3 tane doktora gittim düştüğüm taraf soğukta ağrı yapıyor . 3 Doktora gittim birisi kist birisi çıkmış birisi çatlak dediler bende çokta sallamadım 1 hafta sargıyla gezdikten sonra çıkarttım şuanlık bir aksama yapmıyor ama soğukta ağrı yapıyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar