motordan anlamayan birisiyim 2. el nasil alicam

arkadaslar motor almak istiyorum elimdeki motoru satip. ama hic anlamam motordan. neresinde hata var ne kadar masraf tutar falan bilmem hic. etrafimda motordan anlayan arkadas falanda yok. e enayi gibide saticiya sorulmaz bunlar yok biseyi der tabi. ne yapmam lazim yardiminiz lazim.

Anlamıyorsanız veya anlayan arkadaşınız, ustanız vs yoksa hiç ikinci ele bmanızı önermem açıkçası.

Her motor sahibi çakal olmayabilir.. Şahsen ben önceden atv'mi satarken ne sorunu sıkıntısı varsa söyledim. Fiyatını da ona göre belirttim :)

Ama tabiki bir sorunu yoktur diyenlerde olacaktır.. Bence en mantıklısı hangi ildeyseniz, buradan da arkadaşların tavsiyeleriyle gidebileceğiniz bir ustaya yönlenmeniz.. Cüzi rakamlara kontrol yaptırabilirsiniz.. Hatta motor iyiyse bakımlarını da senin dükkanda yaparız abi dersen bedavaya bile bakabilir :)

Şüphesiz bizler motosiklet servislerini ve tamircilerini bu iş için eğittik(subab ayetleri 3.abidin ustad replikleri).Exper ücreti verirsin alırken ustasıda bakar motosiklete.Ciddi ciddi böyle konuları açıyorsunuz ya çok komik.

Her motor sahibi çakal olmayabilir.. Þahsen ben önceden atv'mi satarken ne sorunu sýkýntýsý varsa söyledim. Fiyatýný da ona göre belirttim :)

Ama tabiki bir sorunu yoktur diyenlerde olacaktýr.. Bence en mantýklýsý hangi ildeyseniz, buradan da arkadaþlarýn tavsiyeleriyle gidebileceðiniz bir ustaya yönlenmeniz.. Cüzi rakamlara kontrol yaptýrabilirsiniz.. Hatta motor iyiyse bakýmlarýný da senin dükkanda yaparýz abi dersen bedavaya bile bakabilir :)
sagolun hocam bakalim zaten su psrayi biraz biriktiriyim babamla birlikte arastiririz anlar az cok o da

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:47 ----------

Þüphesiz bizler motosiklet servislerini ve tamircilerini bu iþ için eðittik(subab ayetleri 3.abidin ustad replikleri).Exper ücreti verirsin alýrken ustasýda bakar motosiklete.Ciddi ciddi böyle konularý açýyorsunuz ya çok komik.
bu konuda cahilim diye bahsettim basta zaten. basliktada belirttim. nedir bu siniriniz anlamadim

Diyelim eksper ücreti verildi, usta motor sorunsuz dedi. Motor aldıktan bir gün sonra sorun çıkardı. Sorunun da bir günden ö dayandığı anl. Ekspertiz yapan ustaya bir yaptırım var mı?

Diyelim eksper ücreti verildi, usta motor sorunsuz dedi. Motor aldıktan bir gün sonra sorun çıkardı. Sorunun da bir günden ö dayandığı anl. Ekspertiz yapan ustaya bir yaptırım var mı?

Eğer ekspertiz serviste, servis kaşeli ve imzalı şekilde detaylı yapıldıysa olabilir.. Fakat bununda belli kuralları var..

Örneğin arabalar için konuşayım. Aracın sadece sağ kapısı değişik diye aldık. Fakat ertesi gün başka bi yere baktırdık, sol kapısı da değişikmiş Bununla ilgili değer kaybını alabilmek için önce gidip ekspertizle konuşuyoruz. Tabiki de kabul etmiyorlar hatalarını. Malum Türkiye'deyiz :) Sonra savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz.

Yanlız motor bloğu ile ilgili bu iş muallakta.. Adam motora bakar sorunsuzdur, komp. değerleri normaldir. Fakat sürücü akşam gezerken 5'ten 2 ye bi çeker.. Pistonlara küçük çaplı bir halay partisinden sonra servise götürür bu bozuk der :) Buna yapacak bir şey yok..

Ekspertiz genel bir bakım yapar. Motorun düşme kalkması var mı ? Değişen parçası var mı ? Yağı,suyu ne alemde. Frenleri nasıl tutuyor ? Balataların değişmeye ihtiyacı var vs gibi.. Onun haricinde sonuçta insan yapısı. Gayet sorunsuz bir motor alabiliriz, fakat 1 hafta sonra sebebiğini bilmediğimiz bir şeyden ötürü arıza çıkartabilir.

Mersin İl Temsilcisi
Yaptırım, vicdandır.
O vakit hiç bir expertiz firmasına da guvenmemen gerek..

Önce şasesini sorgulatıyorsun daha sonra plakasını sorgulatıyorsun.Sonra böyle üstün körü bakıyorsun hata görünüyormu görünüyorsa hayırdır noldu buraya diyorsun.Expertize sokuyorsun motoru inciği boncuğu çıkıyor sende ona göre karar veriyorsun

Önce þasesini sorgulatýyorsun daha sonra plakasýný sorgulatýyorsun.Sonra böyle üstün körü bakýyorsun hata görünüyormu görünüyorsa hayýrdýr noldu buraya diyorsun.Expertize sokuyorsun motoru inciði boncuðu çýkýyor sende ona göre karar veriyorsun
ekspertizin ucreti ortalama ne kadar olur peki.

Seksen aldı Alsancan Oto
Hiç bir evrakta vermedi.
Hatta biz takasa girdik, baktım parayı veren benim ama benim sattığım Motorla ilgili tiyo veriyor diğer arkadaşa

İkinci elde ya kazalı motor alacaksın ya da ilk sahibi yakın arkadaştan geçmişini takip ettiğin motoru alacaksın. Yoksa motorun iyi görünen durumunun hiçbir garantisi yok.

öyle bir kural yok her alıcı adamın motoruna baktırıp gidecek mi!Satan yaptırır expertizi ilanı koyarken fotosunuda koyar vs vs.

Maalesef Türkiye'de böyle değil.. Ekspertizi aracı alacak kişi yaptırıyor.. Hatta bazı araç sahipleri ekspertize sokmam bile diyebiliyor :) Ben daha ekspertizi kendi karşılayan birisini hiç görmedim :)

Mersin İl Temsilcisi
Şöyle ki,
Satıcı bildiği sıkıntıları izah eder.
Boyalı boyasız gibi..
Alıcı su şartı koyar ( genelde il dışı gelecekler için ) farklı bir şey çıkarsa expertiz ve yolumu karşılarsin şartı koyar ve kabul edilirse gidilir.
Expertizde ( genelde kaporta ve ciddi sorunlar için ) farklı sonuç alınırsa
Boyasız denmisse boyalı çıkarsa yahut motor üflüyor gibi.. anlaşıldığı üzere işlem yapılır. Kimisi tamiratı yaptırıp ya da masrafı düşüp tekrardan pazarlıkla sonuca gidebiliyor.
Durust olan önce kendine karşı kazanir..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar