motorda ses sistemi (yardım)

merabalar motora ses sistemi yapıcagım sordum

600 watt amfi 12 volt versiyonu

bir tane sub wower ona gore 2 tanede tiz bunlar motorun aküsünü yermi yada yerrse nasıl bir cozum bulabilirim

anfinin markası subwooferın çapı ve markası tweteerın markası modeli ne

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
merabalar motora ses sistemi yapıcagım sordum

600 watt amfi 12 volt versiyonu

bir tane sub wower ona gore 2 tanede tiz bunlar motorun aküsünü yermi yada yerrse nasıl bir cozum bulabilirim

600 watt değeri büyük bir olasılıkla PMPO (Peak Maximum Power Output) dır.Hoparlörlerinizin anlık olarak dayanabileceği maksimum gücü gösterir.Amfinin gerçekten kaç amper çektiğini öğrenmen gerekli.Güç kablosu üzerindeki sigortanın amper değeri fikir verir bunun için.Fikir yürütecek olursak,amfi monomu (tek kanal),stereomu (çift kanal)? mono ve gerçek gücü 60 watt diyelim.5 amper çeker tam açık seste.Stereo ise x2=10 amper.Formülü yazayım hesaplarsın: Akım (Amper)=Güç (Watt) / Volt
En basit çözüm polis motosiklerinde görebileceğin gibi uygun bir kutu ve içine araba aküsü koymaktır.Düşük wattlı (subwoofer'lı olmayan) olur dersen ebaydan ek akü gerektirmeyen modeller var.

Son düzenleme:
hmmm tesekkür ederim bilgileriniz için peki inverterlar var 12 volt 1000 wolta ceviren onları kullansam fayda etmezmi

bu arada anfi capı 20 inc veya 15 küçük bişi en az 600 watt lık ve 2 tane 250 waat hoparlor

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
hmmm tesekkür ederim bilgileriniz için peki inverterlar var 12 volt 1000 wolta ceviren onları kullansam fayda etmezmi

Konuya yabancı olduğun anlaşıldı.12 volt tamamda, 1000 wolta diye birşey yok,1000 watt gücüdür.Bu alet 12 voltu 220 volta çevirir.Bu durumda amfinin 220 voltla çalışması ve kaç amper çektiği yine önemlidir. 1000 wattlık bir invertör tam üçte aküden yaklaşık 84 amper çeker.

woww bu işi uzmana yaptırmak gerek :( elektrikciye gidiyim sisteme baktım ama bu benim akü calsıtırmaz calsıtırsa bile aküyü bitirmemesi gerek ama ortalıgıda yıksın istiyorum :D

scooter var giderken degil ama dururken dinlicem acıcam kaputu (sele altı) ... güm ..güm...güm :D

buda örnek aynı bunun gibi

http://www.youtube.com/watch?v=vGd3qrIoUsg&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=o-wJEaDBoLs&feature=related

25cm 400W

http://www.youtube.com/watch?v=ebUleH6S2Ig&feature=related

buda 800 w

Son düzenleme:
Far ampulü 35 watt olan kaliteli bir scooter a 55 watt ampül taktım ve motor aküyü şarj edemedi. Fara ancak yetiştiriyor..
Sanırım bu sana yardımcı olur.
Ayrıca arabalarda bile güçlü anfiler kullanılacağı zaman 2. bir akü tavsiye edilir. Herkes tek akü ile kullanır (extreme sistem kuranlar ayrı) fakat doğrusu 2. bir akü kullanmaktır..
Çok basit bir sistem kurucaksan olabilir ki onda bile temkinli olmak lazım elektrik tesisatında sorunlar çıkabilir.

Yahu biz motosiklette ses düzeneğinden bahsedene başta ben olmak üzere pata küte dalardık ve arkadaşı kötek manyaa yaptıktan sonra yardım eden birkaç kişi çıkardı.

Nooldu şimdi ??? Alıştık mı bu duruma?
Ses sistemlerine itiraz eden kimse kalmadı mı forumda? :salut:

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
İlk videodakini yapman bence en mantıklı olanı.Subwoofer çıkışlı oto radyosu fazla güç istemez ama senin motorun aküsüyle olmaz.Kesintisiz güç kaynaklarında (UPS) kullanılan 17 amperlik motosiklet aküsü şeklindeki olan aküden uygun bir yere sığdırırsan iş görür.Motorun elektiriğine bağlamıyacaksın,çıkarıp evde şarj edeceksin.

ben bu işi 50wlık pazarcı anfisi olarak gecen bir mono anfi ve 35w rms wattlık 16 cmlık kenwood hoparlör ve bir mp3 çalarla hallettim bu işi. ls2 moby kaskla 90 km hızla çok güzel müzik dinleyebiliyorum. ki zaten anfinin ses seviyesi daha 1\4 seviyesinde. mp3 üzerinden ses açıp kapayıp şarkı değiştiriyorum. toplamda da 85 tl gitti.

Yahu biz motosiklette ses düzeneğinden bahsedene başta ben olmak üzere pata küte dalardık ve arkadaşı kötek manyaa yaptıktan sonra yardım eden birkaç kişi çıkardı.

Nooldu şimdi ??? Alıştık mı bu duruma?
Ses sistemlerine itiraz eden kimse kalmadı mı forumda? :salut:

Kulaklıkla dinleyince olmuyomu illa Apache damgasımı lazım nese zevk senin tabi inş. istediğin gibi olur.:queen:

yaw bu motorda ses sistemi nasıl olcak ışıklarda adamlar KIRO ya bak derler olmaz abicim efendice binin şu alete motorun sesi ne güzel onu dinleyiver, müziğini evinde dinlersin :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar