Motorda ruhsat çıkarılmamış

Arkadaslar bi motor var 2024 model motorun belgesiyle plakayı çıkarmış ama ruhsat çıkarmamış bu motoru almayı düşünüyordum. geldinmi ruhsatı çıkartıp Satışı öyle vericem dedi ne yapmalıyım

dmb

Bildiğim kadarı ile paylaşayım. Ama yanlıslarımda olabilir önceden belirteyim. Sıfır motor alındığında iki adet belge verilir. Biri şöförler odası plaka basımı için, diğeri ise geçici ruhsat belgesi. Bu belge ile noterden ruhsat çıkarılır. Sıfır motor alındıgında şase numarası ve plaka üzerinden trafik sigortası yapılır. Fakat ruhsat çıktıktan sonra ruhsatname seri numarası ile bu işlem zeyillenir. Bu arada geçici ruhsatında geçerlilik süresi vardır. Geçici ruhsatın günü geçerse ne olur nasıl çözülür bunları düşünerek işlem yapılmalı. Satış sırasında trafik sigortası zeyillenmemiş denirse süreç bir kaç saat daha uzayabilir. Bunların hallolmasından sonra bir sorun çıkmaz muhtemelen. Sonrasında zaten almadan sen sigorta yaptırıp, güvence hesabuna parayı aktaracaksın derken olur,neden olmasın?

Arkadaslar bi motor var 2024 model motorun belgesiyle plakayı çıkarmış ama ruhsat çıkarmamış bu motoru almayı düşünüyordum. geldinmi ruhsatı çıkartıp Satışı öyle vericem dedi ne yapmalıyım
Bu işte yanlış bir şey var, anlamadım, ya sen eksik anlatıyorsun, ya da bilmediğimiz bir şey var.

İlla bu motosikleti alacağım diyorsan, adam bütün evrakları tam yapsın ruhsat, sigorta, basılı şekilde plaka sonra parayı güvence hesaba yatır elden kesinlikle para verme öyle al.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Motoru kullanmıyorsa vergi ödememek için plaka çıkartmamış olabilir. Zaten uygunluk belgesiyle notere gidince çıkartabiliyor bir sorun olmaz. Ama sen o işe karışma. Adam ruhsat ve plaka işini halletsin, sen sonra satın al.

Adam sadece ruhsatı çıkarmamış. Çıkarsın bir şey olmaz muhtemelen.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Plaka çıktıysa ruhsat vardır. En iyi senaryo elinde noterin verdiği geçici ruhsat vardır. Ruhsat çıkmadan plaka olmaz. Plaka bastırmak için noter ilk önce sana plaka atar, sonra kağıt verir, gider bastırtırsın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar