motorda hız arttırmak

s.a abilerim rks titanic 150 kullanıcısıyım max hızı 115.iridyum buji buji kablosu güçlendirilmiş bobin zincir dişili oynasam hızı arttıra bilirmiyim bide püskürtmeli karbratör duydum ve bu parçaları ist da nerden tehmin edebilrim

Ön dişli ile oynayarak motor hızlanır ama rampa yukarı çıkarken motor zorlanır

Depoya bir miktar selülozik tiner koy. Nasıl hızlandığını ve torkun arttığını göreceksin. Uzun vadede olacaklara karışmam...

Hizin en kolay 150 yerine 200 ya da 250lik bir motora gecerek artar. Bak kimse vermez bu tuyoyu.

gayet güzel makara dönmüş.
ben sana şöyle söyleyeyim hocam, motosikletleri gayet büyük kurumsal şirketler yapıyorlar markası ne olursa olsun. Ar-Ge'si var testi var cartı curtu her şeyi ayrı ayrı dizayn ediliyor. Tabi en önemlisi de sağlamlığı. Şimdi sen hızı artsın dersen mutlaka belli direnç aralığına göre tasarlanmış parçaları zorlarsın. En iyi ihtimalle motosikletin zarar görür. (Kötü ihtimal ise her bir motosiklet parçasının asfalta fütursuzca dağılmasını izlemendir.)

Özellikle güneydoğu illerimizde bilhassa mobiletlere yapılan modifiyeler mevcut. Bu konuda çalışan çok fazla usta var. Elbet istediğiniz işi yapabilecek birini bulabilirsiniz. Ancak, bu isteğinizi yaparken şunu unutmayın. Bir sürü zahmet verip para harcarsınız. Motor aksamı, yürüyen aksam vs. modifiye etmek için bir çok parçanız değişir. İşiniz bittiğinde motosikletinizden elbet sıkılıp satmak isteyeceksiniz. Bu üstüne koyduğunuz parayı değil çıkarmayı, orjinalini bozduğunuz için bir o kadar daha ucuz satmanız gerekecek. Tabi satabilirseniz. En temizini önermiş arkadaşlar. Satın değerinde, ufak bir birikim daha koyup 250 CC bir motosiklet alın. Emin olun insanlar bu yüzden CC yükseltir zaten.

rks 150 kesici olduğu için gitmiyor kardeşim dişli değişimi ile 5 km artı sağlayabilirsin fazla masrafa gerek yok bu motorlar pek oynanmaya gelmiyor ama bi cupun veya mobiletin olsa veya cg iş farklıydı :D

s.a abilerim rks titanic 150 kullanıcısıyım max hızı 115.iridyum buji buji kablosu güçlendirilmiş bobin zincir dişili oynasam hızı arttıra bilirmiyim bide püskürtmeli karbratör duydum ve bu parçaları ist da nerden tehmin edebilrim

Çok rica edeceğim, şu ateşleme bobini hakkında bilgi lütfen, fiyat, ebad mümkün ise foto hatta foto link:)

ya motorunuzla oynamayın o motor o kadar yapabiliyor demek ki zorlamanın bir anlamı yok.
yetmiyorsa para biriktirip daha güçlüsünü almaya bakın zaten oynasan ne kadar artacak ki hızı hızı artsa bile bu sefer frenler yetmiye bilir

arkadaşım biraz makara yapmışlar zaten...canını sıkmak istemem..biraz klişe olacak ama ben tarihinde 80 üstünü görmüş adam değilimdir...şehir içi 50yi geçtiğimi hatırlamıyorum......115 neyine yetmiyo...parana yazık...bence böyle devam et...büyütmene bile gerek yok...sağlıcakla kal...

sana gelmez karbon um
hanzo da hiç iş yapmaz :cat:

İş yapıyor şöyleki; sürat artımı denemedim, ancak iridyum buji takılı iken benim orjinal bobin ile, arkadaşın dükkanda atılı duran skyteam cross200 iskeletinden bobini değiştim, eski olmasına rağmen start/ilk çalışmada fark gözlemledim, daha rahat ve kısa sürede marş alıyor artık.

Amacım sürat değil zaten, ancak sağlıklı ateşlemede mutlak farkı hissettim diyebiliyorum.

http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/110127-atesleme-bobini.html#post3526334

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ayni motordan bir tane daha alip ikisini boru ile birbirine kaynakla. Bi tanesi 115 yapiyorsa iki tanesi 230 yapar. Beyin bedava

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar