- Konu Yazar
öncelikle herkese selamlar.150 cc asya scooter sahibiyim. daha yeni 3000km oldu. tüm bakımları yapıldı bu zamana kadar. son zamanlarla bir dertten başım muzdarip. motor önceleri uzun süreli çalıştığında sıcak havalarda gaz yemiyodu ve stop ediodu. bi süre dinlendirdikten sonra (15-20 dk ) devam ediodu. ancak son zamanlarda özellikle bugün işten eve dönerken tam sokağın girişinde aynı problemi yaptı. olduğu yere bıraktım bende. yaklaşık 1 saat sonra hava filtresini değiştirmek için servise gidiodum 500 mt kadar gitti yine aynısını yaptı. motoru tekrar bıraktım gittim hava filtresini aldım geldim değiştirdim ve çalıştı. 1 km kadar gitmedim yine aynı problem. oturdum bi yerdr çay içeyim dedim yaklaşık 1 saat motor dinlendi ama bu sefer hiç çalışmadı . marş basıyor ancak gaz verdiğim zaman boğulur gibi bi ses çıkartıyo ve stop ediyo . neyse elimde ite ite motorcu aramaya başladım buldum bitane .usta anahtarı taktı çalıştı. anlattım durumu biyerlerine baktı biyerinden benzin falan akıttı bişeyi yok dedi .gitmişken yağınıda değiştirdim. aldım motoru eve 200-300 metre kala yine aynı problem kafayı yedirtti bana bugün. neden kaynaklanıyo olabilir bi bilen warsa Allah Rızası için bi cvp yazarsa çok makbula geçer. bu arada ismim Emrah . herkese şimdiden teşekkürler. (ASYA 150 T 19 A)