motorda acemiyim ne yapmaliyim

Motosikleti
suanlik yok
Önce Türkçe yazmayı öğrenmelisin ki, derdini karşı tarafa anlatabilesiniz.

İmla kurallarının hiç biri yok.

Bu forumda bir tane eğitim ve öğretim görevlisi arkadaş yok mu? Bakın yetiştirdiğiniz gençler daha yazmayı bilmiyor.

Sonra size verilen zammı beğenmiyorsunuz. Bırakın zam mı, aldığınız bu maaşı bile hak etiğinizi düşünüyor musunuz?

Eğitim ve öğretim görevlileri size söylüyorum; diğer memurlar, siz anlayın.
abi ben burda derdimi anlattim imla kurallarina o an ki panikle uymak aklima gelmedi kusura bakma ya bi daha ki sefer cok duzgun yazarim yeter ki cevap ver🙏🏿
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yani acemi kim olursa olsun boş alanda pratik yapar
Trafiğe çıkmak nedir?
bi sure otoparkta surdum zaten.Babam arabayla gidiyo bende arkasindan onu takip ediyorum motor tecrubem var motorum agir oldugu icin panikliyorum tavsiye istedim.

Motosikleti
suanlik yok
bol bol pratik ve eğitim şart. eğitim için imkan yoksa okul bahçesi pazar alanı gibi yerlerde 20 25 metre yerde sürekli dur kalk dur kalk elin hem gaz açmaya hem fren yapmaya alışsın. araba öğrettiğim kişilere önce bunları oturtup sonra trafiğe çıkarttım çok faydalı oldu
tesekkur ederiiim

Öncelikle motosikletine koruma demiri taktır eğer takılıyorsa, motosiklet üzerindeki hasarı bir nebze düşürür. Ardından kapalı alanda pratik yap.

Ayrıca herkes gibi ben de uzman birinden eğitim almanı tavsiye edeceğim.
evet koruma demiri taktirmayi dusunuyorum zaten benim icin sart uzmandan egitim alma konusunu arastiricam cok tesekkurleer

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Maalesef bahsettiğiniz lokasyonda bildiğim eğitmen yok. İstanbul da çok var fakat tek kişi için gelinmez. Grup eğitimi olursa ayarlanabilir.
Buradan grup ayarlayalım, bu sezon geçti ama gelecek bahara, hatta Nisan-Mayıs-Haziran olursa oğlak çevirme mevsimi buralarda hem de.

istanbuldayim daha once bi motorcu abi de bunu onermisti dusunuyorum aslinda cok tesekkur ederim tavsiyeniz icin dusunucemm

bisiklet cok surdum abi hafif biseyi cok rahat tasiyorum cg kullanmisligim var zaten,motorum bana gore agir 60 kilo kizim ben motorum 154 kilo ne yapmami bekliyosun 🙏🏿
Honda'nın sürüş akedemisi hem iyi hem kurumsal.

Geçen sene Yeni motor aldığımda eğitim aldığım hoca'dan memnun kalmıştım. İzmir'de İMÇ Akademi'de eğitmenmiş, İstanbula taşınmıştı, izmirdeki arkadaşlar önermişti, tavsiye ederim, Hoca ve yanındaki yardımcı ekibi iyiydiler, benim gibi bir kazmaya bile 250 kilo motoru zaptetmeyi öğretebildilerdi. web sitesi linki: https://www.muratbayramakademi.com/#ekibimiz_0_178387

Bir de yutube gibi yerlerde Zafer Akçay'ın videolarını izleyin, o da meşhur bir eğitmen, ama o videolardan faydalanabilmek için en azından temel hakimiyet şart, sizde o da yok anladığım kadarıyla.

Son düzenleme:
Motosikleti
Bajaj D400
merhaba ben motorda acemiyim daha alali 2 hafta falan oldu once motoru kullanabildigimden emin oldum sonra trafige ciktim
ilk cikisimda baya paniktim zaten az kalsin bariyere giriyodum 3 kere de yavasca dustum bende de motorda sorun yoktu
bugun de benzin almaya ciktim her sey guzeldi baya viraj falan vardi sorun cikmadi ammmaa en son otoparka girmeden once durucak duzgun yerim olmadigi icin kaldirima ciktim durdum motoru yine yatirdim vites falan kirildi surekli durdugumda dusuyorum ama mesela normal park ettim bisey yok durabiliyorum ne zaman ki ya biri dur dedi ya da acil bisey yapmam gerekti hepp dusuruyorum
bide yavaslama konusunda cok cok acemiyim cunku kursta kimse bana vites atmayi dusurmeyi yavaslamayi ogretmedi hocam beni hep bi yere gonderir orda dolan diyip dururdu kendi kendime ogrendim cogu seyi ama tabii ki kursta ki motorla benim motorum ayni degil cok farkliliklari var
yavaslamaya calistigimda panik oluyorum ayagim frende yavasca basiyorum ama vitesim o sirada ornek veriyorum 4 de ise 1 e almak icin ugrasirken elim ayagim birbirine giriyo ozellikle yokus asagi inip donus alicagim cok yol var burda o yollarda cok panik oluyorum trafige alismadigim icin de babam arabada bende onun arkasindan takip ediyorum hep onumde bi arac oldugu icin de ya carparsam korkusu var surekli sollama yapiyorum istemsiz
acemilik sorunlarim bu kadardi bilen buyuklerim lutfen mantigi anlatip yardimci olursa cok sevinirim yoksa motoru ya perte cikaricam ya da cikmadan saticam satmayi da hic istemem okudugunuz icin tesekkurler <33
Paran olmayabilir o eğitimler aşırı pahalı olabiliyor. Trafiğe direkt çıkman uygun değil önce uygun bir alanda motora hakimiyetini geliştir altın elbiseli adamın pratik bilgiler playlistindeki videoları izleyip bolca alıştırma yap. Bolca oku pratik yap öğrenirsin. Şu anki halin oldukça normal.

Motosikleti
Paran olmayabilir o eğitimler aşırı pahalı olabiliyor. Trafiğe direkt çıkman uygun değil önce uygun bir alanda motora hakimiyetini geliştir altın elbiseli adamın pratik bilgiler playlistindeki videoları izleyip bolca alıştırma yap. Bolca oku pratik yap öğrenirsin. Şu anki halin oldukça normal.
Zafer Akçay gibi meşhur eğitmenlerin eğitimleri pahalı olabiliyor ama diğer eğitmenlerin grup halinde 8-9 kişilik eğitimleri o kadar abartı fiyat olmuyor, verilen paraya değiyor. kaza yapılsa daha büyük masraf diye bakmak lazım.
Ben yeni motor alınca acil eğitmen aramıştım, hepsinde haftalar sponraya gün bulunabiliyordu tam sezon başlangıcı hepsi dolu, izmir'den eğitmen arkadaşım sayesinde bir grup eğitimine dahil oldum, 10 kişiydik, 3 tane A sınıfı eğitmen 3 tane de yardımcı eğitmen vardı, hepimize yettiler ilgilenmek olarak, memnun kaldım yani ki eğitim öncesi motoru trafikte sürüp eğitim alanına bile getiremem diyordum kardeşimden rica etmiştim motoru getirmesini, ben xmax ile gitmiştim.

Motosikleti
Bajaj D400
Zafer Akçay gibi meşhur eğitmenlerin eğitimleri pahalı olabiliyor ama diğer eğitmenlerin grup halinde 8-9 kişilik eğitimleri o kadar abartı fiyat olmuyor, verilen paraya değiyor. kaza yapılsa daha büyük masraf diye bakmak lazım.
Ben yeni motor alınca acil eğitmen aramıştım, hepsinde haftalar sponraya gün bulunabiliyordu tam sezon başlangıcı hepsi dolu, izmir'den eğitmen arkadaşım sayesinde bir grup eğitimine dahil oldum, 10 kişiydik, 3 tane A sınıfı eğitmen 3 tane de yardımcı eğitmen vardı, hepimize yettiler ilgilenmek olarak, memnun kaldım yani ki eğitim öncesi motoru trafikte sürüp eğitim alanına bile getiremem diyordum kardeşimden rica etmiştim motoru getirmesini, ben xmax ile gitmiştim.
Hocam istanbulda falan var da şahsen ben ankarada uygun fiyatlı eğitim bulamıyorum zaten bir yer tekelleşmiş biraz 50 bin falan istiyor. Bir kaç hocaya sordum onlar da 35 40 dedi bunlar beni zorlar yani. Ankarada uygun fiyatlı bilen varsa aydınlatabilir

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Hocam istanbulda falan var da şahsen ben ankarada uygun fiyatlı eğitim bulamıyorum zaten bir yer tekelleşmiş biraz 50 bin falan istiyor. Bir kaç hocaya sordum onlar da 35 40 dedi bunlar beni zorlar yani. Ankarada uygun fiyatlı bilen varsa aydınlatabilir
YHT'ye binip İstanbul Pendik'te insen, oradan Marmaray'a binip Maltepe'ye gelsen Honda'nın eğitimine katılsan , akşam civarda bir otelde konaklayıp sabah yine Honda'nın 2. gün eğitimine katılıp YHT ile Ankara'ya dönsen inan çok daha ekonomik olur.

Motosikleti
BMW 1300 GS ADV
50 bin nedir yahu. Patron çıldırmış olmalı. Ankara da eğitmen arkadaşlarım var. Eğitim istediğiniz zaman özelden yazın sizi yönlendiririm.

İstanbuldaki adı duyulmuş, nam yapmış youtube videoları sürekli izlenen hocalar bile 45 civarı alıyor. Bir gün için. Ankarada kimmiş bu 50KTL isteyen.

Bursa da iki tam gün; birinci gün kapalı alan hakimiyet (en az 10-11 istasyon kuruyorum), ikinci gün 250 Km gözlemli yol sürüşü yapıyorum yukarıda yazan paraların yanından geçmiyor aldığım ücret.

Bu eğitimlere herkesin ulaşabilmesi gerekiyor. İş sadece maddiyat değil. Biz de acemiydik zamanında. Kimse anasının karnında motosiklet öğrenmiyor. O zamanlarda eğitim için çıldırıyordum. O paraları karşılayabilmek için o kadar çok tatilimden, yememden içmemden vazgeçtim ki sormayın.

Şimdi ben eğitmenim. Hakkı ile yapmaya çalışıyorum. Kimseyi de para için darlamıyorum.

Yanlış anlaşılmasın, Ağustos ayım full geçti. Eylül ayının sonuna kadar da full doluyum. Bütün yılım da dolu olsa olsa aldığım ücret her zaman makul ve ulaşılabilir olacak inşallah.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
seni öldürmeyen şey güçlendirir, aynı şekil devam!

Motosikleti
Honda CRF250L
@ireem Zaten İstanbul da ikamet ediyormuşsunuz oralarda zilyon tane eğitmen var kurs var.

Ek olarak ön fren ile yavaşlayın(yada ön arka fren beraber) Ama motor duracak kadar yavaşladığında sadece arka frene basarak durun.
Durmadan onceySol ayağınızıda hazırlayın ki beyininiz o tarafa denge kuracağınızı bilsin.
Özetle durmaya yakınken ön freni bırakın sadece arka freni kullanın

Geç boş bi alana, bol bol ani gaz-fren çalış. Rahmetli AEA nın bütün videolarını izle. Önce arac hakimiyetini sagla, bol bol pratik yap. Sonra trafiği okuma konusunda kendini gelistir. O videolari izleyip motorun tepesine gectiginde, neye odaklanman gerektigini bilerek sürersin ki fazlasıyla gelişim sağlarsın. Terimleri ve motorcu jargonunu öğren. Frenlemesinden tut motoru vurdurmaya kadar her türlü eğitimi verdi de gitti rahmetli abimiz. Tüm sorularının cevapları onda var.

Motosikleti
Motoru satıldı...
Buradan grup ayarlayalım, bu sezon geçti ama gelecek bahara, hatta Nisan-Mayıs-Haziran olursa oğlak çevirme mevsimi buralarda hem de.

Honda'nın sürüş akedemisi hem iyi hem kurumsal.

Geçen sene Yeni motor aldığımda eğitim aldığım hoca'dan memnun kalmıştım. İzmir'de İMÇ Akademi'de eğitmenmiş, İstanbula taşınmıştı, izmirdeki arkadaşlar önermişti, tavsiye ederim, Hoca ve yanındaki yardımcı ekibi iyiydiler, benim gibi bir kazmaya bile 250 kilo motoru zaptetmeyi öğretebildilerdi. web sitesi linki: https://www.muratbayramakademi.com/#ekibimiz_0_178387

Bir de yutube gibi yerlerde Zafer Akçay'ın videolarını izleyin, o da meşhur bir eğitmen, ama o videolardan faydalanabilmek için en azından temel hakimiyet şart, sizde o da yok anladığım kadarıyla.
Sonraki sezona bende katılmak isterim.

Herkes kapalı alan hakimiyet eğitimi demiş. Burası tamam, önemli bir şey ilave edeyim. Ne kadar gecikirseniz yanlış kullanımlarınızı değiştirmek o kadar zor olur. Sıfırdan öğrenmek, yanlış pekişmiş davranışları düzeltmekten daha kolay, geciktirmeyin.

Motosikleti
BMW 1300 GS ADV
Herkes kapalı alan hakimiyet eğitimi demiş. Burası tamam, önemli bir şey ilave edeyim. Ne kadar gecikirseniz yanlış kullanımlarınızı değiştirmek o kadar zor olur. Sıfırdan öğrenmek, yanlış pekişmiş davranışları düzeltmekten daha kolay, geciktirmeyin.
Güzel bir noktaya değinmişsiniz. Bazen daha 200 km veya daha az tecrübesi olanlar geliyor. O kadar rahat öğreniyorlar ki. Ne verirsen hemen alıyor ve uyguluyorlar.

Fakat baştan yanlış oturmuş alışkanlıkları olduğunda o hatayı düzeltip dğrusunu öğretmek gerçekten çok zor oluyor.

Bugün kontrayı ve bakışı yanlış oturtturmuş bir öğrencimle sürüş yaptım. Düzeltene kadar sadece ben değil o da çok zorlandı, Neyse ki oturtmayı başardık ama sürekli dublajını yapması lazım. Doğrusunu gösterseniz ve sürüş esnasında virajı kolaylaştırdığını görse bile ister istemez yine yanlış öğrendiği pozisyona zaman zaman kayıyor.

Motosikleti
Güzel bir noktaya değinmişsiniz. Bazen daha 200 km veya daha az tecrübesi olanlar geliyor. O kadar rahat öğreniyorlar ki. Ne verirsen hemen alıyor ve uyguluyorlar.

Fakat baştan yanlış oturmuş alışkanlıkları olduğunda o hatayı düzeltip dğrusunu öğretmek gerçekten çok zor oluyor.

Bugün kontrayı ve bakışı yanlış oturtturmuş bir öğrencimle sürüş yaptım. Düzeltene kadar sadece ben değil o da çok zorlandı, Neyse ki oturtmayı başardık ama sürekli dublajını yapması lazım. Doğrusunu gösterseniz ve sürüş esnasında virajı kolaylaştırdığını görse bile ister istemez yine yanlış öğrendiği pozisyona zaman zaman kayıyor.
Virajda bakışla birlikte depoyu dizlerle kavramak da önemli. Depoyu kavrayıp kolları serbest bıraktığımda bakışım da kaçmıyor ama dpeoyu kavramazsam bakışım kaçıyor böyle de tuhaf yani, bu yüzden viraj öncesi kendime hatırlatıyorum depoyu kavra, bakışı kaçırma, öndeki arabaya değil virajın çıkışına bak diye.
Eğitimler bu yüzden önemli, hem sonrasında tekrar etmek antreman yapmak önemli hem de zorlayacak yollara girince eğitimdeki ona benzer parkuru gözümde canlandırıp o parkuru geçebilmiştim bunu hayli hayli geçerim diye hatırlamak güzel oluyor.

Motosikleti
BMW 1300 GS ADV
abi ben burda derdimi anlattim imla kurallarina o an ki panikle uymak aklima gelmedi kusura bakma ya bi daha ki sefer cok duzgun yazarim yeter ki cevap ver🙏🏿

bi sure otoparkta surdum zaten.Babam arabayla gidiyo bende arkasindan onu takip ediyorum motor tecrubem var motorum agir oldugu icin panikliyorum tavsiye istedim.
Senin arkadan değil de onun arkadan giderek gözlem yapması daha doğru olur. Fakat babanız motosiklet sürüş dinamiğinden anlamıyorsa size bir faydası olmaz.

Motosiket tecrübem var demişisniz. Motosikletin ağırlığı durmanıza büyük bir etki göstermemesi lazım, şayet durmayı biliyorsanız. Dururken vites düşürdüğünüzde eliniz ayağınız dolanıyor ise tecrübeden pek söz etmek doğru olmaz.

Dururken bakışınızı düşürmeniz, durmaya yakın ayağınızı yana doğru açmanız sizin dengenizi bozacaktır. Durduğu anda ayağınızı yere koyduğunuzda ayağınız ne geride ne de ileride kalacak. Bunlar pratikle olur. İstanbulda çok değerli hocalar var, zaman kaybetmeden birisinden ileri ve güvenli sürüş eğitimi alın. İnanılmaz fayda sağlayacaksınız.

Virajda bakışla birlikte depoyu dizlerle kavramak da önemli. Depoyu kavrayıp kolları serbest bıraktığımda bakışım da kaçmıyor ama dpeoyu kavramazsam bakışım kaçıyor böyle de tuhaf yani, bu yüzden viraj öncesi kendime hatırlatıyorum depoyu kavra, bakışı kaçırma, öndeki arabaya değil virajın çıkışına bak diye.
Eğitimler bu yüzden önemli, hem sonrasında tekrar etmek antreman yapmak önemli hem de zorlayacak yollara girince eğitimdeki ona benzer parkuru gözümde canlandırıp o parkuru geçebilmiştim bunu hayli hayli geçerim diye hatırlamak güzel oluyor.
Şunu gördüm ki motosiklet bakış ve bacaklarla kullanılıyor. Depoyu bacaklarınızla sıkmanız kollarınızın gevşemesine neden oluyor. Derin nefes alıp bırakmak da bacak sıkmakla birlikte kolları gevşetir.
Depoyu sıkmadığınız zaman kollarınız gergin olduğundan yönlendirme yapmakta zorlannıyorsunuz, kollarınızın gerginliği motosiletin tüm hareketini gidona ileten bir iletken görevi görüyor. Bu da sizin yol dışına yaklaşmanıza neden oluyor. Bu defa da nereye gidiyorum diye bakışınızı gittiğiniz yöne kilitliyorsunuz. bakış kaçması bu nedenle oluyor.

Viraj öncesi kendinizle konuşmanız doğru bir davranış. Sürekli 3 sn sonra ben neredeyim, evet bacaklarım sıkılı bakışım viraj çıkışında, gözlerimle tarama yapıyorum gibi konuşmanız kaygınızı azaltır. "Öndeki arabaya değil, virajın çıkışına bak" derken de virajdan önce hızınızı ayarlamaya yarayan limit noktası takibini yaparken önünüzde açık ve engelsiz olarak görebildiğiniz iki yolun birleşim noktasını referans alırken önünüzde araba var ise sizin limit noktanız o dur. Viraj çıkışına bakacağım diye önünüzdeki araba vb engelleri göz ardı etmeyin.

Seneye de Tekirdağ, Edirne veya Lüleburgaza grup eğitimi için gelebilirim. Tanışmış da oluruz.

Son düzenleme:
Motosikleti
Motoru satıldı...
Senin arkadan değil de onun arkadan giderek gözlem yapması daha doğru olur. Fakat babanız motosiklet sürüş dinamiğinden anlamıyorsa size bir faydası olmaz.

Motosiket tecrübem var demişisniz. Motosikletin ağırlığı durmanıza büyük bir etki göstermemesi lazım, şayet durmayı biliyorsanız. Dururken vites düşürdüğünüzde eliniz ayağınız dolanıyor ise tecrübeden pek söz etmek doğru olmaz.

Dururken bakışınızı düşürmeniz, durmaya yakın ayağınızı yana doğru açmanız sizin dengenizi bozacaktır. Durduğu anda ayağınızı yere koyduğunuzda ayağınız ne geride ne de ileride kalacak. Bunlar pratikle olur. İstanbulda çok değerli hocalar var, zaman kaybetmeden birisinden ileri ve güvenli sürüş eğitimi alın. İnanılmaz fayda sağlayacaksınız.

Şunu gördüm ki motosiklet bakış ve bacaklarla kullanılıyor. Depoyu bacaklarınızla sıkmanız kollarınızın gevşemesine neden oluyor. Derin nefes alıp bırakmak da bacak sıkmakla birlikte kolları gevşetir.
Depoyu sıkmadığınız zaman kollarınız gergin olduğundan yönlendirme yapmakta zorlannıyorsunuz, kollarınızın gerginliği motosiletin tüm hareketini gidona ileten bir iletken görevi görüyor. Bu da sizin yol dışına yaklaşmanıza neden oluyor. Bu defa da nereye gidiyorum diye bakışınızı gittiğiniz yöne kilitliyorsunuz. bakış kaçması bu nedenle oluyor.

Viraj öncesi kendinizle konuşmanız doğru bir davranış. Sürekli 3 sn sonra ben neredeyim, evet bacaklarım sıkılı bakışım viraj çıkışında, gözlerimle tarama yapıyorum gibi konuşmanız kaygınızı azaltır. "Öndeki arabaya değil, virajın çıkışına bak" derken de virajdan önce hızınızı ayarlamaya yarayan limit noktası takibini yaparken önünüzde açık ve engelsiz olarak görebildiğiniz iki yolun birleşim noktasını referans alırken önünüzde araba var ise sizin limit noktanız o dur. Viraj çıkışına bakacağım diye önünüzdeki araba vb engelleri göz ardı etmeyin.

Seneye de Tekirdağ, Edirne veya Lüleburgaza grup eğitimi için gelebilirim. Tanışmış da oluruz.
Valla hocam Lüleburgaza gelirseniz süper olur bende okuldan kaçıp gelmeye çalışırım (en kötü 1-2 derse girmemiş olurum sadece)
ben depoyu kavramazsam eğer kendimi güvende hissetmiyorum.
Hatta depoyu kavradığım zaman ellerimi bıraksam bile düşük hızlarda 30-40 gibi çok rahat kontra verip dönebiliyorum ama eğitim şart her zaman öğrenmeye açık olmamız lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar