motorda acemiyim ne yapmaliyim

Motosikleti
suanlik yok
merhaba ben motorda acemiyim daha alali 2 hafta falan oldu once motoru kullanabildigimden emin oldum sonra trafige ciktim
ilk cikisimda baya paniktim zaten az kalsin bariyere giriyodum 3 kere de yavasca dustum bende de motorda sorun yoktu
bugun de benzin almaya ciktim her sey guzeldi baya viraj falan vardi sorun cikmadi ammmaa en son otoparka girmeden once durucak duzgun yerim olmadigi icin kaldirima ciktim durdum motoru yine yatirdim vites falan kirildi surekli durdugumda dusuyorum ama mesela normal park ettim bisey yok durabiliyorum ne zaman ki ya biri dur dedi ya da acil bisey yapmam gerekti hepp dusuruyorum
bide yavaslama konusunda cok cok acemiyim cunku kursta kimse bana vites atmayi dusurmeyi yavaslamayi ogretmedi hocam beni hep bi yere gonderir orda dolan diyip dururdu kendi kendime ogrendim cogu seyi ama tabii ki kursta ki motorla benim motorum ayni degil cok farkliliklari var
yavaslamaya calistigimda panik oluyorum ayagim frende yavasca basiyorum ama vitesim o sirada ornek veriyorum 4 de ise 1 e almak icin ugrasirken elim ayagim birbirine giriyo ozellikle yokus asagi inip donus alicagim cok yol var burda o yollarda cok panik oluyorum trafige alismadigim icin de babam arabada bende onun arkasindan takip ediyorum hep onumde bi arac oldugu icin de ya carparsam korkusu var surekli sollama yapiyorum istemsiz
acemilik sorunlarim bu kadardi bilen buyuklerim lutfen mantigi anlatip yardimci olursa cok sevinirim yoksa motoru ya perte cikaricam ya da cikmadan saticam satmayi da hic istemem okudugunuz icin tesekkurler <33

Motosikleti
Motoru satıldı...
merhaba ben motorda acemiyim daha alali 2 hafta falan oldu once motoru kullanabildigimden emin oldum sonra trafige ciktim
ilk cikisimda baya paniktim zaten az kalsin bariyere giriyodum 3 kere de yavasca dustum bende de motorda sorun yoktu
bugun de benzin almaya ciktim her sey guzeldi baya viraj falan vardi sorun cikmadi ammmaa en son otoparka girmeden once durucak duzgun yerim olmadigi icin kaldirima ciktim durdum motoru yine yatirdim vites falan kirildi surekli durdugumda dusuyorum ama mesela normal park ettim bisey yok durabiliyorum ne zaman ki ya biri dur dedi ya da acil bisey yapmam gerekti hepp dusuruyorum
bide yavaslama konusunda cok cok acemiyim cunku kursta kimse bana vites atmayi dusurmeyi yavaslamayi ogretmedi hocam beni hep bi yere gonderir orda dolan diyip dururdu kendi kendime ogrendim cogu seyi ama tabii ki kursta ki motorla benim motorum ayni degil cok farkliliklari var
yavaslamaya calistigimda panik oluyorum ayagim frende yavasca basiyorum ama vitesim o sirada ornek veriyorum 4 de ise 1 e almak icin ugrasirken elim ayagim birbirine giriyo ozellikle yokus asagi inip donus alicagim cok yol var burda o yollarda cok panik oluyorum trafige alismadigim icin de babam arabada bende onun arkasindan takip ediyorum hep onumde bi arac oldugu icin de ya carparsam korkusu var surekli sollama yapiyorum istemsiz
acemilik sorunlarim bu kadardi bilen buyuklerim lutfen mantigi anlatip yardimci olursa cok sevinirim yoksa motoru ya perte cikaricam ya da cikmadan saticam satmayi da hic istemem okudugunuz icin tesekkurler <33
Kapalı alan hakimiyet eğitimi lazım yoksa bir yerden sonra sadece kendine ve motora değil çevreye de zarar vermeye başlar bu durum.

Motosikleti
Motoru satıldı...
abi ani fren yapinca dusuyorum normal dur kalkta sorun yok
Yinede bu hakimiyet eğitimi gerektiğini değiştirmiyor maalesef.
30-40 la giderken de 60-70 ile giderken de yoğun trafikte aniden önüme atlayan insanlardan dolayı, arka tekeri kitleyip yanlayarak durduğumu biliyorum.
Soğukkanlılık çok önemli motor üstünde. (Tabi benden büyük tecrübeli abilerimin yanında bana laf söylemek düşmez ama) bu sürede duramayıp hem kendine zarar verebilirsin hem de karşıdakine verebilirsin.

Son düzenleme:
Önce Türkçe yazmayı öğrenmelisin ki, derdini karşı tarafa anlatabilesiniz.

İmla kurallarının hiç biri yok.

Bu forumda bir tane eğitim ve öğretim görevlisi arkadaş yok mu? Bakın yetiştirdiğiniz gençler daha yazmayı bilmiyor.

Sonra size verilen zammı beğenmiyorsunuz. Bırakın zam mı, aldığınız bu maaşı bile hak etiğinizi düşünüyor musunuz?

Eğitim ve öğretim görevlileri size söylüyorum; diğer memurlar, siz anlayın.

Motosikleti
BMW 1300 GS ADV
abi ani fren yapinca dusuyorum normal dur kalkta sorun yok
Bulunduğun ilde Motosiklet İleri ve Güvenli Sürüş Eğitmenini bulacaksın. Ani frenlemeye sürekli ijtiyaç duymaman lazım. İhtiyaç olduğu anda da bakışını düşürmeden, güvenli bir şekilde durman hatta durmadan kaçış manevrası ile kaçabilmen lazım.

Ben Bursa da İleri veGüvenli Sürüş eğitmenliği yapıyorum. Halil Barış Şengül olarak instagramda eğitimlerimi görebilirsin. Bursa da değil isen hangi şehirde isen Lisanslı eğitmen arkadaşlarıma yönlendirebilirim.

Motosikleti
Motoru satıldı...
Bulunduğun ilde Motosiklet İleri ve Güvenli Sürüş Eğitmenini bulacaksın. Ani frenlemeye sürekli ijtiyaç duymaman lazım. İhtiyaç olduğu anda da bakışını düşürmeden, güvenli bir şekilde durman hatta durmadan kaçış manevrası ile kaçabilmen lazım.

Ben Bursa da İleri veGüvenli Sürüş eğitmenliği yapıyorum. Halil Barış Şengül olarak instagramda eğitimlerimi görebilirsin. Bursa da değil isen hangi şehirde isen Lisanslı eğitmen arkadaşlarıma yönlendirebilirim.
Hocam Lüleburgaz yada Edirne'de tanıdığınız var mıdır acaba maddiyat olarak toparlanınca bende eğitim almak isterim.

Motosikleti
Cbr 650F
bol bol pratik ve eğitim şart. eğitim için imkan yoksa okul bahçesi pazar alanı gibi yerlerde 20 25 metre yerde sürekli dur kalk dur kalk elin hem gaz açmaya hem fren yapmaya alışsın. araba öğrettiğim kişilere önce bunları oturtup sonra trafiğe çıkarttım çok faydalı oldu

Motosikleti
Honda CBR500R
Öncelikle motosikletine koruma demiri taktır eğer takılıyorsa, motosiklet üzerindeki hasarı bir nebze düşürür. Ardından kapalı alanda pratik yap.

Ayrıca herkes gibi ben de uzman birinden eğitim almanı tavsiye edeceğim.

bisiklet al, 1-2 yıl bin, hafif akrobatik hareketler yapabilir düzeye geldikten sonra motosiklet işine giriş.
eğer bu arkadaş gerçekse, birinin yan çarı değilse, bisikleti bile süremez.

Motosikleti
BMW 1300 GS ADV
Hocam Lüleburgaz yada Edirne'de tanıdığınız var mıdır acaba maddiyat olarak toparlanınca bende eğitim almak isterim.
Maalesef bahsettiğiniz lokasyonda bildiğim eğitmen yok. İstanbul da çok var fakat tek kişi için gelinmez. Grup eğitimi olursa ayarlanabilir.

Önce Türkçe yazmayı öğrenmelisin ki, derdini karşı tarafa anlatabilesiniz.

İmla kurallarının hiç biri yok.

Bu forumda bir tane eğitim ve öğretim görevlisi arkadaş yok mu? Bakın yetiştirdiğiniz gençler daha yazmayı bilmiyor.

Sonra size verilen zammı beğenmiyorsunuz. Bırakın zam mı, aldığınız bu maaşı bile hak etiğinizi düşünüyor musunuz?

Eğitim ve öğretim görevlileri size söylüyorum; diğer memurlar, siz anlayın.
"Hiçbir" birleşik yazılır.

Motosikleti
suanlik yok

istanbuldayim daha once bi motorcu abi de bunu onermisti dusunuyorum aslinda cok tesekkur ederim tavsiyeniz icin dusunucemm
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bisiklet al, 1-2 yıl bin, hafif akrobatik hareketler yapabilir düzeye geldikten sonra motosiklet işine giriş.
eğer bu arkadaş gerçekse, birinin yan çarı değilse, bisikleti bile süremez.
bisiklet cok surdum abi hafif biseyi cok rahat tasiyorum cg kullanmisligim var zaten,motorum bana gore agir 60 kilo kizim ben motorum 154 kilo ne yapmami bekliyosun 🙏🏿

Motosikleti
CB125F
Yani acemi kim olursa olsun boş alanda pratik yapar
Trafiğe çıkmak nedir?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar