Motorda ABS hakkında

Merhabalar,

Bir adet 2021 model NK 250 aldım dostlar ilk defa ABS'li motosiklet kullanıyorum. Hafif çukurlu, engebeli veya tümsekli yerlerde arka frene dokunursam sanki ayak pedi değil de takoza dokunuyormuşum gibi hissettiriyor. Bu normal midir ? Bir de kontağı açınca ABS lambası yanıp yanıp sönüyor bu da normal midir ? Bilen arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim.

Kontağı açtığınızda ABS lambası yanar. Bu çalıştığını gösterir. Harekete geçtiğiniz an söner. Olur da ABS'yi tetiklerseniz o lamba geri yanar. ABS'li tüm motorlarda böyledir, kitapçıklarında yazar okuyabilirsiniz. Diğer söylediğinizi anlayamadım hocam.

Merhabalar,

Bir adet 2021 model NK 250 aldım dostlar ilk defa ABS'li motosiklet kullanıyorum. Hafif çukurlu, engebeli veya tümsekli yerlerde arka frene dokunursam sanki ayak pedi değil de takoza dokunuyormuşum gibi hissettiriyor. Bu normal midir ? Bir de kontağı açınca ABS lambası yanıp yanıp sönüyor bu da normal midir ? Bilen arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim.

tümsek, çukur tarzı yerlerden geçerken frenle geçersen iki tekerin aynı anda dönmediğin algılayıp abs devreye girer. bu da manet ve ayak frenini tetikler. o hissiyatın ondan dolayı. yanlış bir şey yok yani.

Yaklaşık 10 km/s hızın altına düştüğünüzde ABS sürekli devre dışı kalır , bunu size hatırlatmak için kontağı açtığınızda ışık yanar 10 km/s i geçince söner , sonra tamamen dursanız bile kontağı kapamadığınız sürece tekrar yanmaz , eski taşıtlarda abs müdahale ettiğinde ikaz ışığı yanardı ama yeni nesil taşıtlarda ikaz vermiyor , çekiş kontrol varsa müdahale ederken ikazı yanabilir , ayrıca yeni nesil ABS çukurlara tümseklere hızlı girerseniz tekerlekler kilitlemese bile devreye girer , fren manetine ani bastığınızda bile tekerleklerin kilitleneceğini varsayıp müdahale gelir..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar