Motorcuyu ölüme terkedene 25 yıl

[IMGL]http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/4254084.jpg[/IMGl]Başka bir taksicinin çarpıp yere düşürdüğü motosikletli gencin üzerinden geçip kaçan taksici Mustafa Keyf'in 25 yıla kadar hapsi istendi.

İstanbul Balmumcu’da geçtiğimiz günlerde bir taksinin motosikletine çarpıp yere düşürdüğü İstanbul Yiyecek İçecek yöneticisi 34 yaşındaki Sarp Erem’in üstünden geçtikten sonra kaçtığı iddiasıyla tutuklanan taksici Mustafa Keyf hakkında 10 yıl ile 25 yıl arasında hapis istemiyle dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianameye göre tanık Kamber Koç, olay anını "Yolun sağ şeridinde ticari oto bekliyordu. Önümüzde giden 34 THH 18 plakalı taksinin, yerde yatmakta olan adamın üstünde geçerek hızla uzaklaştığını gördüm" diye anlattı.

Tanık Kamber Koç, taksicinin Sarp Erem hala yaşarken durmayarak kaçtığını söyledi. İddianamede TCK’nin 83/2-b maddesi uyarınca, "Taksirle bir trafik kazasına neden olan kişi, kaza sonucunda yaralanan kişilerin bir an önce tedavi edilmelerini sağlama konusunda bir yükümlülük altına girmektedir. Bu yükümlülüğün yerine getirilmemesi sonucunda yaralı kişinin ölmesi halinde, bu neticeden dolayı kazaya sebebiyet veren kişiyi sorumlu tutmak gerekir" denildi.

Savcılık, taksici Mustafa Keyf’in "ihmali davranışla adam öldürme suçu"ndan asgari 10 yıldan başlamak üzere 25 yıla kadar hapsi istemiyle dava açtı. Mustafa Keyf, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde hákim karşısına çıkacak. Sarp Erem’e ilk çarpan ve kimliği belirlenemeyen sürücü hakkındaki soruşturma ise ayrı bir dosya üzerinden yürütülüyor.

http://www.guncel.net/?page=news&newsId=2380

Moderatör tarafında düzenlendi:
Umarım en ağır cezayı alır (tabi gideni geri getirmez ) ama o şerefsizde 25 yıl boyunca içerde vicdan azaba ile helak olur.Ağır oldu ama kusura bakmayın tutamadım ayrıca ilk çarpıp kaçan o.ç de en yakın zamanda yakalanıp en ağır cezayı alır. Bu arada Sarp kardeşimizin de mekanı cennet olsun yakınlarına Allah sabır versin.:salut:

umarım gereken ceza verilir ve bir daha böyle bir olaya teşebbüs edeceklere ders olur.

İlahi adaletin tamamlanabilmesi için ilk çarpanında mutlaka bulunup adalet önüne çıkarılması gerekir.KArdeşlerimizin hayat ışıklarını alanların hakettikleri cezayı mutlaka alacaklarına inanıyorum.

10 yıl çok az bence.. " Sanığın iyi hali göz önünde bulundurulup cezasının .... yıla indirilmesine karar verilmiştir " gibi cümleler kullanılmaz inşallah mahkemede..

olay ilk olduğunda okumuş ve delirmiştim,
yine o cümleyi okuyunca tüylerim diken diken oldu ,
"motosikletli gencin üzerinden geçip kaçan taksici"
"yerde yatmakta olan adamın üstünde geçerek hızla uzaklaştığını gördüm"
:pr: :pr: :pr: :pr: :pr: :pr: :pr: :pr: :pr: :pr: :pr:
halka teslim etseler bizde onun üzerinden tekerlekli - tekerleksiz geçsek

İlk çarpanı ve de son çarpanı yakalayıp hiç ceza vermeden direk bize teslim etseler varya öyle sevinirimki.25 yıl bile az.Sen madem yaptın bir hata adamı bırakıp kaçmak,üzerinden geçip gitmek ne demek yaa.Allah senin çoluğunu çocuğunu ondan beter yapsın.Öyle acılar çekin ki bu gencin ailesinin yaşadığının binlerce katı olsun.Arkadaşlar kusura bakmayın ağır oldu ama bu tarz insanlara Allahım doğru yolu buldursun.Bunları bir kere linç edeceksin ibret-i alem olsun diye bakın yine oluyor mu?Keşke böyle bir uygulama olsa ama nerde bizim ülkemizde mi?Neyse başka yerlere kaçmadan konu tekrar motorcu arkadaşımızın ruhuna fatiha okuyup ailesine bol sabır diliyorum.

Bu adamı 25 yıl ceza versinler bende nick'imi degiştircem:mrgreen:

Yapmayın arkadaşlar bu ülkede katiller dolandırıcılar kaçakcılar vs. vs. bu cezayı almazken motosikletli birisi ezildi diye adama 25 ceza verilir mi ???????????????????????????

25 değil ömür boyu yatsın bu insanlık mı ya bi abimiz belki kurtulucaktı öyle olmasaydı aklıma geldikce deliriyorum kim bunu yapabilir ki insan mı bu şimdi

Diğer araç sürücülerinin, motosiklet ve sürücülerine karşı hizaya gelebilmeleri için; gerekli kanuni düzenlemelerin bir an önce yapılması ve bu kanunu ihlal edeceklerden bir kaçının canının yanması gerekiyor.
Yoksa, bizler için risk devam ediyor.
İsterseniz kamyon büyüklüğünde motosiklet'e binin, isterseniz 50 cc.lik bir mobylet'e.
Bizler görünmez adamız, görünmezlikten kurtulamayız.

25 sene ile baslar dava ii hal , af , yasa indirimi , gormedim karanlikti , gibi bir alay bahane ile belki 1 sene bile yatmadan cikacak yada girdigi gibi ikinci bir yasa acigi ile cikacak. Peki suc bu adamdami , yoksa ona trafik kurallarini ogretmeyen ve uygulatmayan devletemi?

allah belasını versin onada bi evlat acısı göstersinde ölüm neymiş anlasın kansız

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
ben soyleyeyim kıyamet kopsun net 2 veya 3 yıl yatar cıkar hiç yormayın kendinizi

Allahın Adaleti tecelli ettiğinde ,250 yıl bile az kalacaktır...

Siz yinede taksici minubuscu tayfasından uzak durun derim...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar