Araba sürücüsü de hatalı ama şöyle düşün, normal doğru düzgün kullanan bir araç sürüsü de önünde son anda farkettiği bir engel çukur veya birden bire önüne atlayan bir yaya veya hayvana gayri ihtiyari insani bir tepki verip bir anda direksiyonu kırabilir ve seni bariyere tost yapabilir. Orayı gayet iyi biliyorum, emniyet şeridi yok, yol çizgisi ile bariyer arasında 20 hadi bilemedin 30cm bir boşluk var, öyle trafik 50-60'la giderken mal gibi 90'la dalarsan bende hata yok kardeşim diye kimseye palazlanamazsın öyle. Motosiklet sürücüsü o pozisyon için çok sürâtli orada; zaten sonraki hareketlerinden de anlaşılıyor, adrenalin tavanda. Normal sürüyor olsaydı bu pozisyondan sonra dizlerinin bağı çözülmeliydi, ama direkt tavan adrenalin etkisiyle saldırmış.
Burada tüm hata motosiklet sürücüsünde demiyorum, araba sürücüsünün yaptığı hareket son derece yanlış, ama bizim memleketin trafiğinde böyle bir gerçek var. Dolayısıyla, en çok zararı sen göreceksen eğer en çok da sen dikkat edeceksin...
Orası öyle ona bende kabulüm.
Benim antipatik bulduğum yorumlar, sanki arabayı sürende gram suç yokmuşta, motorcu kendi kendine olay çıkarmış gibi tepkiler.
Motorcunun kiloyla hatasi var ona amenna, ama arabayı süren adam hani deyim yerindeyse "Sopalık".