Motorcuya parasini gec vermek

Motosikleti
Çin Malı Skuter
Merhabalar. Motosikletim 10 Mart tarihinden beri tamirde. 2 hafta kapinin onunde yatti, sonra benzin pompasi dedi ve pompa arayacagini soyledi. Sonra aradi, pompayi bulamiyorum dedi. Biraz araştırdım ve şehir disinda buldum. Motorcuya abi ben pompayi buldum, sen motoru topla bana o halde teslim et pompa 1 ay sonra gelecek o surede kendi garajimda yatsin dedim. Sonra bekle dedi birini arayacagim, 1 bucuk saat sonra geri aradi. 1 bucuk saatte birini aramis, pompayi sormus, gitmis bulmus, takmis, calistirmis, sonra eski pompayi takmis, bozuk oldugu kanisina varmis, sonra yenisini takmis, test ederken oringlerden yakit kacirdigini fark etmis ve sifirini siparis vermis. Adamlardan motoru alacak olunca 2 saatte her seyi hallettiler. Bende onden pompa parasini gönderdim. Simdi 3 gun sonra sifir pompa gelecekmis, buji ve karburator vs kontrol edip verecekmis. Ben de bu adama parasini gec versem, hakkim degil mi? Dusunceleriniz neler?

Madem sıfırını bulabiliyordum ne demeye çıkma takmaya çalışıyorsun?

Maalesef esnafımızın iş ahlakı, foruma üye bir tamirci ballandıra ballandıra nasıl müşterilerine geçirdiğini anlatıyor du. Sineği öpeceksin belini incitmeyeceksin diye birde akıl veriyor du.

Neyse yanlışa yanlış ile karşılık verilmez. Sen zamanında ödemeni yap, hakkında ki düşüncelerini açık açık söyle.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Hıyar birine hak ettiği gibi davranmak onun seviyesine düşmek değil bence, adaletli olmaktır bu çünkü kötü insan iyi davranılmayı hak etmiyor.

Tabi yüzgöz olmak istemiyorsan uğraşmayabilirsin. Tercih meselesidir ama dediğim gibi; bir oç varsa ona oç gibi davranılması adildir.

Motosikleti
D400
Ustaya ne dediğine bağlı;

hocam hallet bu motoru dediysen başka problem belli olunca beni arayıp fiyat ver dediydsen başka.

hallet diye bıraktıysan usta haklı.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Eminim ustayı dinlesek bambaşka şeyler duyacağız...

Motosikleti
Çin Malı Skuter
Peki parayı vermeden motoru teslim edecek mi ?
Dogru.
Ustaya ne dediğine bağlı;

hocam hallet bu motoru dediysen başka problem belli olunca beni arayıp fiyat ver dediydsen başka.

hallet diye bıraktıysan usta haklı.
Ben karburatoru temizlettim, motor benzin cekmiyordu zaten. Soguklarda gec calisiyor, tekliyor, bazen stop ediyordu. Bunu ustaya anlattim. Benzin cekmiyor, karburator yeni temizlendi, elimde pompa olmadigi icin deneyemedim bi ihtimal karburator toplanirken de bir seyler yanlis yapilmis olabilir dedim. Motosikletim 2 haftadan uzun sure kapinin onunde sadece yattı. Cekiciden indirdim, indirdigim sekilde yatti sadece 2 hafta. Ustelik 1 hafta onceden ustam su gun cekiciyle getirecegim diye haber etmistim.
Eminim ustayı dinlesek bambaşka şeyler duyacağız...
Ne gibi?

Hayır değil.

Adamın yaptığı da onun hakkı değildi, neden yaptı bilme şansımız yok ancak direkt gebeşlikten olsa bile bir insanın böyle gebeşlik yapması karşı tarafa hata yapma hakkı vermez. Hizmetinden memnun olmadığımız bir işletmeye geç ödeme yapmak gibi bir hakkımız yok. Kendisinden tekrar hizmet almayız, soran olursa deneyimimizi aktarırız. Bu kadar.

Hatayı sana bulma derdinde değilim ama iki hafta yattığı zaman işin gideceği yeri tahmin etmelisin, sonraki deneyimlerin için ders oldu diye düşün.

Motosikleti
D400
Dogru.

Ben karburatoru temizlettim, motor benzin cekmiyordu zaten. Soguklarda gec calisiyor, tekliyor, bazen stop ediyordu. Bunu ustaya anlattim. Benzin cekmiyor, karburator yeni temizlendi, elimde pompa olmadigi icin deneyemedim bi ihtimal karburator toplanirken de bir seyler yanlis yapilmis olabilir dedim. Motosikletim 2 haftadan uzun sure kapinin onunde sadece yattı. Cekiciden indirdim, indirdigim sekilde yatti sadece 2 hafta. Ustelik 1 hafta onceden ustam su gun cekiciyle getirecegim diye haber etmistim.

Ne gibi?

o zaman küfürü haketmiş hocam şikayet de et bence. ama fatura alman lazım

Motosikleti
Çin Malı Skuter
Hayır değil.

Adamın yaptığı da onun hakkı değildi, neden yaptı bilme şansımız yok ancak direkt gebeşlikten olsa bile bir insanın böyle gebeşlik yapması karşı tarafa hata yapma hakkı vermez. Hizmetinden memnun olmadığımız bir işletmeye geç ödeme yapmak gibi bir hakkımız yok. Kendisinden tekrar hizmet almayız, soran olursa deneyimimizi aktarırız. Bu kadar.

Hatayı sana bulma derdinde değilim ama iki hafta yattığı zaman işin gideceği yeri tahmin etmelisin, sonraki deneyimlerin için ders oldu diye düşün.
Teşekkürler.
o zaman küfürü haketmiş hocam şikayet de et bence. ama fatura alman lazım
Ne faturasi hocam, motora bir sey olsa cekiciden indirirken cektigim goruntu haric orda olduguna dair kanit bile yok :)

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Onlarca farklı senaryo olabilir. Biz nerden bilelim. Sadece seni dinliyoruz şu anda...

Yazdıklarından ilk çıkarırım şu;

Usta benzin pompası bulamıyor, sen şehir dışında buluyorsun, ustaya ben buldum sen uğraşma motoru bana bu halde teslim et diyorsun ama usta sen bekle ben başka yerlere de bakacağım diyor ve 1.5 saat içinde de buluyor. Doğru anlıyorsam, usta bir yerden ödünç sıfır (veya çalıştığına emin olduğu) pompa bulup deneme yapmış. Sorunun benzin pompasında olduğuna kanaat getirince de, yenisini sipariş etmiş. Ve sana da bunun bilgisini vermiş. Burada problem yok ki!

Buradaki tek problemli kısım motorunun 2 hafta bekletilmiş olması gibi görünüyor ama öncesinde aranızda ne konuştunuz, ne sözler verildi, ne yapıldı bilemiyoruz. Bunlar klasik tamirci süreçleri. Biraz aşina olunca, sürecin nasıl şekilleneceği belli olur zaten. Yetkili servislerde bile sözlerin tutulması pek sık rastlanan durum değilken, sıradan bir tamirciden çok şey beklemişsin.

"Adama parasını geç vereyim mi?" Soru bu mudur?

Soru buysa cevap "keyfin bilir" olur. Sen adama ne zaman ödeme yaparsan o da sana motoru o zaman verecektir.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
karaktersiz tamircilere bende çok denk geldim, ortalık onlarla dolu zaten, en son denk geldiğim tamirci denilen karaktersizin dükkanında 4 ay yattı benim suzuki gsr600.. en son durumunu görmek için gittiğimde direksiyondaki örümcek ağlarını görünce ustaya motorumu götüreceğimi söyledim, toplamana gerek yok, ben çekici çağıracağım böyle alacağım dedim.. zar zor aldım motoru, vermiyor birde, tamir edeceğim niye acele ediyorsun diyor bana. 4 ay olmuş adam bana niye acele ediyorsun diyor.

bir motor 4 ay yatar mı? yapmasını istediğim şeyler; yazılımı orjinal değil ona bak, motordan ses geliyor onu incele krank mı egzantrik mili mi yada rulmanlar mı neyse işte ve debriyaj kaçırıyor ona bak ve birde egzantrik zincirini değiştirmeni istiyorum dedim ve 4 ay boyunca yaptığı tek şey yağ değişmiş, debriyaj balata ve sacları, sözde egzantrik zinciri değişmiş bu kadar...

yok yani para mı vermiyoruz anlamıyorum, ön ödeme yapıyorum ve kaç paraya tamir olur diye sormadım bile, ne gerekiyorsa bak ve tamir et dedim ama usta karaktersiz olunca zarar ettiriyor illaki. hiç zararı olmasa 4 ayınızı çalıyor böyle.

edit: bir çete kursak böyle oçları hep beraber dövmeye gitsek nasıl olur acaba? kanunlar falan bir halta yaramaz, biz burunlarını sürtelim, istanbul avrupa yakasında karaktersiz motorcuları dövmek için grup olalım mı?

Motosikleti
Honda Forza
Usta dediğimiz kişiler eli tornavida tutan kişilerden fazlası değil genelde. Ee bir de işimiz düştü mü tornavidayla razıyız ama levyeyi mabadımıza monte etmeye çalışıyorlar.

Bu allahsızlar yüzünden korniş takmayı, çamaşır makinesi tamirini, gömme rezervuar şamandıra tamirini, araç bakımını öğrendim

Geçen hafta da buat kablolarını birbirine sarma şeklinde bıraktıkları için hafif gevşeyip ark yaptı ve kablo yandı.

Wago klemens diye bir şey olduğunu ve bunları klemens ile birleştirmek gerektiğini öğrendim ve tüm buatları klemens ile birleştirdim.

Bu oevlatları hepimizi usta yapıp en sonunda işsiz kalıp eşeğin büllüğünü yiyecekler.

Motosikleti
Çin Malı Skuter
Usta dediğimiz kişiler eli tornavida tutan kişilerden fazlası değil genelde. Ee bir de işimiz düştü mü tornavidayla razıyız ama levyeyi mabadımıza monte etmeye çalışıyorlar.

Bu allahsızlar yüzünden korniş takmayı, çamaşır makinesi tamirini, gömme rezervuar şamandıra tamirini, araç bakımını öğrendim

Geçen hafta da buat kablolarını birbirine sarma şeklinde bıraktıkları için hafif gevşeyip ark yaptı ve kablo yandı.

Wago klemens diye bir şey olduğunu ve bunları klemens ile birleştirmek gerektiğini öğrendim ve tüm buatları klemens ile birleştirdim.

Bu oevlatları hepimizi usta yapıp en sonunda işsiz kalıp eşeğin büllüğünü yiyecekler.
Bende aynı şekilde araç ve motosiklet bakımı, yağ değişimi, radyatör suyu değişimi vb. bir çok şey öğrendim. Devamlı fabrika çıkış kitapçıklarını okudum, aynı motor bloğuna sahip diğer araçların kılavuzlarını okudum vs. vs. bir çok şey öğrendim. Çünkü her götürdüğümde bir şeyler yine bozuluyordu, haftalarca bekliyordum. En iyisi kendimiz yapmamız fakat gerçekten takımlar vb. çok pahalı ve kapalı garaj muhabbeti de sıkıntı olabiliyor.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Madem sıfırını bulabiliyordum ne demeye çıkma takmaya çalışıyorsun?

Maalesef esnafımızın iş ahlakı, foruma üye bir tamirci ballandıra ballandıra nasıl müşterilerine geçirdiğini anlatıyor du. Sineği öpeceksin belini incitmeyeceksin diye birde akıl veriyor du.

Neyse yanlışa yanlış ile karşılık verilmez. Sen zamanında ödemeni yap, hakkında ki düşüncelerini açık açık söyle.
Ülkemizin esnafı ekonomik terör kapsamında denetlenmeli. Enflasyon bitse de kur sabit kalsa da her gün zam yaptıkları yetmiyor bir de hizmetten kısıyorlar. O yüzden yetkili servislere gitmek zorunda kalıyoruz.
Küçük esnaf ağlamasın. Kendilerini hadlerini çok aştıkları ve kendilerini çok zeki zannettikleri için batırdılar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar