arkadaşlar, bu toplumsal kültür meselesi ben motorumu almadan önce ehliyetimi aldım çok uzun süreler motor sevdalısı abilerimin arkasında artçı olarak takıldım, sonra kendi motorumu aldım 2,000-2,500 km istanbul trafiğinde kullandım ilk 1,000 km arkama kimseyi artçı olarak almadım daha sonra 1200 km lik bir uzunyol yaptım şimdi de çok temkinli kullanıyor ve kurallara uymaya kasksız dolaşmamaya çalışıyorum allah'a şükür bi kazam olmadı çok ta dikkat ediyorum, ama etrafta çok fazla motor kullanan artis tipler var kask koruma yok ayakta terlik, pantolon yerine capri veya sort, üstte mont yok askılı t-shirt, elde sigara bunlar ayaklı bobmba zaten yaşları genelde 14-20 arası amaç kızlara caka atmak ehliyet zaten hakgetire polis ne işe yarar kardeşim bu ülkede adam polisin yanından geçiyor polis sesini çıkarmıyor sadece bakıyor, arkadaş daha çok ehliyet kontrolü yapılsın zorunlu 3-5 yılda bir eğitime tabi tutulsun insanlar görsel ve yazılı basın ilavelerinde çıplak kadın resimleri pınar altuğ haberleri vereceğine biraz toplumsal görevler alsın trafik üzerine eğitici programlar veya haberler yapsın motosiklet dernekleri kurulsun bunlarda oturup lokal açma gezi düzenleme görevlerinden ziyade bu işlere soyuncun belki eğlenceli değil ama bu ülkede beraber yaşıyoruz. şimdi diyeceksiniz ki sana ne, banane diyemiyorum çünkü motor kullanmayı yukarıdaki şekilde yapan ök---z arkadaşlar nedeni ile adımın serseri veya hırt' a çıkmasını istemiyorum, ve buna limsenin de hakkı yok, ehliyeti olmayan arkadaşlar bu bir yasal zorunluluktur ve herşeyden önce hep ağzımıza doladığımız gibi etik değildir. bilinçli insanlar ehliyetlerimizi alır kaskımızı takarsak trafik kurallarına uyarsak polisler istediği gibi çevirme yapsın istedikleri kadar kontrol sıklaşsın daha iyi olur bu serseriler dışarıda kalıp motor kullanmaya cesaret edemezler , kask takmayan, serseri gibi motor kullanan arkadaşlara sizlerle bereber "motorcu" olarak anılmaktan utanıyorum ve esefle sizi kınıyorum
dedigin gibi cok öküz war piyasada altlarında çin malı motor kask yok bişi yok kaza yapıncada sucu baskalarına atarlar:farao: wala motorsiklet tehlikeli bunu herkes bilio ama cogu kişiler nedense kask bile takmıo buna bi dur denilmesi lazım emniyetten bişiler bekliyoruz kasksız korunmasız motorculara HAYIRR!!
o arada dostum sadece çin malı kullananlar değil çık bağdat caddesine orada bile altında harley, kawa, honda olan ök...z den çok bişey yok çin malı motor kullanmak hıy....r olmayı gerektirmiyo. bende çin malı kullanıyorum ve bu sözün nedeni ile senide kınıyorum
birde kardeşim şu su dağıtımı lahmacun servisi falan yapan yerler var buralarda bakıyorum 5-6 motor yaşı 18 den yukarı 1 kişi gerisi çoluk çocuk adam scutter a 4 tane damacana koymuş 14-15 yaşında vetel yok böyler bişey ya bunlara biri dur demeli abi