Motorcu yoldan karşıya geçen kıza çarptı (Motosiklet.TV)

Motosikleti
Yamaha Tracer 9 GT+ Honda Activa
Hayatta böyle hatalara düşmemek gerekiyor, kız duraktaki otobüse yetişmek için düşüncesizce araçlara yeşilken yola atlıyor, çok şanslı ki eziklerle olayı atlatacak, burada salakça olan adamın motorunu yere yapıştırmışsın, ortalığı karıştırmışsın halen derdin otobüse yetişmek, bu kafayı anlamak zor, neyse can'a bir şey olmasın da gerisi bir şekilde telafi ediliyor.

Yayaların her daim geçiş ustunlugu vardir, biz araç sahipleri isik yesil bile olsa dikkatli olup, yayalara gerektiginde yol vermemiz lazim. Ben yesilde gectim hakliyim diye bir sey yok, kavsaklarda,isiklarda yaya gecitlerinde her zaman yayalar haklidir. Kizimiza gecmis olsun, motorcu kardesimizde bundan sonra umarim daha dikkatli olur.

Yesil de olsa yol verirsin o ayri konuda. Kiz birden sanki ezilmek isfercesine atlamis yola
. Bi kendini gosterse gececegini belli etse adam carpmaz zaten

Aea'yı da bunlar sebep oldu, geçenlerde de yaşlı bir dede atladı önüme ışıklarda az kalsın vuruyordum bence ticari arabalardan sonra en tehlikeleri bunlar, ben bazen yaya geçitlerinde telefonla konuşanlara da korna çalmak zorunda kalıyorum yapacak bir şey yok...

Yayaların yol üstünlüğü durumu İngilterede geçerli değil.
Kuralların üstünlüğü geçerli. Avrupadan yaya ayağını yola koyarsa arabalar dururu İngiltere de sakın denemeyin, kesinlikle kızgınlıklarını belli edeceklerdir.

Yayaların her daim geçiş ustunlugu vardir, biz araç sahipleri isik yesil bile olsa dikkatli olup, yayalara gerektiginde yol vermemiz lazim. Ben yesilde gectim hakliyim diye bir sey yok, kavsaklarda,isiklarda yaya gecitlerinde her zaman yayalar haklidir. Kizimiza gecmis olsun, motorcu kardesimizde bundan sonra umarim daha dikkatli olur.

hocam arabaya yeşil yanıyor nasıl yayanın geçiş üstünlüğü olsun yayaya da kırmızı yanıyor belliki türkiyede ki gibiyse,karşıma böyle mal gibi biri çıkarsa hepimiz çarpabiliriz :sunny:

Yayalar dikkatsiz ve bilinçsiz. Ehliyeti olmayanlar, eğitim almamış olanlar, bilgisizler olabiliyor. Neyin ne olduğunu bilmeyenler olabiliyor. Arabanın hangi hızla geldiğini bile fark edemiyorlar yola atlıyor. Çünkü bilmiyorlar. Bizim dikkatli davranmamız gerekiyor.

Motosikleti
Yayaların yol üstünlüğü durumu İngilterede geçerli değil.
Kuralların üstünlüğü geçerli. Avrupadan yaya ayağını yola koyarsa arabalar dururu İngiltere de sakın denemeyin, kesinlikle kızgınlıklarını belli edeceklerdir.

İngiltere'de bir sene yaşadım, kurallar çok önemli ama yaya geçitlerinde hiç sorun yaşamadım, koca kamyonlar duruyordu, tabi genelde Bournemouth'da yaşadım, diğer yerleri çok bilmem, mesela Londra kaos tabi İstanbul'un yanında hiçbir şey ama orada da trafik sıkıntılı..

diyelim ki böyle bir şey başımıza geldi ve yayaya çarptık (Allah korusun). motorumuz zarar gördü. ne yapmamız gerek?

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Yayanın sağ ve sağlam olduğuna şükredip yoluna devam edeceksin... (Alternatifler sıkıntılı, daha çok zarar edersin.)

Motosikleti
KTM 390 ADVENTURE
Herkes yol verseymiş diyor ancak kadın zaten motorcu gelirken bekler pozisyonda,sonrasında ani çıkış ile direk atlıyor yola adam napsın????

Motosikleti
diyelim ki böyle bir şey başımıza geldi ve yayaya çarptık (Allah korusun). motorumuz zarar gördü. ne yapmamız gerek?

Hiç başıma gelmedi ama bildiğim kadarı ile sigorta kapsamında motorundaki zararı karşılanabilir, tutanak tutman gerekiyor mu tam emin değilim, hele böyle bir kamera görüntüsü varsa haklıysan bir sorun yaşamazsın.

Kendinizi gösterin arkadaslar trafikte... Egsoz sesiyle, fiziken veya baska bir sekilde. Dikkat çekici ekipman, özellikle kask bu konuda etkilidir. Motosiklet-yaya kazalari genelde agir sakatlanmalara veya olumlere yol aciyor. Başıma gelmesinden korktugum seylerden biridir. Videodaki surucu kendini gosterememis, yayanin da aklinda motosiklet gibi bir kavram pek oturmamis belli ki arabanin pesine atliyor. Guncel otomobillerin hemen hepsi yaya guvenlikli yapilir, yuksek hizli kazalarda dahi yaya carpismayi guzel karsilayabilirse cok onemli bir problem olmadan atlatabiliyor ama motosikletlerde bu durum mumkun olmuyor.

İngiltere'de bir sene yaşadım, kurallar çok önemli ama yaya geçitlerinde hiç sorun yaşamadım, koca kamyonlar duruyordu, tabi genelde Bournemouth'da yaşadım, diğer yerleri çok bilmem, mesela Londra kaos tabi İstanbul'un yanında hiçbir şey ama orada da trafik sıkıntılı..

Dediğiniz gibi hocam, kurallar yaya geçidinde yayların önceliğini söyler bu yüzden bütün arabalar yol verir. Fakat yaya geçidi olmayan yerden geçmeye kalkarsanız herkes tepki gösterecektir.

Hanım abla saman balyesi gibi uçup yere kondu ve kalkıp yoluna devam etti 😯
Kaç seviye bünye varsa artık

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar