Motorcu Vs Aile 2

Arkadaşlar biraz önce yorum açmıştım tecrübelerini tavsiyelerini söyleyen arkadaşlar oldu Allah razı olsun ailemi çok şükür ikna ettim ikna etmeyide şu şekilde başardım

https://safetyturkiye.com/egitim-programlari#guvenli-surus-1

Bu gördüğünüz adresten Güvenli Sürüş 1 Güvenli Sürüş 2 Hazırlık Ve Güvenli Sürüş 2 eğitimi alıp sonra kursiyerden motosiklet eğitimi alıp sınava girip motor alıp motorculuk hayatına atılacağım sizce nasıl bu güvenli sürüşler gerçekten faydası olurmu bunları yaptıktan sonra kaza riski olsada en azından sadece kursiyer dersinden aldığım derslere nazaran daha iyi olurum değil mi tecrübe bakıında baktım bana 1600 tlye mal oluyor 3 kurs bir kursu 2 günde tamamlıyorlarmış ayrıntısına kadar bilgi veriyorlarmış bir bakıp bilgi verirmisiniz mantıklımı bu adar paraya buraya gitmem evimede yakın 20 dkka mesafesi var araba ile görüşlerinizi bekliyorum saygılar

Çok hızlısın arkadaşım, motosiklet işin başlıkların kadar hızlı olmasın. Bence öbür basliga biraz devam, karar senin:)

Önceki mesajlardan sonra şunu söylemem lazımki (motor vs aile ---en havalı motor başlıklı mesajlarına cevaplarımızı okuduysan) eğitim meğitim alma. Hiç bişi yapma sonun can r1 gibi yada başkaları gibi olmasın. Herkes kaza yapabilir ama herkes bile bile ölüme gitmez. Motosiklet hızlıdır ama her zaman hızlı gitmek iyi değil. Motor aşkını anlıyorum. Ama bilen birilerinin yardımıyla merdivenleri teker teker çıkmalısın. Bebeğin emeklemesi sonra yürümesi gibi ailesinin yardımcı olması gibi. Bide motor + ekipman+ eğitim+ sigorta+ vergi + yakıt masrafları için bütçen ne?

Son düzenleme:
Önceki mesajlardan sonra şunu söylemem lazımki (motor vs aile ---en havalı motor başlıklı mesajlarına cevaplarımızı okuduysan) eğitim meğitim alma. Hiç bişi yapma sonun can r1 gibi yada başkaları gibi olmasın. Herkes kaza yapabilir ama herkes bile bile ölüme gitmez. Motosiklet hızlıdır ama her zaman hızlı gitmek iyi değil. Motor aşkını anlıyorum. Ama bilen birilerinin yardımıyla merdivenleri teker teker çıkmalısın. Bebeğin emeklemesi sonra yürümesi gibi ailesinin yardımcı olması gibi. Bide motor + ekipman+ eğitim+ sigorta+ vergi + yakıt masrafları için bütçen ne?

7100 yeterli mi alacağım motorda 3.200 3.500 civarı başlangıç motoru 125 lik mondial

Bence zor yeter sigorta masrafın yıllık 400 TL 3. Senem ve hala aynı(aşşağı yukarı). Yaş 35. Vergi masrafım yok çünkü motor 100cc (vergi motor hacmi ve yaşına bağlı değişiyor) motor hariç kalan para zor yeter.
7100- 3500=3600-1600= 2000 -400= 1600 TL orta seviye ekipman için yeterli olurmu bilmem. 400 en makul sigorta fiyatını söyledim 1000 TL de çıkabilir. Baştan hatırlatıyım.

Son düzenleme:
Bence zor yeter sigorta masrafın yıllık 400 TL 3. Senem ve hala aynı(aşşağı yukarı). Yaş 35. Vergi masrafım yok çünkü motor 100cc (vergi motor hacmi ve yaşına bağlı değişiyor) motor hariç kalan para zor yeter.
7100- 3500=3600-1600= 2000 -400= 1600 TL orta seviye ekipman için yeterli olurmu bilmem. 400 en makul sigorta fiyatını söyledim 1000 TL de çıkabilir. Baştan hatırlatıyım.

Trafik sigortası dışında sigorta yaptırmıcam ki ne kasko ne kaza sigortası oda 35 40 tutuyor diye biliyorum noterde birde taşıtı alırken 130 tl notere öderim tamamlanır işim geriye sadece ekipman almsk olucak onada 1000 tl versem 1600 de kursa versem süper olur

30 40 TL ye sigorta varsa banada yaptıralım 10 senelik. Ya senin haberin yok yada ihtiyar birinin 2-3 sene önce ödediği parayı biliyorsun. 30 40 TL vergi oda 6 aylık olabilir. Motorun yaşıda büyük olursa o da. 2006 model motora 40 TL ödüyoz senelik. Zorunlu trafik sigortaları 1000 TL yi bulabiliyor.
Forumdaki su mesajı oku istersen.

http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/174301-2017-sifir-motosiklet-plaka-ruhsat-sigorta-masraflari.html

Son düzenleme:
30 40 TL ye sigorta varsa banada yaptıralım 10 senelik. Ya senin haberin yok yada ihtiyar birinin 2-3 sene önce ödediği parayı biliyorsun. 30 40 TL vergi oda 6 aylık olabilir. Motorun yaşıda büyük olursa o da. 2006 model motora 40 TL ödüyoz senelik. Zorunlu trafik sigortaları 1000 TL yi bulabiliyor.
Forumdaki su mesajı oku istersen.

http://www.motosiklet.net/forum/mot...tosiklet-plaka-ruhsat-sigorta-masraflari.html

Istam ben 0 almıcam ki 2.el alıcam sahibinden

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar