gayette kullanabilirsin. Amerika'daki polisler bir kere dur diyip vurabilme yetkisine sahip. Kimin ne olduğu belli dğeil güvenlik güçlerine sorun çıakrtırsan vurulmayı gözealacaksın.
Sana diyorum ki, sorumluluk her elindeki yetkiyi kullanmak mı? "Gayette kullanabilirsin" buna cevabın. Peki, ama değil haberin olsun.
Gücün getirdiği yetki ve sorumluluk dozunda yapılması gereken, akıllı kullanıması gereken kalemlerdir. Öyle benim yetkim var diye sıka sıka gidemezsin. Sen yap istersen, sonra burası niye ortadoğu diye ağlamayalım boşuna.
Sevmişim ABD'yi, orası mı medeniyetle ilgili ölçütün?
Bugün ülke ne hale gelmiş, en ufak bir kanunsal/hukuksal/toplumsal "eksik düzenleme"nin, suistimal edilebilir alanın yanlış kişilerin eline geçtiğinde neye dönüşebildiğinin canlı tanığıyız, hala polis dur diyince durmayana ateş açsın diyorsunuz.
Çocuğune ehliyeti yok bişeyi yok, korkudan kaçıyor polisten, en fazla bu olsun. nedir buna karşı ateş açılmasını istemek yahu? Dingildombalak bir motor var zaten, güzel kesmiş benzinlikte önünü, çok cikkat etmedim ama çok abartmayacak şekilde vurarak da durmuş önünde, ona da eyvallah. Ulan in sonra çocuğu insan gibi indir motordan, sonra tutuklar mısın, 75bin TL mi ceza saplarsın naparsan yaparsın mevzuatta hepsinin karşılığı var.
Yok o çcouğun bombacı mı olduğunu niye kaçtığını bilemem diyorsan git kahvede okey oyna zaten. Boşuna demiyoruz herkes polis olamaz olmamalı diye.
Yoldan geçenin polis olduğu ülke de böyle oluyor işte.