Motorcu Fiziği, Gücü Hakkında.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşlar pek bahsedilmeyen ama koruma giysileri kadar önemli olan bir konu.
Zaten endurocu ve crossçuların hiç okumasına gerek yok. Enduro ve cross ciddi fiziksel güç, kondüsyon, dayanıklılık gerektirir.

Ancak nasıl olsa scooter, chopper, alçak touring ya da cup, cg kullanıyorum diye kendini salan benden(40) büyük abilerime bu tavsiyelerim.

Bir motor kazası üst üste 3 travma demektir.
1)Yere çarpma anı.
2)Yerde yuvarlanma anı.
3)Bir yere çarpıp durma anı.

Yağ oranı ve kas kütlesi kemikleri koruyan, eklemleri bir arada tutan güvenlik ekipmanlarıdır.

En önemlisi sırayla:

1)BOYUN
Kask kafamızı korur ancak boynumuzun kırılmasını kolaylaştırır. Kaskın hafifliği boynu kurtarmaya yetmez. Kask ne kadar hacimli olursa boyuna o kadar güç bindirir. Bir boksör arkadaşınıza eldivenle yumruk attırın. Kask varken yüzünüz acımaz ama kasksız yediğiniz yumruğa göre boynunuz çok daha fazla sarsılır. Yani ön, arka, yan boyun çalışın. Kafayı oynatarak değil sadece. Ellerinizle ters güç yaparak.

2)OMURGA
Ne giyseniz de boyundan kuyruk sokumuna kadar omurganız en zayıf ikinci yer. Öncelikle 40 yaş üstü omur sıvısı ve disk sağlığı için Glucosamine kullanmalı. En azından evde karnına damacana alarak hip bridge, hip thrust gibi kaldırıp statik bekleme hareketleri yapılmalı haftada 3 gün. Ters plank hareketi de iyidir. Ayrıca wall sit hareketi de omurga, bacak, kalça ve karnı güçlendirir. Dizlerinde sorun olanlar için de iyidir. Statik bekleme hareketidir. Ayrıca Glucosamine tüm eklemlere iyi gelir. Menisküs dahil.

3)KARIN BOŞLUĞU
40 yaşından sonra en zayıf yer. Kaza şiddetine göre karın içi zarı yırtılması, iç kanamalar, organların dışarı dağılması gibi hayati hasarlara neden oluyor. Alt, üst, yan karın hepsi güçlü olmalı. Yine statik bekleme hareketleri olan düz plank, yan plank üst, alt ve yan karın kaslarını düçlendirir ve beli de güçlü tutar. Düşen motoru kaldırırken bel ve kasık fıtığı olmanızı engeller. Zaten wall sit kalça, bacak ve kalf kaslarını da güçlendireceğinden hepsi her yerinizi güçlendirir.
Plank, yan plank, ters plank, wall sit, bridge...
Bunlar ağırlık çalışması sakıncalı ya da üşengeç kişiler için idealdir. Hepsi statik bekleme hareketidir ve eklemlerde sorun, fıtık, menisküs olanlar da yapabilir. Googlea adlarını yazıp görsellere hatta videolara bakın.
Plank dirsek üstü yapmak kolay ise, el üstünde yapılıp arka kol kasları da devreye sokulur, daha sonra yumruk üstü yaparak bilekler de devreye sokulur. Ayrıca yumruklarınız da sertleşir.

Bu hareketler hızlıca yağ oranınızı da düşürüp fit bir şekle sokar.

Ek olarak boyun ve omurga sadece kazada değil racing dışındaki her motorda sürüş esnasında stres altında kalır. Hani dik oturuş rahat diyoruz ama işte bel ve boyun rahat değil. Racingçiler ağırlığı karın ve göğsü aracılığıyla depoya yayar. Omurga yatay düzlemde. Kafa rüzgara balıklama giriyor. Boyna önden vuran bir stres yok.

Ama parası olan abilerim Solgar marka Glucosamine kullansın. Kas, kemik 70 yaşında bile güçlenir, yoğunluğu artar sporla. Ama eklemler dişler gibidir. Kullandıkça aşınır.

Şaka amaçlı bir gönderi mi bu
Hayır. Bu site zengin pahalı motorlu gayların sap sapa toplanıp çay, kahve içme anılarını paylaşma yeri değil.
Elbette motorcu sağlığı, motor modifiyesi, bakımı, usta tavsiyesi konularında tavsiye ve bilgi alış verişi siteis.

Dostum bu sitede sap sap toplanıp çay kahve içenler gaymı oluyor?
dostum mu ?

ya bu trolun yaptığı şu acıklamaya verdiğin cevaba bak .

@Erhan Erdil , sana mutlu musun yazdığım başlılları kaldırıyosun da yazan trolleri neden atmıyosun ?

Erhan olmuyor..sitenin yeni formatında şutlanma özelliği kaldırıldı mı ?

Forumda arada dolanıyorum.

Hayatında 125 cc motordan başka motora binememişlerin , Ömrü Hayatı boyunca binemeyceği Motorlara ve alamayacağı ekipmanlara iç geçirerek bakarak bunlara sahip olanları gay diye konumlandırması sosyal bir problem ..
yani.. olan var olmayan var.

Allah Kem gözlerden korusun. Sadaka vermeyi ihmal etmeyin derim.

Paylaşımı gereksiz bulmadım hatta gayet faydalı ve mantıklı. Gay benzetmesi ağır olmuş gerçekten ama forumun sosis koktuğu bir gerçek :)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Dostum bu sitede sap sap toplanıp çay kahve içenler gaymı oluyor?
Arkadaşı gay mi kovalamış ne travması varsa, halbuki gay'ler çok iyi insanlardır, kimseye zararları yoktur. Bir ara tur düzenleyip toplanıp Kırkpınar yağlı güreşleri izlemeye gidiyorlardı, bizim gibi motorla gezenleri ne yapsınlar. :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Paylaşımı gereksiz bulmadım hatta gayet faydalı ve mantıklı. Gay benzetmesi ağır olmuş gerçekten ama forumun sosis koktuğu bir gerçek :)
Foruma hasbelkader yolu düşen kadın motorcuları kaçırıyorlar ya da onlar kaçıyor, biz ne yapalım. Sonra böyle biz bize kalınca kışlaya dönüyor burası malesef. Keşke forumda her tür cinsiyetten insan çok olsa.

Arkadaşı gay mi kovalamış ne travması varsa, halbuki gay'ler çok iyi insanlardır, kimseye zararları yoktur. Bir ara tur düzenleyip toplanıp Kırkpınar yağlı güreşleri izlemeye gidiyorlardı, bizim gibi motorla gezenleri ne yapsınlar. :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Foruma hasbelkader yolu düşen kadın motorcuları kaçırıyorlar ya da onlar kaçıyor, biz ne yapalım. Sonra böyle biz bize kalınca kışlaya dönüyor burası malesef. Keşke forumda her tür cinsiyetten insan çok olsa.
Gay motosikletçilerden bahsetmişken aklıma efsane polis akademisi sahnesi geldi :)

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Altmış yaşında biri olaraktan ben buna anca gülerim. Çünkü ömrümün kalan kısmını sırtüstü yatarak geçirsem 10 sene, 7/24 komando talimi yapsam 12 sene yaşarım. Genetik olarak bizim sülale 70-72 arasında paketlenip kargoya veriliyor.
Son kullanma tarihiniz belli. Fazla da kasmayın. Raat olun...

Not: Ayarlarıyla oynatmadıysanız dötünüzden de korkmayın. "Gay"mazsınız... 🥱

Motosikleti
Ducati Multistrada 1200 Enduro - Kawasaki Z900 RS
Tavsiyeler güzel, güçlü olmak çok önemli ve yaş ilerledikçe hem kemik erimeleri hem kas kaybı, üzerine düşülmediği sürece kaçınılmaz.
Öte yandan gerçekten o Gay benzetmesini ben de anlamadım. Buradaki insanlara bu nedenle hem bir açıklama hem de özür borçlusun Ayı.
Ha yaparsın yapmazsın orası senin karakterindir, beni ilgilendirmez.
Ama gerçekten terbiyeden uzak çok talihsiz ve vasatın altında bir uslup ile yazılmış.

Bu konu çok faydalı. Motosikletten düştüğünüz anda organlarınızı koruyan en büyük kalkan kaslarınız olacaktır. Kas kütlenizi artırın

Yazık, meczup belli ki. Kendi çapında bir şeyler denemiş, kimse sallamayınca da gay filan bir şeyler karalamış. Trollük konusunda hırbocan ve Osman agadan ders almalı kaliteyi arttırır en azından.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
çok önemli bir konu. motosiklet kullanmak hem mental hem fiziksel sağlamlık ister
sadece kafa ve el ayarı konusu değil bu
hem ne demişler? sağlam kafa sağlam vücutta bulunur
suplement falan değil de iyi beslenmek ve kas yapısını güçlü tutmak önemli

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Gayleri bilmem ama trans arkadaşlarla ölümüne kavgaya girerim. Sağlam insan evladı olurlar. Trans birey komşularım vardı. Bende insan muamelesi yapardım. Birgün taksici ile şirket önünde bir arbede oldu, adami 3 trans şişlide satırlarla kovaladılar. Taksi haşat. Adam canını zor kurtardı.

Motosikleti
D400
Genel olarak özetlersek; büyük bedenseniz yere düştüğünüzde daha fazla hasar alırsınız. nokta.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Ucuz motorlu fakir gay'ler forumda anılarını paylaşabiliyor mu yani?

Ben mi kaçırıyorum? :)

Ucuz motorlu fakir gay'ler forumda anılarını paylaşabiliyor mu yani?

Ben mi kaçırıyorum? :)
Yok burada yazınca bile birbirimize konuyu açana göre hepimiz gay oluyoruz :D
Başka konuya attığı mesajı da gördüm çocukluğuna inilmesi lazım.
Cinsel bir sıkıntı yaşamış olabilir çünkü forumda bir kaç trol ve ya değil sürekli cinsiyetçi yaklaşımlar yapıyor.
Biri gördüğü kadını anlatır diğeri gezi yapan abilere kardeşlere gay der.
Ne yaşattılar size olum diyesim geliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar