Motorcu Dostu Bariyerler Madrid ‘de

İspanyol Motoclismo.es sitesinde yayınlanan bir haberde Madrid ‘de ki M-45 otobanında yapımına başlanan motorcu dostu bariyer sistemlerinden bahsedilmiş.

Öncelikle belirlenen yüksek risk noktalarında uygulanan sistemde bariyerlerin alt kısımları kapatılarak sürücülerin motordan düştüklerinde sürüklenmeleri esnasında bariyer ayaklarına vurarak ciddi yaralanmalar yaşamalarının önüne büyük ölçüde geçilmekte.
spacer.gif

spacer.gif

spacer.gif

spacer.gif

spacer.gif

spacer.gif

Bölgenin en işlek yollarından biri olan M-45 otobanında hedeflenen 3 ay içerisinde 4.000 metrelik bariyerlerin yenilenmesi. Sürücülerin en güvenli şekilde yollarda seyahat etmesini isteyen yetkililer oldukça esnek bir o kadarda dayanıklı özel alaşımdan üretilen yeni bariyerler kullanıyor. Mevut bariyerlerin altına takılan bu bariyerler metal ve keskin yüzeyler içermiyor. 2009 yılında bu sistemin M-45, F-501 ve M-407 yollarınada tatbik edilmesi planlanıyor.

Moto Aktüel
Online Motosiklet Bilgi Kaynagı

bunu yapmak çokmu zor allah aşkına.. neden bu kadar ucuz bizim ülkemizde hayat.. saçma sapan herşeye harcanan para insan hayatına gelince neden lüks olur.. (haberdar ettiğiniz için teşekkürler..)

gayet güzel bende uygulanmasıda maliyetide yapılamayacak bişi gibi gözükmüyor

burdamı yapıcaklar onu hahaha şaşarım hortumlanacak okadar ihale vs varki bu bariyerlerdenmi koyacaklar....inanılmaz olur söylenecek cok sey var ama yeri değil bu ortam:pr:

burdamı yapıcaklar onu hahaha şaşarım hortumlanacak okadar ihale vs varki bu bariyerlerdenmi koyacaklar....inanılmaz olur söylenecek cok sey var ama yeri değil bu ortam:pr:

:cat:::plus1::::plus1::::plus1::::plus1::::plus1::::plus1::::plus10::::plus1::::plus1::::plus1::::plus1::::plus1::::plus1::::plus1::

sadece helal olsun avrupalıya diyorum yönetim bile motorcu dostu eminim onlar bile motosiklet kullanıyordur:cat:

sayın devlet büyüklerimiz görsünler insana verilen değerin açık örneğini. .. ::plus1::

:bestmt::bestmt:

Bizim bariyerlerde esniyormuş.Bugün okudum.Ama otobüs çarpınca esniyorlarmış sadece.Yani herşeyin bir çaresi var yeterki bahanelere sığınmayalım.Ama biz matbaayı bile yüzyıllarca reddetmişiz.Genlerimizde var yani.Bir kaç yüzyıl sonra bize de gelir bu bariyerlerden.Ama tabi o tarihlerde yurtdışında bu bariyerler güvenlik zaafiyetinden ötürü daha güvenli olanlarıyla değiştirilmiş olur.

Ordan cikan katil bariyerleri kesin Karayollari satin alip Metro bus hattina takiyordur...

arkadaslar bır gun arabanın bırı durdu gerı gerı gelmeye basladı bende tam stop unun kosesındeydım kornaya basamadan carptı dusurdu neyse hata onda 8.8 suclu polıs geldı kontrol v.s sonra ne dedı bılıyormusunuz sen nıye motora bınıyorsun tehlıkelı bu kardesım dedı sasırdım kaldımkı ısım geregı hayatımı kolaylastırdıgı ıcın bınıyorum olaya bakın bende aklımdan gecırdım senın meslegın sankı cok daha ıyı dıye heran olumle burun buruna onlarda :) sımdı boyle dusunen ınsanların cok oldugunu goruyorum boyle dusunen ınsanlar barıyermı yapacak ALLAH askına ? oysakı ekonomık trafık cozumunu rahatlatacak en cıddı arac boyle dusunmuyorlar acaba kucuk motorlar az benzın yakar az yedek parca kullanır bızde az vergı alırız dıyemıı dusunuyor devletımız???

Moderatör
Yaşasııınnn, 30 sene sonra bizimde yollarımızda bunlardan olacak, diye sevinmeliyiz bence :p

belkide Madrid Büyükşehir Belediye :):) başkanının oğlu/kızı motor almıştır. Ailesinin bütün karşı çıkmalarına karşı :)

belkide Madrid Büyükşehir Belediye :):) başkanının oğlu/kızı motor almıştır. Ailesinin bütün karşı çıkmalarına karşı :)

katılıyorum

türkiye de zaten nüfus çok bırakın motorcular ölsün ki nüfus azalsın , bizim kiler de bunu gördü ya hemen aynısını yaparlar ama jiletlisini çarpanın bir daha kurtulma şansı olmasın diye :salut::salut::salut::salut:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar