- Konu Yazar
Merhaba,
Bu konuda ben de birkaç şey söylemek isterim. Ben de yaşlı, çok görmüş geçirmiş birisi değilim ama iki çocuğum var ve tüm hayatımı buna göre şekillendiriyorum. Benden daha genç arkadaşlara bir tavsiye vermek isterim.
Trafikte veya başka bir yerde kavgaya karışmayın arkadaşlar. Kendinizi düşünmüyorsanız geride kalanları düşünün demeyeceğim önce kendinizi düşünün, sonra geride kalanları düşünün. Siz istediğinizi söyleyin, isterseniz tüm kemiklerini kırın; adam trafikte yine aynı şeyi yapacak. Amacı olmayan, geçerli bir sebebi olmayan ve size hiçbir fayda sağlamayacak kavgalardan kaçının. Bir kavga ancak meşru müdafaa söz konusu olduğunda mantıklıdır ve gereklidir. Sizin ve sevdiklerinizin canlarını ve fiziksel bütünlüklerini korumak maksadıyla kavga edilebilir. Gerisi kuru gürültüdür.
Adam sizi sıkıştırdı, hatta hayati bir tehlikeye attı diyelim. Eğer başınıza birşey gelmediyse ve o adamla kavga edebilecek kadar sağlıklıysanız hala, devam edin gidin. Eyvallah deyin, sen haklısın deyin. İnanın ki hiçbir şey kaybetmezsiniz. (Kendi onurunuza, şerefinize hakaret ettirin demiyorum yanlış anlaşılmasın)
Peki ben bunları neden söylüyorum? Korktuğumdan mı? Yeterince ""delikanlı"" olmadığımdan mı? Bence öyle değil. Nice dağ gibi delikanlılar var kimisi hapiste kimisi mezarda. Çok delikanlılar gördüm, çelik gibi adamlar... Hapse girince iki ay sonra Manisa'ya akıl hastanesine sevk edildiler. Nerden bildiğimi de söyleyeyim: Bir dönem bir mevzudan dolayı tutuklu yargılanmak zorunda kaldım. Neticesinde ilk duruşmada beraat ettim ama içeride gördüklerim yetti. Anlık öfkeyle (ya da delikanlılıktan) 15 yıldır hapiste olanları gördüm. Hapse haftalık 200 TL'den fazla para sokmak yasaktı. Adamın dışarda çoluk çocuk tüm ailesi perişan olmuş, bir de haftalık babalarına para getirmeye çalışıyorlardı. Bu hapis denen şey 40 yaşında adama kendi çocuğundan sigara parası istetir !!!
Vel hasılı ben bunları trafikteki kimseden korktuğumdan söylemiyorum. Geçtiğimiz Şubat ayında Muay Thai ağır siklet Türkiye üçüncüsü oldum. Yetmezse belimde ruhsatlı silahım da var. Ama benim amacım bunları trafikte egomu tatmin etmek için kullanmak değil. Gerektiğinde kullanmak. Benim ya da sevdiklerimin canına, namusuna bir kast olursa bunları kullanırım. Ya da düşük bir ihtimal de olsa vatan müdafaası gerekirse kullanırım.
En büyük delikanlılık tevazudur. Seni sevenlere karşı sorumluluğunu bilmektir.
Siz de harika yazmışsınız , her kelimedi dogru