motoran crazy teker büyütme

arkadaşlar çok sevdigim motoran crazy motorumun tekerlerini 12' den 17' e cıkarmayı planlıyorum . yaptıracagım servis/tamirci tekerlerin takılabilecegini söyledi. birkac görüş almak istiyorum , öncelikle
FRENLER
Ön: Disk / Arka: Kampana
LASTİK ÖLÇÜLERİ
Ön: 120/70-12/ Arka: 120/70-12
orjinal degerleri bu . benim istedigim aynı ebatlarda sadece 17' olması. sizce tekerleri nasıl bulabilirm . hangi motorun tekerleri bu ebatlarda olur. her 17' janta 120 kalınlıgında lastik takabilirmiyiz? bilgilendirirseniz sevinirim.

Tekerleri buldun diyelim 12 janta uygun ön amortisörlere ve arka maşaya o jantları takamazsın. Her 17 janta 120 lastik de takamazsın 3.5 inç genişliğinde olması gerekir.

ölçümünü yaptı tamirci. arka maşa kurtardı. ön çatalada ekleme yapacak bircok motora yapıyor sadece tekeri sen bul dedi bana .

Sakın oyle bi hataya kalkisma derim hem maddi acidan hende motorun acisindan pek iyi sonuc elde edemezsin 17 yapmak istemendeki amacin daha yuksek olmasimi ? Bu olsa bile ikiteker arasi ciddi oranda yakinlasicak motorun butun dengesini bozacaksiniz yapilirmi yapilir ama tavsiye etmem

Bu sizin hayatınızı riske atabilir yalnız.Egzoz değişimi değil bu sonuçta motorun dengesiyle oynuyorsunuz

dogruda , bunu yapacak kişiler bu dedikleriniz hepsini biliyor ve hesaplayarak yapılacak ,

onu yapan mühendis sanırım hiç bir şey bilmiyor. yanlış yapmış siz de bunu yapacak çok bilgili bu konuda profesyonel kişilere düzelttireceksiniz sanırım:)

alınmayın ama yukarıdaki yorumlar doğru. sadece lastik bulmakla olacak iş mi allah aşkına. çatal değişecek, amortisör büyük ihtimalle değişecek, motorun tekerleri birbirine yakınlaşacak ve dönme gerçekten çok zor ve dengesiz olacak.

buraya fikir almaya geldiyseniz, burada ben hariç gerçekten bu işi bilen insanlar yorum yapıyorlar, biraz ihtimam etmek bence mantıklısı. yok ben illaa yapacağım derseniz de kolay gelsin. hesabı yapan arkadaş halleder.

yardımcı olması açısından http://urun.n11.com/yedek-parca/cg-jant-cemberi-120x17-P128546358

sonradan aklıma geldi. arka çatal kurtarır diye ölçüm yapan "usta" fren çubuğunu hesaba katmış mı? lastikleri jantları aldıktan sonra "aa bunu taktık ama fren demirine çarpıyor. olmadı bu" diyecek kesin. sadece çatalı ölçüp, bu buna olur demek bence biraz afaki konuşma. ama yine de kolay gelsin size.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar