Motoran Allegro 50

Herkese selam öncelikle forum kültürüne yabancıyım o yüzden bi hatam olursa alttan alın :)

Önceki konulara baktım hemen hemen aynı sorular sorulmuş ama cevaplar pek tatmin edici değil o yüzden bende sormak istedim. Ben bi araştırmaya girdim ve allegro 50cc almayı düşünüyorum. Muhtemelen bana yeterli olacak ilerde büyütmeyi düşünmem herhalde çünkü tam benim istediğim hıza ve ebatlara sahip motorlar 50likler. Ayrıca tabi ki B sınıfı ehliyetle kullanılması bu işe girmeme en büyük sebep. Şimdi allegro 50 si olan ya da iyi bilgilere sahip dostlar varsa bana biraz yardımcı olabilir mi? Ciddi ciddi düşünüyorum almayı. Motor nasıldır, parçası, servisi kullanımı vs vs. şöyle bir şey de var ben daha önce motora bile doğru düzgün binmedim 4 teker seven adamım ama bi heves işte yani motor bilgimde az yavaş yavaş araştırıyorum. Hem genel olarak hem de motor olarak tavsiyelerinizi bekliyorum.

max hızı 65 km/h diyor b ile kullanmak için max hız 50 km/h geçmemeli bunu iyi araştır. bulunduğun yerde servisi var mı bir bak servisle konuş aldığım takdirde yedek parça konusunda bir problem yaşarmıyım diye. not motor çok şirin

max hızı 65 km/h diyor b ile kullanmak için max hız 50 km/h geçmemeli bunu iyi araştır. bulunduğun yerde servisi var mı bir bak servisle konuş aldığım takdirde yedek parça konusunda bir problem yaşarmıyım diye. not motor çok şirin

teşekkür ederim yorumların için. B 50cc kullanabiliyor araştırdım sordum bi kaç yere ama dediğine de bakıcam hız olayı nedir ne değildir fark ediyo mu ki bence etmemesi lazım

Arkadaşım bu motoran çin malıdır. Buradaki firmalar bu parçaları Çinden sipariş eder, burada monte eder ve kendi marka ismiyle piyasaya sürerler. Dolayısiyle farklı marka çoğu çin malı motor aslında birbirinin aynısı oluyor. Sonuçta a markanın parçası b markasına uyumlu oluyor ve yedek parçası ucuz ve bol bulunabilir oluyor.
Sonuçta bu model halen ithal edilip sıfırı üretilen bir model ise yedek parça sıkıntısı pek yaşanmaz.

Ben de o motoru bir ara incelemiştim. aslında alınabilir bi motor. 50 cc motor incelerken her zaman her yerde önüme honda today çıktı. ben binmedim ama çok güzel motormuş. öyle diyollaa.
Bence 50 cc motorları hafife almamak lazım. şehir içi çok etkili ve işe yarar motorlar olduklarını düşünüyorum.

allegronun aynı kasasını başka bir marka elektrikli motor olarak üretiyor geçen denk gelmişdim.

Bende bi ara bunu alayım dedim fiyatı uygun olduğu için ama çin malı motor abi 2 gün sonra dağılır kalır Allah korusun. Bende sordum soruşturdum yakın çevremden al diyen olmadı, gidip today 50 aldım. İnanılmaz keyifli ve sağlam. Kesinlikle Today bak. Şansıma 2011 model denk getirip aldım ( son model oluyo ), yüksek model bi today seni üzmez.

Motosikleti
Harley-Davidson CVO Road King / Honda Shadow VT 750 C4
Selamlar, 7 ay önce motor macerama 50cc mondial revival ile başladım. allegro'yuda gördüm inceledim o zaman. Şu an 250 cc chopper aldım, ancak ehliyet bekleyen birisiyim. Hala revival ile iş/ev arası gidip geliyorum (7 km arası) Naçizane fikirlerimi paylaşacağım, dolayısıyla tamamen subjektif yorumlarda bulunacağım.

Öncelikle 2011 ve civarı today'leri eleyin, gerçekten o paraya değecek aletler değil, 50 cc motosikletin eti belli budu belli, delirtmedikçe birşey olmuyor bu aletlere. Bazı heyecanlı arkadaşlar dip-gaz sürerek, piston değiştirerek öldürüyorlar aletleri, onun dışında bir sıkıntısı yok öncelikle. Allegro gördüğüm (revival, today, kisbee bir de vitesli kuba rx9 var) 50 cc ler arasında en ufak olanı. Eğer CC büyütmeyi düşünmüyorsanız ve hiç motosiklet kontağı çevirmediyseniz 50 cc motosiklet tavsiye ederim, ancak daha önce motosiklet tecrübesi edindiyseniz, 50 cc çok çok kısa sürede sıkıcı hale gelecektir.

Bakkala ekmek almaya, maksimum 10 km yarıçapta gezmeye alıyorum diyorsanız kullanabilirsiniz. Bu aletlerin geneli 50 km/sa hız ile sınırlandırılmış aletler, yokuş yukarıda 40-45 gidiyorsunuz, bu da bir yerden sonra ciddi anlamda sıkıcı oluyor. Trafiği de yakalayamayacağınız zaten emniyet şeridindesiniz ana yollarda. Bu durumu aşmak için 2 alternatifiniz oluyor, ilki limitörü kaldırtmak, bu durumda motosiklet düz yolda 70 ile stabil gidip, 80'e kadar görebiliyor, ancak bu da o küçük pistonunun ve gömleğin çabuk aşınması dolayısıyla zarar görmesi anlamına geliyor, diğeri CC büyütmek...

Eğer kesinlikle büyütmeyeceğim, bu iş 50 cc de kalacak (sözlüklerin birinde birisinin yazdığı söz çok hoşuma gitmişti, "motosiklet i*nelik gibidir, hep daha büyüğünü istersin" o nedenle bu cümleyi kurarken emin olun) diyorsanız, 50 cc motosikleti tavsiye ederim. Ancak yarın 150-200 cc lere çıkmaksa hedefin, birkaç ay için 3-4.000 TL harcamayı lüzumsuz görüyorum.

Gelelim allegro'ya, bu aletlerin aslında servisleri diğerlerine de bakıyorlar, yani mondial'e gidip allegroyu gösterince sıkıntı çıkmıyor, tabii ben şimdiye kadar sadece yetkili servis kullandım ama gidip görüştüğümde hallederiz dediler. Öyle aman aman bir servis beklemeyin, gittiğinizde bir parça küçümseniyorsunuz, "50 cc işte abi..." diyor usta, her sıkıntıda bu cümleyi yineliyor. Tamamen ihtiyaç/maddiyat aleti. Revival ile 120 km / 3lt benzin tüketimim var. Bakımlarını aksatmadığınız, yağmurda çamurda ortada bırakmadığınız sürece uzun yıllar kullanırsınız.

50cc lik allegrolarda zaten 80c.c lik motor bloğu varmış yani çok rahat 80c.c ye bir piston değişimi ile yükseltilebilinir diye düşünüyorum.. motoroda sanırım bir zarar vermez çünkü blok zaten esasen 80 lik blok ..

50c.c altının trafik sigortasından muaf olması iyi eğer böyle çok kısa bakkal çakkal yazlık site içi falan kullanılıcaksa ama istanbul gibi bir şehirde trafikde kullanıcam diyorsan bence sigorta şart..

bir araca arkadan vursan bazı arkadaşlar ne olucak 50c.c ile diyorlarda bir kafan kaskın arabanın arka camına gelse camı çatlatsa bir tamponunu zedelesen yada farını kırsan şimdiki yeni nesil araçların arka tamponları sensörler duylar falan varsa yani doluysa dünya para..

bir far dolu araba ise içinde artık eskisi gibi ampül yok duylar sensörler gözler falanda var farın içinde entegre çok pahalı arka camı değişse çatlakdan sadece arabasına bağlı kavisli hb bir aracın camıysa motor parası tutar..

yani bir kaza yaparsın dersinki bir şey yok minik bir far kırığı tamponda minik bir zedelenme yada camda çatlak .. işin gerçek yüzü öyle olmaz ..

araç sahipleri sigorta yapıcak diye resmi servislere sokuyor ceplerindende para çıkmadığı için en iyi yerlerde yaptırmak istiyorlar haklılarda satarkende çünkü gösteriyorlar şu resmi servis yaptı diye aracı .. resmi servislerdede parça tamiri artık yok zaten direk minnacık bir şeyde bile değişim yapıyorlar.. dünyanın parası..

vel hasıl ufak bir kaza dersin sigortanda yoktur evine sigorta bir fatura yollar ödemen için 3 bin tl 5 bin tl 6 bin tl .. artık her neyse ödiyemessende Allah göstermesin icra hacize kadar gider o iş .. o yüzden trafik sigortası bence iyidir ..

200-300 tl verirsin ama 3 bin 5 bin tl cepden vermekden kurtulursun.. motoru sürerken kafan kulağın rahat eder..

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar