Inazumanın kitapçığında da 5000 km de yağ değişimi yapılmalıdır diyor. Ustalar 3000 de geleceksin diyorlar. Samimi arkadaşım olan otomobil ustama sordum. Servis kitapçığı ne diyorsa odur sen 5000 km de değiştir dedi. erken bakıma çağrılan km az değil. 2000 km. bu ciddi bir yağ maliyeti artı emek ücreti artışı oluyor. Renault fluence aracım var. Söylediği özellikte yağı koyduğumuz durumda 20.000 de bir bakım istiyor. Servis kitapçığının dediği yanlış olacak değil ya. Forumda da ben motorumu seviyorum 2500 de yağ değiştiriyorum diyenlere rastladım. Motosikletini sevmek demek bu kadar da abartılı gereksiz bakımları yapmak olmasa gerek. Ayrıca Inazuma nın servis kitapçığıda 1000 km de zincir temizlenmeli ve yağlanmalıdır diyor. Ama yine forumda 250-300 km de zincir yağladıklarını söyleyenler gördüm. Hadi ıslattık, çok toz topraklı yerlerde kullandık diyelim hemen temizlik ve zincir yağlama gereksin. Zincir bakımınıu düzenli kontrol ederek 1000 km ye kadar tamamlıyorum. 1000 deyince güzelce temizleyip yağlıyorum. Ben mi ihmalkarım ya da fazla rahatım; yok millet mi çok pimpirikli ya da fazla kasıyor anlamadım. Ama ben bir zarar görmedim. Motosiklet 10.000 km oldu zincir germem de gerekmedi, ya da zincir ve dişlilerde herhangi bir sıkıntı tespit etmedim henüz çok şükür. Ama şu var ben çok ölçülü kullanırım. devrine riayet eder yüksek devirlerde hızlanma periyotları harici aşırı yüksek devirlere çıkmam.
25 senelik otomobil kullanıcısıyım. Ben otomobil sektöründe motosiklete harcanan kadar abartılı para harcandığını görmedim. Aksesuardır, efendim donanımdır tamam keyfe keder durumlar isteyen istediği gibi para harcar ama bakım için harcanan meblağları düşününce motosiklette çok fazla israf var diye düşünüyorum. Adam ekonomik diye motosiklete biniyor. Ama harcadığı bakım parasını yaptığı km ye oranlasak zaten yakıt tüketimi arabalarınkisini geçiyor. Bu konuda biraz daha bilinçli olmak gerek sanırım.
Üstad sen motosikletini düzgün kullan. Bakımlarını da servis kitapçığı ne diyorsa ona göre yaptır bence. Ama şu var sürekli motor yağı seviyelerini kontrol et, zincirini, fren hidrolik sıvısı, soğutma sıvısı seviyelerini, lastik basınçlarını hep kontrol et.