Motora Tır Yagı Koyulurmu Ya

deo

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
geçen gun sahıbındende gordugum motoru almaya gittim 9 bin kmde motor yapılmış sebebini sordugumda ise motora tır yagı koymuşlar motor kendini yemiş lafını duyunca koşturarak o bolgeden kaçmaya başladım :)

motor yagıyla tır yagının farkı nedır kalın olmasımı ?

birde siz olsaydınız bu motoru alırmıydınız ?

Son düzenleme:

deo

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Motor yapıldıktan sonrada aynı yağı koymaya devam etmişlerse alınmaz,ama,akıllanıp motosiklet yağı koymuşlar ise bu seferde neleri değiştirmişler listesini bilmek gerekir.İkinci durumda fiyat uygunsa düşünülebilir.Güven meselesi.

adam tır şöföruymuş o yagı motor cevirebilir mi ya adam geldi motorla onumde durdu 1 litre yag aktı zaten yere :queen:

arkadaşlar yeni model tırlarda 1550 yağ kullanılıyor.. yağı çevirir çevirmesine ama o yağ dizel arabalara uygun üretiliyor...

geçen gun sahıbındende gordugum motoru almaya gittim 9 bin kmde motor yapılmış sebebini sordugumda ise motora tır yagı koymuşlar motor kendini yemiş lafını duyunca koşturarak o bolgeden kaçmaya başladım :)

motor yagıyla tır yagının farkı nedır kalın olmasımı ?

birde siz olsaydınız bu motoru alırmıydınız ?

arkadaşım tır yağını koymakla birşey olmaz dört zamanlı motorsiklete koyduktan sonra sadece vitesli motorlarda şanzımanla motor yağı aynı karterde olduğu için kaçırma yapıyor motora başka bir zararı yok sebebi ben çok kullandım ve öle sattım sattığım adamda hala kullamıyor motorda tık yok onlar ya yağı eksik kodular yada bişka bir sorunu vardır bence :D

GKN

Tır yağı da neymiş??
Muhtemelen 15/40 tır, ve motor yemez..

ben motor yagını arabay koydum bi sorun olmadı :d:D :mrgreen:

Shell Rotella yi biz burada bayadir kullaniyoruz problemsiz motosikletlerde. Bunun farkina varan Shell son urunleri olan Shell Rotella T6'yi Jaso tarafindan tescilletip motorlara uygunlugunu kutusunun ustune koydurdu. Friction Modifier(Turkcesini bilmiyom) olmayan yaglar motorlarda kullanilabilir problemsiz olarak. Bi gallonu 25 dolar full sentetik, sentetik Amsoilin bi gallonu 70 kusur dolara geliyo. Senelerdirde hicbisey olmadi.

ShellRotellaT6.jpg

Detaylarda gorebilirsiniz JASO'yu.

Shell herseyde kalite, benzinide Tier 1, BMW, Mercedes, Audi felan tavsiye ediyo. Bi zamanlar TIR surerkende Shell Rotella'dan sasmazdim, benden sonraki sahibide Shell Rotella kullanmis hep, o TIR 1 bucuk milyon kilometre gitti. Arabalarimdada hep Rotella kullandim hepsi canavar gibiydi. Uzaya gitcek olsam Rotella koyarim :cherry: . Bazen yedigim yemegide Rotella'da mi pisirsem diyom banada iyi gelir diye :cherry:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar