Motora rus benzini koyuyorum

Katılım
7 Tem 2014
Mesajlar
592
motora rus benzini koyuyorum zararlı deniyor ama ne kadar zararlı motoru kapot edermi ???? ucuza kacim diye motordan olurmuyum
 
Katılım
1 Nis 2005
Mesajlar
2,168
kaçak yakıt kullananlar var ama iyisini bulmak lazım. çok çok dandik bir benzinse zaten ilk kullanımda belli eder.
yasal benzin ile arasında performans ısınma kompresyon farkı yoksa ve arada 2-3 tl fiyat farkı varsa neden olmasın.

zaten motorun cg serisi kuba ise yedek parçası da bol ve ucuz. kaça alıyorsun? keşke biz de bulsak buralarda. en ucuza bulduğum yer (yasal ) 4.65 tl.
 
Katılım
9 Haz 2012
Mesajlar
519
Benim ismim de Burak, ve Rizeli oluğum için çoğu şifrem ve ismimde 53 geçer. İsminden kendimi gördüm :)
 
Katılım
1 Nis 2005
Mesajlar
2,168
motor da az yakıyor ise bence gerek yok . sen bilirsin yine de.
100 km de 3 litre yakıyor desek 12 tl maliyet var rus benzini ile.
yasal benzin ile 15 tl. her gün 100 km yapıyorsan ayda 90 tl kazandıracak.
 
Katılım
13 Eyl 2006
Mesajlar
4,669
Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
ben gürcistan ve rusyada enjeksiyonlu scooterime benzin aldım. hiç bir sorun yaşamadım. (95 oktan) amaa orada 82 ve 90 oktan benzinlerde vardı onlar ne yapar bilemiyorum.. ve bizim benzinimizden daha kaliteli, içine bolca solvent katılmamış hiç olmazsa.
 
Katılım
7 Tem 2014
Mesajlar
592
rize liyim burada rusya buraya yakın batum yolundan geliyor işte zaten adamlar otobüsün benzin tankerinden cıkarıyor bozulsa onun aracı bozulurdu ilk

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:55 ----------

bu 150cc kuba xcg 100 kilometrede kaç litre harcıyor internete 2.2lt diye okudum üniversite rize dosma rize/pazar da oturuyorum okula mesafe 35km gidiş gelir 70 kilometre örenci minibüs 5tl ye kalkıyor git gel 10tl minibüste meydanda bırakıyor gene okula bi 1 2 km mesafe 1.5tl de indi bindi yaptıgımda 13tl günlük okula gidiş geliş masrafım oluyor bunu motorla yapsam daha mı karlı olurum yoksa zararlımı bunun yamuru kısıda var ?
 
Katılım
14 Nis 2008
Mesajlar
758
Ben de Rize'deyken kısa bir süre kaçak gürcistan benzini kullanmıştım.
Bilmiyorum tesadüf mü oldu ama 2-3 depo sonra karbüratörü elime almıştım. ondan sonra daha kullanmadım. 3 kuruş kar etmek için daha büyük zararlara uğramaya gerek yok..
 
Katılım
30 Eyl 2010
Mesajlar
3,389
Ben bir süredir Rusya'dayım. Defalarca benzin aldım. Burada litresi 30 ile 36 ruble arası değişiyor. Lukoil'lerde fiyatlar hep yüksek ama kalteliler. 30 ruble olan benzinler vasat, mecburiyetten almak zorunda kalmıştım hemen kendini hissettirmişti.
 
Katılım
29 Tem 2010
Mesajlar
2,203
Sonuçta kullandığın motor belli bişey olsa bile parçaları ucuz sen zaten şimdiye bir motor parası çıkarmışsındır belki :)
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst