motora LPG ?

valla eger taksiler taktıryorsa demekki avantajlıdır çünkü bizim türkler biraz zekidir iş ticarete gelince hatta bir aralar taksiciler taksimetre daha fazla yazsın diye lastik ebad larını küçültüyorlardı taksicinin biride bunu onaylamıştı lastikleri küçülttükten beri daha fazla kazanmaya başladım gibisinden
(bahse giriyorum bu lastik olayıda yeni bir tartışma konusu olacak :cat: )

Motosiklette benzin deposunun yerine ayni boyutta bir LPG tupu kullanacaksin.Uzerini de kaucuk benzeri esnek ve saglam bir ortu ile kapliyacaksin.Onun uzerini de benzin deposunun uzerini orten metal ile kapatacaksin.
Motosiklete LPG hortumlarinin silindire ulasmasi icin capi 2,5-3 cm olan 25-30 cm lik metal boru yapacaksin.Her bir silindire giden LPG hortumu ayri bir metal borudan gecmeli.Arada bir de silindirleri,subaplari bir iki damla yag ile yaglayacaksin.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yaw az daha kasarsanız motoru yakıtsız hareket ettirceksiniz :queen: , ha gayret... beleşe seyahat yaşasın :cherry:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
topıcın zamaı gecmıs bıraz ama tekrar yazılınca bende dayanamadım.lpg ıstemem abı.yanmıs benzın kokusu bence cok hos.lpg kokusu mide bulandırıyo.hele ki 2 zamanlı motorun egzos kokusunu lpg ye hayatta tecıh etmem :thumleft:

ben bir tane 85 model hava soğutmalı çift silindirli BMW de görmüştüm LPG tankını arkaya taktırmış minyatür bişeydi ama bir devrilme durumunda ne olur bilinmez..
hele ki 2 zamanlı motorun egzos kokusunu lpg ye hayatta tecıh etmem
aynen öle sonuna kadar katılıyorum

oldu isterseniz birde arkaya 2 koltukta atalım ticari araç diye müşteri toplarız hem parada kazanmış oluruz. :cat: ( iyi fikir ya keşke söylemeseydim benden önce yaparlarsa bütün müşteri, basını kaparlar) :joker:

merhaba nomenipatris sitede yenisin herhalde bu arada senin tropy sieger in tipi ne 175 - 250 - 300 hangisi yani :)

lpg motorlar için gereklimi bilmiyorum ama arabalara şart benzin türkiyede çok pahalı bende 2 adet araba var biri lpg li diğeri benzinli benzinli olan güzel hoş rahat ama bir yere giderken nedense ayağım lpgli olana doğru kayıyor. arada uçurum fark oluyor. motor bitirme olayına gelince bu benim 3. lpg li arabam bu güne kadar hiç motor problemi yaşamadım. hatta lpg de arabam daha rahat çalıştı. ilk montaj çok önemli parayı önemsemeyin en iyi yere yaptırın hem yakıttan hemde motor ömründen kendini garantiler. tehlikeli oluşuna gelince benzinde alev alıcı bir maddedir o da tehlikeli kim dediki tehlikesiz diye

türkün biri almanyada ferrarisine takmaya kalkmış ta ferrari parasını verip almış adamın elinden arabasını prestij kaybı olmasın diye:) buda ona benzedi almasınlar motorunu elinden sonra:)

ya arkadsalr motorda lpg olur ben bizzat gördüm mobillet diğer adı ile bizim burada bir deli motorcu karbiratörün icine lpg dizan edip calışdırdı olmaz demeyin deneyin görün derken bende satılık bir motor var yamaha rx 135 2000 orjinal modifiyeli biraz hastasıyımda km=170 i görüyo 5 ileri sadce hastasına satarım yabana gitmesin diye oda sedece gazla 3 e kadar ön kalkıyo tekteker 10 m gidiyorum rahat valla mür. 05357353213

boy

Birazcık düşününce motosiklete lpg takmanın saçma bir fikir olduğunu anlarsınız... Dizel motosiklet bile yapılmazken motora lpg neden takılsın ki? Amaç daha az yakıt sarfiyatı ise daha düşük hacimli motor kullanın. Motosiklet arabaya göre daha performanslı bir araçtır. Ortalama arabaların maksimum devri 4000-6000rpm iken motosikletlerde bu aralık çok daha yukarıdadır. Bu rakam racinglerde 15000rpm ye kadar çıkar. Performans, motor hacmi ve devir arttıkça da yakıt tüketimi artar.

Arkadaşlar ben foruma yeni katıldım. Herkese selamlar Bende bir motorsikler kullanıcısıyım. Motorum Honda titan 125 cl 1996 Model. Ben bu motorsiklete LPG taktım kullandım. Fakat Tam randıman alamadım. 1. Güç kaybediyor 2.LPG beyni dedikler bana göre dedantör ısıtılması gerekiyor bunu Honda titanda yapamadım.
LPG dedantörünün en az 60-70 derece ısıtılması gerekiyor. Çünkü bu ısıtma LPG gazının sıvı halden buhar haline dönüşünü çok hızlandırıyor.Honda titanda nasıl ısıtacağıma bir türlü karar veremedim. Havaylamı yoksa suylamı ısıtayım karar veremedim. Şayet su soğutmalı bir motorsikletim olsaydı hiç düşünmeden suyla ısıtırdım. Bir müddet kullandım, daha sonra ısıtma sorunununa tam bir çözüm getiremediğim için vazgeçtim. Daha doğrusu Vakit bulupta konu üzerinde çalışma yapamadım.Hep düşüncede kaldı.Şöyle yapayım,yok böyle yapayım gibi hep tasarı halinde kaldı vakit bulup üzeriden bir çalışamadım yoksa hala olmaz diye bir şey yok taktım çalıştırdım. Yukarıda dediğim gibi iki maddeden rahatsız oldum.Bu forumda arkadaşlardan takan varsa birbirimize yardımcı olalalım veya takmak isteyenler yardımcı olurum. Sağılarımla... :king:

yahu bu motorların suyla çalışanı yokmu acaba. :pr:
dayıycan motoru çeşmenin başına lıkır lıkır vallaha dünyayı gezerdik be ne güzel olurdu. :pr: :pr:

cok eskı bı topıc ama lpg olayını yapamayan arkadaslar su sorununu sole cozebılırız eksoz susturucuya gırısınden bı 18mm yada 20mm lpg beynı gırısının kalınlıgına baglı olarakta degısır egsoz gırısınden bı delık acıp caprazlama sekılde yarısından fazla gırecek sekılde ıcerı sokup etrafını kaynaklayın ve ona sert kalorıfer devır daım hortumunu gecırın ve beyıne gırıs yapın ve cıkısınıda aynı sekılde eksoza verın ve gerısı zaten basıt teklıke kesınlıkle yok bızzat beyını acıp test ettık lpg ıle teması kesınlıkle yokk yapılmıs denenmıs bıseyy kolay gelsın eger performans dusuklugu bıde karbıratur agzı gırısının yerını ıyı ayarlayamazsan olabılır kolay gelsın

cok eskı bı topıc ama lpg olayını yapamayan arkadaslar su sorununu sole cozebılırız eksoz susturucuya gırısınden bı 18mm yada 20mm lpg beynı gırısının kalınlıgına baglı olarakta degısır egsoz gırısınden bı delık acıp caprazlama sekılde yarısından fazla gırecek sekılde ıcerı sokup etrafını kaynaklayın ve ona sert kalorıfer devır daım hortumunu gecırın ve beyıne gırıs yapın ve cıkısınıda aynı sekılde eksoza verın ve gerısı zaten basıt teklıke kesınlıkle yok bızzat beyını acıp test ettık lpg ıle teması kesınlıkle yokk yapılmıs denenmıs bıseyy kolay gelsın eger performans dusuklugu bıde karbıratur agzı gırısının yerını ıyı ayarlayamazsan olabılır kolay gelsın

arkadaşım bu işten anladığın belli.. sana şu konuda danışmak istiyorum. lpg taktırırken ne marka ve hangi tür takmamız gerekiyor ve sıralı sistem dedikleri değildir umarım :) teşekkürler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar