MOTORA KOYMAYA KORKTUĞUM FAKAT PARA VERİP ALDIĞIM YAĞ 😁

Bugün sanayiden yağ aldım normalde motul 3000 alıyodum bu motorumu sadece sağa sola gitmek için kullanıyorum asıl kullandığım motor değil sizce koymalımıyım motora motor mondial 150 mash bu yağı 15 tl ye aldım bu piyasada bu fiyat düşündürdü koyamadım motora

Son düzenleme:
dostum;
kargosu, üretici kârı, satıcı karı her şey dahil 15 tlye yağ satılıyor. Muhtemelen üretimi kutusu dahil 3-4 tlyi geçmiyordur. Ben koymazdım. Castrol, shell falan koyardım ama bunu koymazdım.

Yağın sahip olduğu sertifikalar motorunuza uyuyorsa bence koyabilirsiniz.zarari olacağını düşünmüyorum. Ne olur 1500 km de değiştiriyorsanız 1000 km sonra değiştirirsiniz içiniz rahat olması için. Ama gerek yok bence tabi sertifikaları motorunuza uymuyorsa hiç koymayın.

Dene bence ama po nun yağları var birde monero yağ var ki Türk malı o fiyat bandında alabilirsin

Ben koyarım ağa
Bi şirkette çalışıyorum bizimkiler 1 e üretip 4 e satıyor 3 kat kâr yapıyor en düşük oda
Hal böyle olunca motul mesela 50 diyelim o 40 a mı geliyor sanıyorsunuz yo belkide o 10 a mal oluyor 50 ye biz alıyoruz

Denemeden yorum yapayız bence dene ama yağ markası değişeceği için filitreyi de değiştirmeyi unutma

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Çok eski standartlara uyumlu gibi anladım; CF dizeller için olan bir kod ve artık kullanımda değil, SJ ise benzinli motorlar için halen kullanımda olan en eski standart. (Güncel olan SN.) Vizikozite değerleri bile yazmıyor etikette, JASO standardı da belli değil, ıslak debriyaj bir motosiklete koymazdım. Ne idüğü belli olmayan bir şey bu...

Koyulurdu,koyulmazdi mevzusuna hiç girmeden net bir şekilde yazayım,

İçeriğinde;

MA
MA2

Olmayan hiç bir yağı motosiklete koymuyorum.

İkisinden biri var ise,yarim sentetiktir,tam sentetiktir,ayirmadan dayayıp geçiyorum..

vay be.. biz titanlara ne bulsak onu koyardık marka falan sormak aklımıza bile gelmezdi :)

Motosikleti
Ducati Multistrada 950
dostum;
kargosu, üretici kârı, satıcı karı her şey dahil 15 tlye yağ satılıyor. Muhtemelen üretimi kutusu dahil 3-4 tlyi geçmiyordur. Ben koymazdım. Castrol, shell falan koyardım ama bunu koymazdım.

Abi öyle bi yazmışsınki okuyanda Shell ve Castrol'un kalitesiz olduğunu düşünür yani :p

Koy hiç bir şey olmaz. Lukoil den aldım bende 15 TL ye. 2 senedir de kullanıyorum.

Nispeten fiyatlari daha dusuk oldugu icin dedim dostum da castrol baya pahalilanmis simdi baktim. :)

Benim bildiğim Castrol'un uzunca bir süre ucuz olma sebebi çok yüklü mal çekilip satılamaması ve neredeyse zarar seviyelerde fiyatlara satılması. Yurtdışı fiyatları neredeyse Motul vs ile birebir aynı çünkü. Yeni kurla vs mal çekince de baya bir makas çıktı fiyatlarda.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar