Kamera vs koruma sağlamaz. Sen adamı yakalayıp karakola götürsen dahi sen ifade verirken adam senden önce çıkar gider. Ben kendi adıma konuşuyorum ; 1 tane disk kilidi, 1 tane kesilmez diye tabir edilen 13 mm kalınlığında grade 80 zincir + kilit , 1 tane gps (1 km menzil dışına çıkınca otomatik olarak cep telefonuma sms ve çağrı gönderen bir cihaz) , 1 adet direksiyon kilidi , 1 adet branda.
1- Disk kilidi : İyi araştırıp alabildiğin en iyisini al. Gün içinde motorunu park derken de kullanabilirsin. Ama mts değilde daha kaliteli bir şey al. Ben aldım durduk yere öttü , şimdi pilsiz kullanıyorum.
2- Zincir + kilit bu önemli bir konu benim zincir 2 mt uzunluğunda ve 13 mm kalınlığında bir tane kaliteli yan asma kilit al tamamdır. Bu zinciri yanında taşıyamazsın çünkü ortalama 7-9 kg arasındadır.
3- Gps diyelim hepsini kestiler veya gün içinde çaldılar eş zamanlı olarak izleme yapabilirsin. İlk fırsatta aküye ulaşıp elektriği kesemezlerse enselersin.
4- Branda hem güneşten hemde geceleri en azından azda olsa koruma sağlar. Sonuçta hırsız takip eder ama altında ne var diye bakana kadar alarm vs var diye düşünüp vaz geçebilir.