Motora geçmeli miyim (50cc)

merhabalar tekrar bir soruyla sizlerleyim :)
yaşım gereği evden okula okuldan eve yapıyorum yaşım 16 (şubatta 17den gün alacagım ) şubatta A1 ehliyet aldıktan sonra 50cc lik bir motorla başlamam yararlı olur mu benim için ? biliyorum e5 gibi yollara çıkamayacağım ama aralardan aralardan gidebilirim sanırsam okula daha pratik bir şekilde
teşekkürler şimdiden:)

ehliyetsiz zaten ben cesaret edemem :) normal trafik olabilir de yani büyük yollara girilmez heralde 50cc ile malum sürücüler ufak motor gördü mü nasıl düşünceler içine girer bilemiyorum

arkadasim yanlisin var a2 alicaksin a1 vermiyolar ztn suan bildigim kadariyla birde soyle birsey var ehliyet alabilmek icin 18den gun alman gerekiyo arabaninkide 19undan gun aldigin zaman ztn garip bi sistem ama boyle:) bide bu arada sunu hatirlatayim 50 cc ilk basta guzeldir ama en fazla 1 ay sonra kasmaya baslar bende vardi 30 u 40 i zarzor goruyodum heleki bide yokuslarda hic sorma arkanda bir araba oldugu zaman gercekten cok zor yasin daha 16 elbet kafana esicek ehliyetimde var diyip kisa mesafede olsa trafige acilmak isteyiceksin... degil e5 normal trafikte bile asiri zor oluyodu benim icn surekli tehlike icindeydim parana yazik olur dusuncesindyim:rendeer:bence bir 100luk yada 125lik al tavsiyem cunku motor isi farklidir surekli daha fazlasini istersin ama 100 yada 125 cclik bir motorun ilerisi icinde seni uzun bir sure idare edicegi dusuncesindeyim:rendeer:

iyi de almak mesele değil ki ? nasıl süreceğim ben bunu çevirmeyecekler mi beni ? Allah korusun bi kaza yaparsam tüm olay benim üstüme kalacak ondan A1 diyorum :(

A1 icinde 18 den gun almak gerekmiyormu ayrica a1 ile 125 cc ye kadar motor kullanabiliyorsun

Son düzenleme:
1 sene var daha ah ah :( kesin bilgi alabileceğim biyer var mı ? karakollardan felan öğrenebilir miyim yada hondanın şu eğitimlere girsem kask mont felan giysem ama ehliyet olayını 1 sene bekletsem ama o da hoş değil ya devamlı stres

bazı arkadaşlar A1 kalktı gibi yorumlar yapmışlar ama hala yürürlükte kimse A1 almadığı için öyle yazmış olabilirler zaten ehliyet sınavına girdiğinde kitapçığın üstünde A1-A2 sınav soruları yazar mantıklı olan A2 alman A1 zamanla işini görmeye bilir ben A2 nin yaşıda 17 diye biliyorum 1 sene bekle hem ehliyetini hem motorunu al bence hiç tecrüben yoksa scooter alma tekerler ufak olduğu için yatırma tehlikesi fazla bazı arkadaşlar beğenmeye bilir ama mobylette al bence hiç bi zaman yolda kalmazsın çok sağlam motor gerçekten

A2 için 18 den gün alman lazım. Stajer olayının yılbaşından sonra değilde mayıs haziran gibi geleceğini düşünüyorum.

Bende mayısta araba ehliyeti alacağım

bu stajer konusu bayağıdır var olan bişey okudugum şeyler kadarıyla bu sene geleceği konusunda açıklama mı yapıldı ki herkes bu sene olabileceği yönünde konusuyor ?

kardesım a1 yok artık.17 yasını doldurunca a2 verılıyor.50cc motor alınmaz.almısken en az 100cc den asagı olmasın.gerektıgınde ıkı kısıde bınersın,e5 de cıkarsın.ama ehlıyetsız kesınlıkle olmaz.bıraz bekle herseyı usulune gore yap.

bekleyelim hayırlısı olsun :) teşekkür ediyorum yardım edenlere elektrikli motor felan mı alsak yoksa eahah

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar