- Konu Yazar
tamamiyle meraktan denemek için normal yağ koyarım normalde çok az benzinin uçuçuluğunu kaybetmiyecek şekilde bugün de bi mazot koyayım dedim . az koydum . yol yaptım sorun olmadı duman dışında ama 1 litre benzine 1 litre mazot katınca yarım saat çalıştırdım busefer gaz yememeye başladı rolanti bi düşüyor bi artıyor. motorda acayip ısındı rolantide farketmemişim. (gezmiyorum) biraz gaza yüklendim devir yaptırmak için ama o nasıl bi ses sanki subab sesi idi ama acayip tıkırtı geliyodu subablardan sanırım. hemen anında ateşlemeyi kapadım korkudan . dedim bu motor subabları dağıttı. kapadığımda motorun önünden ve egzozdan bi beyaz duman çıktı anlatamam
yanacak sandım . neyse 1 saat sonra soğuduktan sonra depoyu saf benzinle doldurdum . 1 dk çalıştırmaya çalıştım . zorlanarak çalıştı ama ilk başlarda çok siyah duman çıkarıyodu gaz yemiyodu karbüratörde duran mazot karışımından sanırım . o korktuğum şıkırtı sesi yoktu. biraz rolantide çalışmaya bıraktım karbüratöre saf benzin ulaştığında motor kendini toparladı devir normale döndü sonra gezdim biraz tam temizlensin içi diye eve geldim duman da yok oldu . motor eskisi gibi çalışıyo şimdi ama çekişi arttı nedense gazı kökleyince ok gibi fırlıyor nedendir bilemedim. pistonları yağladığından olabilir saf benzin var içinde. merak ettiğim bu ses subabtan geliyodu sanırım subap kesti dağıttı içini sandım ama sonra normal çalıştı . acaba bi zarar verdimi aynı şekilde çalışmazdı ? neden yaptı böyle.