Motora birşey olurmu?Antifriz boşalmış

Motosikleti
adv 350
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Konu açmıştım kimse görmemiş arkadaşın motorun genleşme tankındaki hortum kopmuş antifriz boşalmış eli girmiyormuş hortumu takmaya beni aradı sordu motorla 10 km gitmiş birşey olmamış bende hararet yaptırma birşey olmaz dedim kullanmaya devam ederse bir sıkıntı olurmu

Motosikleti
Ns200 15"
O su ne zaman biter genleşme tankı bomboşmuş hepsi dökülmüş
Motosikletin ne olduğunu ve ne kadar sıvı eksilttiğini bilmem için müneccin olmam lazım. :)

Böyle kullanmaktansa depo (veya karenajı) söksün ve hortumu takıp sistemin havasını alsın.

Onarım gerçekleştikten sonra içme ve şebeke suyu kullanılmamalı kitapçıktaki uygun antifriz ile %50 oranında saf su eklemesi yapılıp kullanılmalı.

Motosikleti
adv 350
Motosikletin ne olduğunu ve ne kadar sıvı eksilttiğini bilmem için müneccin olmam lazım. :)

Böyle kullanmaktansa depo (veya karenajı) söksün ve hortumu takıp sistemin havasını alsın.

Onarım gerçekleştikten sonra içme ve şebeke suyu kullanılmamalı kitapçıktaki uygun antifriz ile %50 oranında saf su eklemesi yapılıp kullanılmalı.
Peki en fazla ne kadar kullanabilir en az sıvı eksilten motosiklet olduğunu bile düşünsek? Kaç ay gider?

Motosikleti
Ns200 15"
Peki en fazla ne kadar kullanabilir en az sıvı eksilten motosiklet olduğunu bile düşünsek? Kaç ay gider?
Kullanılmamalı, genleşme tankı soğutma sisteminin önemli bir parçasıdır. Eğer bu olmazsa sistemdeki basınç dengelenemez ve motorun aşırı ısınmasına sebep açar, aynı zamanda sistemde hep hava olacağı içinde aynı şekil düzgün soğutma yapamayacak.

Motosikleti
adv 350
kaç ay mı?
Bu ne gamsızlık. sanayiye/tamirciye kadar gidilecek 2-3km yolda bile gider mi diye paniklerdim ben olsam.
Motor benim değil arkadaşımın motoru o bana sordu bende burda sordum

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Motor benim değil arkadaşımın motoru o bana sordu bende burda sordum
işte arkadaşın gamsızmış. Çok pimpirikli olmak belki iyi değil ama çok da gamsız olmasın bir ustaya danışsın.

Motosever arkadaş açıklamış, zaten işin teknik detayını bu forumda iyi bilenlerden birisi.
Ben motorda en ufak farklı ses çıkınca sanayide ustaya koşan biri olarak paniklerdim.
Şöyle bir örnek vereyim, benim xmax'ın soğutma sıvısı gösteren penceresi var oradan bakıp göremeyince yetkili servise gitmiştim hemen randevu alıp, meğer yanlış bakıyormuşum, motor dik konumdayken en üstteymiş seviyesi bu yüzden orada bir şey görememişim, servisteki usta merak etme daha geçen hafta değiştirip doldurduk, havasını da güzel almıştım güle güle gez demişti. Dürüst bir servis olmasa kayıt açıp şunu yaptık bunu yaptık diye bir sürü işçilik geçirebilirdi de.

Motosikletteki soğutma suyu genleşme tankı otomobillerdeki kadar önemli değil , sadece hararet yaptığında devreye girer , otomobilde ise içindeki sıvı sürekli sirkulasyona girer..

Radyatörün yarısı kadar su kalana değin düşük hızlarda sürülebilir , pompa su emip bloğa yollayamaz olduğunda hararet anında tavan yapar..

Suyu tamamladığın sürece sonsuza kadar sürersin ama saat başı durup suda eklenmez , bu şekilde servise kadar gidilir yada eve gidersin suyu tamamlar ilk fırsatta servise gidersin..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar