Motora benzin göstergesi ekletme

Merhaba size bir şey sormak istiyorum biliyorsunuzdur belki Aprilia rs4 125 de benzin göstergesi yok sadece belli bir yerden sonra bir benzin sembolü var o yanıyor bence çok kötü bir eksiklik olmuş acaba ben alsam motoru ekletebilir miyim ? Bir gösterge ve samandıra ile yaparsın diyenler olmuş internette bazılarıda uğraşma depoyu delmen lazım delince yavaş yavaş paslanma olucak bir yerden sonra depo sızdırıcak diyenler var kimiside benzinci hortumu koydumu sısteme zarar verir demiş anlayamadım sizlerden bilgililere sormak istedim bende kimiside demişki aynı markanın başka modelinde varsa alıp takabilirsiniz ama pahalımolur falan demişler bilgisi olan var mı ?

Merhaba size bir şey sormak istiyorum biliyorsunuzdur belki Aprilia rs4 125 de benzin göstergesi yok sadece belli bir yerden sonra bir benzin sembolü var o yanıyor bence çok kötü bir eksiklik olmuş acaba ben alsam motoru ekletebilir miyim ? Bir gösterge ve samandıra ile yaparsın diyenler olmuş internette bazılarıda uğraşma depoyu delmen lazım delince yavaş yavaş paslanma olucak bir yerden sonra depo sızdırıcak diyenler var kimiside benzinci hortumu koydumu sısteme zarar verir demiş anlayamadım sizlerden bilgililere sormak istedim bende kimiside demişki aynı markanın başka modelinde varsa alıp takabilirsiniz ama pahalımolur falan demişler bilgisi olan var mı ?

Bilgim yok. Ama tahminime göre kolay bir işlem olmıyacağı kesin.
Eski motorumda Gösterge yoktu seninki gibi ışık yanıyordu. Işık yandığında da gidip benzin alıyordum. Ki ışık yandıntan sonra benzin biterse yedek depoya geçip daha da sürebiliytordum. Hiç sıkıntı yaşamammıştım.
Benve bu kadar takma

Bilgim yok. Ama tahminime göre kolay bir işlem olmıyacağı kesin.
Eski motorumda Gösterge yoktu seninki gibi ışık yanıyordu. Işık yandığında da gidip benzin alıyordum. Ki ışık yandıntan sonra benzin biterse yedek depoya geçip daha da sürebiliytordum. Hiç sıkıntı yaşamammıştım.
Benve bu kadar takma
Sırf bu yüzden başka model düşünüyordum rahatlattınız beni :)

köydeki moblilette kapağın ucuna kucuk bir ip tel gibi birşey takardık oyle bakardık benzın ne alemde neresine kadar ıslak diye en pratiği o sanırım :))

Depo kapağına delik delip içeri sıvı seviye sensörü konulabilir sanki. Arduinocu Pic'ci arkadaşlar yapar

2 seneyi aşkın süredir benzın göstergesi bozuk motora bınıyorum hemde öyle bitmeye yakın yanan bir ışığımda yok ilk baslarda motoru ileri geri yaparak benzinin depoda çıkardığı sese bakıyordum ve kapagı acıp benzın durumuna sonralarıda zaten bir depo ile kc km yapabildiğimi hesaplayarak gidiyordum önrnegin full depo ile 400 km 100 km de 4 lt yaktıgımı varsayıyordum bu dogrultuda hareket ederek benzın alıyordum sende yapabilirsin aman aman birşey değil bi süre sonra ne kadar benzin kaldığından ziyade ne kadarlık benzin alacagını bile kestiriyorsun 35 tl diyorum full doluyo 20 tl diyorum 19 da fulleniyo alışırsın aman aman bir eksik değil

Teşekkürler hem aslında başlangıç için daha iyi olur gibi böyle şeyleri ezberlemek göstergeye ihtiyaç duymamak lazım o kadar teşekkürler dediğiniz gibi yapacağım demek ki göstergesizde sürülüyormuş çok zorluk yaşarsam bakarım artık bir yoluna :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar